MOTU 828 MKIII - jak to w końcu z nim jest?
Będę wdzięczny i jezeli temat sie powtarza, proszę o odpowiedź i niekasowanie postu.
Pozdrawiam
FOCUSRITE SCARLETT18i20 2nd Gen, 2x JBL LSR305, ALESIS Q49, KORG NANOCONTROL, SM PRO NANOPATCH 2, SINN7 DAS MIC, NOVATION MININOVA.
Re: MOTU 828 MKIII - jak to w końcu z nim jest?
dziękuje za info, a czy MOTU UltraLite MK3 ma podobne rpzwiazania techniczne? szukam czegos w pezyzwoitej cenie, a MOTU 828 MK3 to ponad 3 tysie... koniecznie musi byc min 8 kanałów wejscia i min 3 wyjsciowe ( 2 pary stereo + słuchawki )
FOCUSRITE SCARLETT18i20 2nd Gen, 2x JBL LSR305, ALESIS Q49, KORG NANOCONTROL, SM PRO NANOPATCH 2, SINN7 DAS MIC, NOVATION MININOVA.
Ja także mam 828 MKII od 5 lat. Też nadal wszystko działa jak trzeba. Na pewno w MK3 znajdziesz wszystko, czego potrzebujesz (8 kanałów wej. i 8 wyj. oraz 2 pary stereo + słuchawki). Oczywiście, wszyscy wiemy, że są lepsze przetworniki, niż Motu.
[addsig]
...
Ja także mam 828 MKII od 5 lat. Też nadal wszystko działa jak trzeba. Na pewno w MK3 znajdziesz wszystko, czego potrzebujesz (8 kanałów wej. i 8 wyj. oraz 2 pary stereo + słuchawki). Oczywiście, wszyscy wiemy, że są lepsze przetworniki, niż Motu. ...
Hej
Wiec co koledzy leprzego proponuja zamiast Motu 828 mkIII FW bo chetnie przesledze temat, na przyszly rok zamierzam wlasnie zakupic cos wielo kanalowego z DSP na pokladzie plus 2X ADAT do rozbudowania o 2X 8 preampow mic. wlasnie na ADAT gdzie rowniez DSP z glownego modulu bedzie wstanie obsluzyc przynajmniej korektor + kompresor + limiter + reverb lub delay tylko dla wyjscia monitor i wyjsci urzadzenia jako AUX albo BUS, (suche slady do nagrania), a moze w mic. preamp bedzie dodatkowe DSP choc jeszcze nie slyszalem o takim.
wiec co proponujecie ?
Hej
- Tasiorowski
Hej
Wiec co koledzy leprzego proponuja zamiast Motu 828 mkIII FW bo chetnie przesledze temat, na przyszly rok zamierzam wlasnie zakupic cos wielo kanalowego z DSP na pokladzie plus 2X ADAT do rozbudowania o 2X 8 preampow mic. wlasnie na ADAT gdzie rowniez DSP z glownego modulu bedzie wstanie obsluzyc przynajmniej korektor + kompresor + limiter + reverb lub delay tylko dla wyjscia monitor i wyjsci urzadzenia jako AUX albo BUS, (suche slady do nagrania), a moze w mic. preamp bedzie dodatkowe DSP choc jeszcze nie slyszalem o takim.
wiec co proponujecie ?
Ja bym polecał PRESONUS FIRESTUDIO. Jeżeli chodzi o opcje, to praktycznie to samo co MOTU. Nie ma DSP ale za to ma 8 porządnych preampów na stanie, też 2 adaty wejścia i wyjścia. Dostaniersz trochę legalnego ( użytecznego ) softu. Brzmienie interfacu naprawdę świetne. Porządne preampy, porządne przetworniki, świtnie się synchronizuje z innymi urządzeniami, jeszcze nigdy mi sięnie wykrzaczył. Nowe sterowniki są naprawdę spoko, działają stabilnie. A i z serwisem nie ma problemacji, bo wszystko jakby co to przez audiostację idzie. Moim skromnym zdaniem absolutnie najlepsze rozwiązanie w tej półce cenowej i jakościowej. P.S - jak sobie oglądam setupy "mniejszych" amerykańskich studiów, to ja tam nigdy MOTU nie widziałem. Presonusy a i owszem.
