......Zapomnij o tych MK2. Jest parę lepszych i ciekawszych propozycji w tej cenie ...
Ano właśnie. Porównywać można Alesisy z KRK, Fostexami, Mackie itp. (oczywiście niższymi modelami), a APS z "dużymi" Adamami, Genelec'ami, "dużymi" Mackie, ale nie miedzy sobą.
Dla mnie dźwięk monitorów APS to "karton", zero smaku, choć byc może tak powinno być

Ja nawet bym nie śmiał wspominać, że APS można porównywać z monitami Adam

Takie porównania można jedynie przeprowadzić w sensie ile brakuje APSom do nawet A siódemek. Wystarczy maly test by wiedziec ile warte sa monity APS. Zrób tylko sam wokal na najdroższych APS i ten sam wokal na Adam A7... - zdziwko Cie pierdyknie i to równo. Bajki o przestrzeni jaka daja APS mozna sobie w buty wsadzić. Gdzies wlsanie czytalem, nie wiem czy nie na e-muzyku jaka to przestrzeń miksu oddaja APS HAHAHAHA!!!- ciekawe ile autor tamtego testu wyrwal za takie stwierdzenia od kolesi APEESOWCÓW (choc moze jestem w błedzie). Powiem krótko, jesli nie jesteś pewien co wybrać (mowie do autora postu), kup sobie na początek KRK RP 8 - jak na swoja cene (choc juz w sklepach ich jest mało) graja naprawde przyzwoicie. Jesli natomiast chcesz bardzo miec brzmienie APSów, to kup sobie Eventy ósemki - bardzo podobny sound, a ile taniej Cie to wyniesie.
...
Oj sorry Panowie. Eh, inaczej myślałem, a inaczej to ująłem. Przesadziłem z wypowiedzią i przepraszam za
Gdzies wlsanie czytalem, nie wiem czy nie na e-muzyku jaka to przestrzeń miksu oddaja APS HAHAHAHA!!!- ciekawe ile autor tamtego testu wyrwal za takie stwierdzenia od kolesi APEESOWCÓW (choc moze jestem w błedzie).. Juz wiecej nie pije !!! Sorry.