Czy można w RME9632 wysłać dzwięk z jednej aplikacji (adat 1+2) na odsłuch główny a z drugiej (adat 3+4) tylko na słuchawki?? Potrzebuje tego do celów DJ'skich. Jeśli tak to proszę o podpowiedź. Pozrawiam.
RME 9632 - 2 źródła na 2 oddzielne odsłuchy
Re: RME 9632 - 2 źródła na 2 oddzielne odsłuchy
...
Czy można w RME9632 wysłać dzwięk z jednej aplikacji (adat 1+2) na odsłuch główny a z drugiej (adat 3+4) tylko na słuchawki?? Potrzebuje tego do celów DJ'skich. Jeśli tak to proszę o podpowiedź. Pozrawiam....
Tak można - HDSP MIXER
D.
...
...
Czy można w RME9632 wysłać dzwięk z jednej aplikacji (adat 1+2) na odsłuch główny a z drugiej (adat 3+4) tylko na słuchawki?? Potrzebuje tego do celów DJ'skich. Jeśli tak to proszę o podpowiedź. Pozrawiam....
Tak można - HDSP MIXER
D....
A czy mółbyś napisać krok po kroku jak to ustawić w hdsp mixerze?? Wybacz zamotanie ale nigdy nie potrzebowałem takiej funkcjonalności do normlanego nagrywania a teraz muszę stać sie wirtulanym DJ'em na jeden wieczór.
Z przykrością stwierdzam, iż po wielu moich próbach konfiguracji mixera hdsp niestety nie moge osiągnąć pożądanego rezultatu. Czy ktoś byłby łaskaw napisać jak to ustawić albo wysłać preset z ustawieniami mixera na maila opk3@wp.pl ?
Nie jestem w studio i nie mam tu RME ale pierwsza rzecz której nie rozumiem w Twoich zamiarach to ADAT. Czy to jakieś zewnętrzne urządzenia czy aplikacje na tym samym kompie?
[addsig]
...
Nie jestem w studio i nie mam tu RME ale pierwsza rzecz której nie rozumiem w Twoich zamiarach to ADAT. Czy to jakieś zewnętrzne urządzenia czy aplikacje na tym samym kompie?
...
To są aplikacje, dla których ustawiłem playback na poszczególne kanały które potem wędrują na fizycznie jedno wyście (analog 1+2). Problem polega na tym ze chciałbym przekierować dzwięk z jedenej aplikacji na odsułch (analog 1+2) a z drugiej aplikacji na słuchawki. A niestety narazie nie mogę sobie z tym poradzic.
Kolega Jimek chyba niechce podłączać słuchawek bezpośrednio pod ADAT ? hmmmm....
To są aplikacje, dla których ustawiłem playback na poszczególne kanały które potem wędrują na fizycznie jedno wyście (analog 1+2). Problem polega na tym ze chciałbym przekierować dzwięk z jedenej aplikacji na odsułch (analog 1+2) a z drugiej aplikacji na słuchawki. A niestety narazie nie mogę sobie z tym poradzic.
...
Jeśli chodzi Ci o wykorzystanie wyjscia słuchawkowego w karcie to niestety nie da się, analog 1+2 i słuchawki to to samo wyjście
...
Jeśli chodzi Ci o wykorzystanie wyjscia słuchawkowego w karcie to niestety nie da się, analog 1+2 i słuchawki to to samo wyjście
...
Dziękuję za uświadominie mi tego stanu. Żyłem w przekonaniu, że kolega Dividian wie co mówi i, że da sięto zrobić. Z przykrością stwierdzam, że to już koniec dyskusji na ten temat. Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam.
...
...
...
Dziękuję za uświadominie mi tego stanu. Żyłem w przekonaniu, że kolega Dividian wie co mówi i, że da sięto zrobić. Z przykrością stwierdzam, że to już koniec dyskusji na ten temat. Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam.
...
Kolega Dividian wie co mówi...
Pisałeś o wyjściach ADAT 1+2 i ADAT 3+4 a nie wyjciach analogowych...
Twoja karta ma tylko dwa wyjścia analogowe więc ciężko to rozdzielić na 4 sygnały ...
Podepnij coś co ma kilka wyjść analogowych po ADAT i będziesz miał do 8 dodatkowych wyjść...