Terratec DMX 6fire - problem

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Misiek102k
Terratec DMX 6fire - problem

Post autor: Misiek102k » czwartek 10 gru 2009, 23:40

Witam.

Na początku proszę o przeczytanie całego problemu. Wiem, że tego jest trochę ale to dla mnie BARDZO WAŻNE !!

Mam kartę dźwiękową terratec dmx 6fire na testach. Mam pewnien problem. Karta wcale nie gra lepiej od mojej starej zintegrowanej. Oczywiście w winampie i traktorze jest różnica ale w FLu kilka projektów a w sumie to te same co wcześniej dalej się tną. Nie wiem jak to wszystko pozmieniac z zintegrowanej na DMXa. W panelu sterowania już wszystko zmienione. Sterowniki zainstalowane.

W Ustawieniach w FLu w zakładce audio mam takie coś i tylko na tym Outpucie mi odwarza. Mianowicie...

Output: ASIO for DMX6fire 24/96 (2048 samples na mniej jest jeszcze gorzej, 46ms)
Clock source: DMX fire Clock
Prioryty Highest
save overloads zaznaczone
sample rate: 44100
interploration: 6-point hermite
i nic nie zaznaczonego już.

W ustawieniach karty w Control Panel nie wiem co zmieniać ale ustawienia ASIO są takie...

Enable multi client mode zaznaczone
Gsif resolution 16bit... inna opcja 20,4 ale jest gorzej jeszcze
I wszystko zaznaczone na ASIO - inna opcja GSIF

Mam FL 7. Wtyczki które użyłem to 5 nexusów ale nie grają akordami tylko maks 2 dźwiękami i to tylko w 2-3.
Na zintegrowanej pamiętam, że w FLu Output był ustawiony na ASIO 4ALL v2 a teraz jak to daje to w ogóle nie odtwarza mi projektu. Nie wiem o co chodzi. Niemożliwe aby Terratec chodził tak samo jak karta zintegrowana. Co się dzieję? Jeżeli potrzebujecie podam więcej info.

DOdam jeszcze, że jak zmieniam Output na ASIO for All to piosenka idzie ale jej nie słychać. I jak wchodze w panel ASIO for All to jak rozwinę drzewko DMX 6fire to mam In i OUT i przy OUT jest czerwony krzyżyk. I jak najeżdżam na ten krzyżyk to pisze:
Status: Unavailable
->In use by another aplication?
->'MS GS Wavetable synth' enabled?

I to ASIO jest ustawione na
Buffer size 2048 samples
in:128
out128

P.S. Nawet jak grają 3 nexusy bez perkusji to zuzycie jest w kranicach 70-80 na tym monitorze u góry.

Mamoń
Kontakt:

Re: Terratec DMX 6fire - problem

Post autor: Mamoń » piątek 11 gru 2009, 00:21

Miałem kiedyś tą kartę, ale ustawień miksera już nie pamiętam. Myślę, że powinieneś albo się udać do archiwum eis, albo szukać na googlach. Dla pocieszenia powiem, że   była to bardzo stabilna karta i jedynym ograniczeniem jakie było to jej dynamika. Reszta śmigała jak należy :) Pracowałem z nią na Kubusiu.

Pozdrawiam 

http://aranzacjemuzyczne.c0.pl/nauka-gry-gitarze-lodz/

Misiek102k

Re: Terratec DMX 6fire - problem

Post autor: Misiek102k » piątek 11 gru 2009, 06:00

ok... czekam na rady innych właśnie odnoścnie miksera jak to skonfigurować

ODPOWIEDZ