Witam,
czy ktoś upgradeował już soft do v. 1.7? Dziś próbowałem, no i mam problem tj. po instalacji, lapek nie widzi sterowników, a MixControl sprzętu... Możecie mi udzielić wskazówek co jest nie tak? Z góry dziekuję i pozdrawiam.
Witam,
czy ktoś upgradeował już soft do v. 1.7? Dziś próbowałem, no i mam problem tj. po instalacji, lapek nie widzi sterowników, a MixControl sprzętu... Możecie mi udzielić wskazówek co jest nie tak? Z góry dziekuję i pozdrawiam.
...
Witam,
czy ktoś upgradeował już soft do v. 1.7? Dziś próbowałem, no i mam problem tj. po instalacji, lapek nie widzi sterowników, a MixControl sprzętu... Możecie mi udzielić wskazówek co jest nie tak? Z góry dziekuję i pozdrawiam....
No ja niestety nie pomoge koledze, ale moze podpytam... jaka latencje uzyskuje klega na PRO 40?
zamierzam wyposażyć się w ten sprzęcik i nie wiem czy latencja będzie dostatecznie niska...
...
Witam,
czy ktoś upgradeował już soft do v. 1.7? Dziś próbowałem, no i mam problem tj. po instalacji, lapek nie widzi sterowników, a MixControl sprzętu... Możecie mi udzielić wskazówek co jest nie tak? Z góry dziekuję i pozdrawiam....
Ja miałem taki sam problem, tylko że od samego początku i okazało się, że kontroler FW był nie taki jak trzeba. Tylko u mnie na żadnej wersji nie chodziło, a u Ciebie jak mniemam tylko na 1.7.
W takim przypadku jedyne co mi przychodzi do głowy, to sprawdzenie lokalizacji w której zainstalował się nowy mix control. Możliwe, że trzeba "pokazać" komputerowi, że nastąpiła zmiana sterownika karty dźwiękowej.
Jest jeszcze taka możliwość, że zapora systemowa, albo z programu antywirusowego blokuje sygnał, ale to jest mało prawdopodobne, jeżeli wcześniej Tobie wszystko działało.
Jak mi przyjdzie jeszcze coś do głowy, to odrazu postaram się pomóc.
Pozdrawiam
No ja niestety nie pomoge koledze, ale moze podpytam... jaka latencje uzyskuje klega na PRO 40?
zamierzam wyposażyć się w ten sprzęcik i nie wiem czy latencja będzie dostatecznie niska......
U mnie latencja wynosi 7 ms.
Pozdro
...
Witam,
U mnie instalacja przeszła bez problemów, tyle że na stacjonarnym.
Windows na nowo wykrył urządzenie i poinstalował sterowniki. Po odpaleniu MixControl zaktualizował firmware w Saffaire i wszystko działa.
Spróbuj całkiem odinstalować sterowniki, odpiąć sprzęt, uruchomić kompa, żeby "wiedział" że nie ma tego sprzętu, potem zainstalować nowy MixControl, podłączyć urządzenie i wystartować. (Podłączać i odłączać przy wyłączonym komputerze)
U mnie instalacja przeszła bez problemów, tyle że na stacjonarnym.
Windows na nowo wykrył urządzenie i poinstalował sterowniki. Po odpaleniu MixControl zaktualizował firmware w Saffaire i wszystko działa.
Spróbuj całkiem odinstalować sterowniki, odpiąć sprzęt, uruchomić kompa, żeby "wiedział" że nie ma tego sprzętu, potem zainstalować nowy MixControl, podłączyć urządzenie i wystartować. (Podłączać i odłączać przy wyłączonym komputerze)...
Próbowałem już tego patentu i nic. Wgrałe z CD ponownie stare i chodzi, tyle tylko że na starych sterach :/ Może spróbuję raz jeszcze, choć wczoraj ćwiczyłem wszelkie wariany po kilka razy. Chip w HP to Texas.
Robix, podaj proszę do siebie jakiś namiar, jeśli możesz. Chciałbym Cię trochę podręczyć :)
Próbowałem już tego patentu i nic. Wgrałe z CD ponownie stare i chodzi, tyle tylko że na starych sterach :/ Może spróbuję raz jeszcze, choć wczoraj ćwiczyłem wszelkie wariany po kilka razy. Chip w HP to Texas. ...
Wątpię, żeby ten problem był spowodowany chipem, jeżeli wcześniej karta działała. Dzisiaj dopiero ściągnołem nowy mix control. Normalnie się wystraszyłem, bo myślałem, że znowu będę miał takie problemy jak na początku. Na początku w ogóle nie świeciły się kontrolki FW Active i Locked. Potem już zaczeły się świecić, ale nadal nic, Mix Control pokazywał cały czas, że karta jestt off. Jednak udało mi się doprowadzić to do porządku.
Najpierw zainstalowałem nowy control przy wyłączonej karcie.
Następnie włączyłem kartę. Windows pokazał, że jest nowy sprzęt i wybił kreatora instalacji. Wybrałem opcję instalacji sterowników z danej lokalizacji i zaznaczyłem folder, w którym zainstalowałem nowego controla.
Po pierwszym takim zabiegu nadal nic nie wskazywało, że zadziałało, bo kreator znowu się włączył, a mix control dalej nie widział karty. No to ponownie za pośrednictwem kreatora powtórzyłem instalację z tej samej lokalizacji.
Z tego co pamiętam, musiałem chyba 3 albo 4 razy robić aktuaalizację sterowników sprzętu za pośrednictwem kreatora, zanim można było włączyć nowy mix control. Po włączeniu softu wyskoczyło odrazu okienko czy aktualizować firmware, co też wybrałem, zaktualizował się, karta sama się zresetowała i jest wszystko ok.
Nie wiem jednak, czy przyczana u Ciebie jest taka sama, aczkolwiek przedstawiłem co mi się przytrafiło podczas instalacji nowego softu.
Przepraszam, że dopiero teraz piszę, ale wcześniej nie wiedziałem co jeszcze można by zrobić z tym problemem( nie gwarantuję, że ten sposób zadziała także u Ciebie, ale zawsze warto próbować :)). Jeśli to nie pomoże to będziemy próbowali jeszcze czegoś innego(chyba, że już wcześniej udało Ci się zrobić z tym porządek :)) , ale narazie nie mam pojęcia co może być grane.
Pozdrawiam
...
Ja miałem taki sam problem, tylko że od samego początku i okazało się, że kontroler FW był nie taki jak trzeba. Tylko u mnie na żadnej wersji nie chodziło, a u Ciebie jak mniemam tylko na 1.7.
Witam,
i jak sobie kolega z tym poradził?
komp to laptop czy stacjonarny?
Pozdrawiam.
...
...
Witam,
i jak sobie kolega z tym poradził?
komp to laptop czy stacjonarny?
Pozdrawiam.
...
komp to laptop, ale już wszystko śmiga i to na nowej wersji! :)
Mam tylko problem z ogarnięciem MixControla, muszę chyba nad nim trochę posiedzieć :( Wydaj mi się, że PatchMix był prostrzy...