Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
-
JoachimK
-
Kontakt:
autor: JoachimK » czwartek 06 mar 2008, 23:23
...To chyba rekord w długości postów

Trzeba było rozbic na kilka to by więcej punktów naliczyło

...
To moze dodam, bo zapomnialem dopisac, ze moja _domowa_ koncepcja sprzegu cyfry i analogow to FireFace800, moge do niego wlaczyc kilka urzadzen na stale i uruchomic w hoscie jako ext. fx, w razie czego zawsze mozna poprzez przetworniki z ADATem dolaczyc nastepne analogi

Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
-
Meduz
To moze dodam, bo zapomnialem dopisac, ze moja _domowa_ koncepcja sprzegu cyfry i analogow to FireFace800, moge do niego wlaczyc kilka urzadzen na stale i uruchomic w hoscie jako ext. fx, w razie czego zawsze mozna poprzez przetworniki z ADATem dolaczyc nastepne analogi

...
Też tak używam

w każdym miejscu jak w dużej konsoli mogę wpiąć jakiegoś analoga
RME Fireface800 plus RME ADI 8 DS, IgsAudio: Gloobus, DT, 2972, 1176, 2176, S-Type Mix Buss Compressor, APS Aeon...
-
JoachimK
-
Kontakt:
autor: JoachimK » piątek 07 mar 2008, 11:11
Dodam jeszcze, ze o ile krosownica sygnalow to wspomniane gniazda i "kabelki", ktorymi mozna polaczyc dowolny punkt sygnalu ze sprzetem zewnetrznym, to wysylanie i komutowanie sygnalow na rejestrator odbywa sie bez przewodow wkladanych w gniazda, a za pomoca matrycy przyciskow.
Sa tez rozwiazania elektroniczne. komputer konsoli (caly czas mowa o konsoli analogowej) wysyla sygnal na odpowiedni bus, do ktorego jest podpiety magnetofon. Tu istnieja spore mozliwosci, widzialem jeden z modeli Harrisona produkowany pod koniec lat '90, ktory potrafil zaadresowac na matrycy sygnalow ponad 1000 linii sygnalowych i je pokrosowac.
Dzisiaj w cyfrowych stolach wszystko komutuje sie na monitorze, a systemy interfejsow pozwalaja na tworzenie rozleglych sieci urzadzen (np. patrz -> test systemu RME MADI w EiS)
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
-
Kubańczyk
autor: Kubańczyk » piątek 30 sty 2009, 13:10
Ufffff, rozpisalem sie nieco, gratulacje dla tych, co dotrwali do konca :P
...
Szacun!!
Lubię: klawisze, samplery, realizację, programowanie, DIY. Muzyka dub i okolice.
-
TraDeus - Posty:131
autor: TraDeus » niedziela 13 wrz 2009, 12:08
Witam bardzo serdecznie!
nie chcąc poruszać nowego tematu znalazłem najblizej odpowiadający mojemu pytaniu... a mianowicie chcę zakupić do swojego domowego studia niewielki, dobrej klasy mikser - kilka kanałów. Bardzo mi zależy na tym, aby miał oddzielne pokrętła głośności dla monitorów i osobno dla słuchawek. Nie musi mieć żadnego efektora, dobrze aby miał na kanał trzy zakresy EQ, ale wiem że przy tych mniejszych mikserach mogą byc tylko dwa zakresy. Czy możecie mi drodzy koledzy polecić jakiś dobry produkt spełniający moje powyższe oczekiwania? mikser będzie podpięty do karty ESI Juli@.
Pozdrawiam!
-
Rabbeat83 - Posty:102
autor: Rabbeat83 » niedziela 13 wrz 2009, 13:06
W takim przypadku zawsze i wszyscy na tym forum polecają Soundcraft Compact 4, a jak za mało kanałów to Compact 10. Ja ze swojej strony polecam Behringera (model w zależności od potrzeb w ilości kanałów), posiadam starszy model i wszystko o czym piszesz da się na nim elegancko ustawić i napewno stosunek jakości do ceny jest bardzo dobry, no ale jak kogoś stać to pozostaje Mackie - model również wedle uznania praktycznie każdy mający odpowiedającą Ci ilość kanałów spełni Twoje oczekiwania.
-
TraDeus - Posty:131
autor: TraDeus » niedziela 13 wrz 2009, 16:06
to jest warte uwagi
http://www.mackie.com/products/onyx820i/ ...
dzięki za podpowiedzi :) tego Onyxa jeszcze chyba niestety nie ma w sprzedaży, jednak zapoznałem się z produktami firmy Mackie no i wydaje mi się, że mikserem który może spełnić moje wszystkie oczekiwania jest model
http://www.mackie.com/products/802vlz3/index.html