VintageWarmer "zmienia tempo"

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Lozek202
VintageWarmer "zmienia tempo"

Post autor: Lozek202 » sobota 19 wrz 2009, 14:53

Witam.

Mam pewien problem z tą wtyczką. Gdy na ścieżce wokalnej zastosuje Vintage Warmera to na słuch wydaje sie, że lekko zmienił tempo ścieżki, gdyż nie mogę potem dopasować wokalu do podkładu - jak w jednym miejscu pasuje to w innym już nie ( są to bardzo malutkie "przemieszczenia" ale słyszalne ). Sprawdziłem czasy w ktorych zaczyna i konczy się fala dźwiękowa i niby się nie zmieniły, ale gdy słucham utworu to wyrażnie jest coś nie tak.  

Jak nałoże jakis inny kompresor to ścieżka jest na swoim miejscu i wszystko jest ok natomiast po zmianie na VW od razu coś jest nie tak. Niektórzy pewnie napiszą, żebym zmienił VW na cos innego - zrobiłbym tak, ale akurat teraz mi pasuje brzmienie wokalu z tą wtyczką i chciałbym ją zostawić.

Proszę o szybką odpowiedź, gdyż muszę jak najszybciej ukończyć to nagranie.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Re: VintageWarmer "zmienia tempo"

Post autor: Groover » sobota 19 wrz 2009, 15:54

...
Witam.

Mam pewien problem z tą wtyczką. Gdy na ścieżce wokalnej zastosuje Vintage Warmera to na słuch wydaje sie, że lekko zmienił tempo ścieżki, gdyż nie mogę potem dopasować wokalu do podkładu - jak w jednym miejscu pasuje to w innym już nie ( są to bardzo malutkie "przemieszczenia" ale słyszalne ). Sprawdziłem czasy w ktorych zaczyna i konczy się fala dźwiękowa i niby się nie zmieniły, ale gdy słucham utworu to wyrażnie jest coś nie tak.  

Jak nałoże jakis inny kompresor to ścieżka jest na swoim miejscu i wszystko jest ok natomiast po zmianie na VW od razu coś jest nie tak. Niektórzy pewnie napiszą, żebym zmienił VW na cos innego - zrobiłbym tak, ale akurat teraz mi pasuje brzmienie wokalu z tą wtyczką i chciałbym ją zostawić.

Proszę o szybką odpowiedź, gdyż muszę jak najszybciej ukończyć to nagranie.

Pozdrawiam...

zapewne masz aplikację DAW bez kompensacji latencji, a VintageWarmer narzuca sporą latencję... Zgraj ślad wokalu z efektami i wstaw go  na nowa ścieżkę lekko przesuwając - tak, żeby "pasował" z wykresem oryginalnego wokalu

Pozdro

Groover

nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

Awatar użytkownika
Lozek202

Re: VintageWarmer "zmienia tempo"

Post autor: Lozek202 » sobota 19 wrz 2009, 18:52

Mission Complete !

Powiodło się !

Już nic nie rozumiem - po pewnym czasie VW przestał mi przesuwać ścieżki, wychodzi na to że latencja znowu zmalała.

Pracuje na Adobe Audition. Może to ma kompensacje a poprostu moj interface ( Tascam us-144 ) ma jakieś falujące latencje ze względu na to, że to interface USB a wtyczek zapiętych trochę było.

Dzięki za szbką pomoc i POZDRAWIAM !

ODPOWIEDZ