...
Hej
Wiec co koledzy leprzego proponuja zamiast Motu 828 mkIII FW bo chetnie przesledze
Ja bym polecał PRESONUS FIRESTUDIO. Jeżeli chodzi o opcje, to praktycznie to samo co MOTU. Nie ma DSP ale za to ma 8 porządnych preampów na stanie, też 2 adaty wejścia i wyjścia. Dostaniersz trochę legalnego ( użytecznego ) softu. Brzmienie interfacu naprawdę świetne. Porządne preampy, porządne przetworniki, świtnie się synchronizuje z innymi urządzeniami, jeszcze nigdy mi sięnie wykrzaczył. Nowe sterowniki są naprawdę spoko, działają stabilnie. A i z serwisem nie ma problemacji, bo wszystko jakby co to przez audiostację idzie. Moim skromnym zdaniem absolutnie najlepsze rozwiązanie w tej półce cenowej i jakościowej. P.S - jak sobie oglądam setupy "mniejszych" amerykańskich studiów, to ja tam nigdy MOTU nie widziałem. Presonusy a i owszem.
...
Owszem. Zgadzam sie z kolegą. Mamy na stanie rownież ten interfejs, ktory jakby nie bylo zastąpił MOTU. I zgadzam sie, jest swietny. Te 8 uniwersalnych wejsc to duzy plus.
...Witajcie, słuchajcie jak to w końcu jest z tą firma MOTU? na forach jest sporo postów, które chwalą Mark Of The Unicorn, w szczególności model 828, ale znalazłem opinie, że często sie psuje... więc jak to w końcu jest? zamierzam kupic interfejs rackowy na FW wielokanałowy i tak sie zastanawiam, bo słyszałem , że MOTU jest brzmieniowo super. a jak z jakością i stabilością sterowników pod XP??
Będę wdzięczny i jezeli temat sie powtarza, proszę o odpowiedź i niekasowanie postu.
Pozdrawiam...
http://www.e-muzyk.net.pl/content/view/1643/31/ moze cos takiego, bedzie taniej niz motu. Swoja drogą ja mam motu828 MK3 i nie mam z nim problemow.
Pozdrawiam.
- morpheus70
Kolego lukashhh1 przechodzisz samego siebie...
W przeciągu zaledwie czterech dni założyłeś już cztery tematy dotyczące interfejsów!? Najpierw dotyczący Yamahy 01X po tym jak stwierdziłeś że jednak kupisz Edirola FA 101, załozyłeś kolejny temat EDIROL FA-101 czy Tascam FW-1804? Tam znowu dowiedzialeś się o Focusrite PRO40 i natychmiast nie czekając na odpowiedzi i podpowiedzi kolegów założyłeś kolejny temat poświęcony temu urządzeniu, teraz znowu temat dotyczący MOTU 828...Wszystkie te pytania mogłeś przecież zadać w jednym temacie. Jak tak dalej pójdzie to to forum stanie się platformą na której wszyscy będą odpowiadać tylko i wyłącznie na Twoje pytania! Sadząc po rozstrzale sprzetowo cenowym, kompletnie nie masz pojęcia co kupić, za ile kupić i po co Ci to potrzebne?! Pytasz o urządzenie w racku, cyt" zamierzam kupic interfejs rackowy na FW wielokanałowy", a po chwili "czy MOTU UltraLite MK3 ma podobne rpzwiazania techniczne?" :) W temacie pytasz o MOTU 828MK3, a po chwili rozbrajająco stwierdzasz cyt. "szukam czegos w pezyzwoitej cenie, a MOTU 828 MK3 to ponad 3 tysie..." omg! Zastanów sie najpierew na takimi kwestiami: ile Ty masz kasy? do czego go potrzebujesz? Ile wejść/wyjść i jakich powinien posiadać? A, nie wypuszczasz tu kolegów, którzy silą sie na odowiadanie na Twoje pytania których pewnie nawet nie czytasz, bo już jesteś zajęty dodawaniem nowego tematu... Zanim założysz kolejny temat dotyczący Focusritea OctoPre mkII lub Presonusa FS, poczytaj troche o nim w internecie i sprawdź stan konta...