motif XS

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
mokot
motif XS

Post autor: mokot » piątek 29 maja 2009, 06:32

Witam

Zastanawialem sie ostatnio nad es-em ale sytuacja
sie potoczyla tak ,ze moge pozwolic sobie na xs-a :)

W demo Bert Smorenburg na koncu pokazuje ,ze
motif jest kompatybilny z Cubasem. Zaciekawil mnie
fakt ,ze suwaki na panelu motiwa reaguja w
Cubasi-e. Jak on podlaczyl Yamahe do kompa??

Pozdrawiam
[addsig]
%%%

Awatar użytkownika
Velu
Kontakt:

Re: motif XS

Post autor: Velu » piątek 29 maja 2009, 08:59

...Witam

Zastanawialem sie ostatnio nad es-em ale sytuacja
sie potoczyla tak ,ze moge pozwolic sobie na xs-a :)

W demo Bert Smorenburg na koncu pokazuje ,ze
motif jest kompatybilny z Cubasem. Zaciekawil mnie
fakt ,ze suwaki na panelu motiwa reaguja w
Cubasi-e. Jak on podlaczyl Yamahe do kompa??

Pozdrawiam
...
przez usb.

yamaha xs ma cos takiego jak "studio connections" to taki tryb ktory jednym przyciskiem zamienia xs'a w kontroler midi do cubase. jak bedziesz mial karte mLan to opcji wspołpracy Yamaha-Cubase jest naprawde sporo - wielokanałowy przesył audio z miedzy synthem a programem itd.

Awatar użytkownika
mokot

Post autor: mokot » piątek 29 maja 2009, 11:47

przez usb.

yamaha xs ma cos takiego jak "studio connections" to taki tryb ktory jednym przyciskiem zamienia xs'a w kontroler midi do cubase. jak bedziesz mial karte mLan to opcji wspołpracy Yamaha-Cubase jest naprawde sporo - wielokanałowy przesył audio z miedzy synthem a programem itd. ...

Zajebiscie...mikser pojdzie w odstawke, ciekawe czy Yamaszka
bedzie obslugiwac Sonara 6

[addsig]
%%%

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » piątek 29 maja 2009, 12:42

...
przez usb.

yamaha xs ma cos takiego jak "studio connections" to taki tryb ktory jednym przyciskiem zamienia xs'a w kontroler midi do cubase. jak bedziesz mial karte mLan to opcji wspołpracy Yamaha-Cubase jest naprawde sporo - wielokanałowy przesył audio z miedzy synthem a programem itd. ...

Zajebiscie...mikser pojdzie w odstawke, ciekawe czy Yamaszka
bedzie obslugiwac Sonara 6

...
Z tego co wiem w Rolandzie jak i w Korgu również się to da. M3 obsługuje nawet FL Studio, oraz można sobie samemu poustawiać wszystko.
Proponuje odwiedzić strone Rolanda oraz Karma-Lab.com ;)
Powiedz mi jaką muzykę chcesz tworzyć?
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Awatar użytkownika
mokot

Post autor: mokot » piątek 29 maja 2009, 14:32

Z tego co wiem w Rolandzie jak i w Korgu również się to da. M3 obsługuje nawet FL Studio, oraz można sobie samemu poustawiać wszystko.
Powiedz mi jaką muzykę chcesz tworzyć?...

R&B - dlatego zalezy mi na dobrym pianinie grtarach itp...
Wybieralem pomiedzy Xs-em ,Fantomem G i M3.
Fakt ,ze Korgu bardzo podobaja mi sie zestawy perkusyjne,
nie stawia go nad brzmienie instrumentow Yamahy.

[addsig]
%%%

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » piątek 29 maja 2009, 16:03

...Z tego co wiem w Rolandzie jak i w Korgu również się to da. M3 obsługuje nawet FL Studio, oraz można sobie samemu poustawiać wszystko.
Powiedz mi jaką muzykę chcesz tworzyć?...

R&B - dlatego zalezy mi na dobrym pianinie grtarach itp...
Wybieralem pomiedzy Xs-em ,Fantomem G i M3.
Fakt ,ze Korgu bardzo podobaja mi sie zestawy perkusyjne,
nie stawia go nad brzmienie instrumentow Yamahy.

...
a słyszałeś KARME ? poza tym, porównywałem yamahe z m3 i od kiedy wyszło Xpanded do M3 brzmienia są tak samo dobre a nie które nawet lepsze jak w Yamaszce.
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » piątek 29 maja 2009, 16:33

a słyszałeś KARME ? poza tym, porównywałem yamahe z m3 i od kiedy wyszło Xpanded do M3 brzmienia są tak samo dobre a nie które nawet lepsze jak w Yamaszce....

Aksel, nie namówisz przecież wszystkich na Korga. Jeśli koledze podoba się brzmieniowo bardziej Yamaha, to żadna KARMA tu nie pomoże. Mnie z kolei bardziej ciągnie do Rolanda niż Yamahy i Korga. Po prostu gusty. Czasami trudno je zmienić (no i po co jeśli pasuje? ).

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » piątek 29 maja 2009, 20:55

Mając i korga m3 i yamahe xs mam bezpośrednie porównanie tych dwóch modeli. Korg ma fajne pady, gary leady, natomiast gitary i brzmienia fortepianowe niestety nie sięgają do tej półki co yamaha.

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » piątek 29 maja 2009, 20:56

...a słyszałeś KARME ? poza tym, porównywałem yamahe z m3 i od kiedy wyszło Xpanded do M3 brzmienia są tak samo dobre a nie które nawet lepsze jak w Yamaszce....

Aksel, nie namówisz przecież wszystkich na Korga. Jeśli koledze podoba się brzmieniowo bardziej Yamaha, to żadna KARMA tu nie pomoże. Mnie z kolei bardziej ciągnie do Rolanda niż Yamahy i Korga. Po prostu gusty. Czasami trudno je zmienić (no i po co jeśli pasuje? ).

Pozdrawiam! ...
Nie wiesz że jak ktoś coś ma, to zawsze to poleca (chodź nie koniecznie dlatego że jest zadowolony:P) akurat ja jestem zadowolony. Po prostu jestem zakochany w tej maszynie, a też (przysięgam na Boga!!) chciałem wziąć XS'a i marzyłem o nim od kiedy sie pojawił na rynku.

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » piątek 29 maja 2009, 22:26

Nie wiesz że jak ktoś coś ma, to zawsze to poleca (chodź nie koniecznie dlatego że jest zadowolony:P) akurat ja jestem zadowolony. Po prostu jestem zakochany w tej maszynie, a też (przysięgam na Boga!!) chciałem wziąć XS'a i marzyłem o nim od kiedy sie pojawił na rynku....

Ja chciałem Korga, a przekonał mnie bardziej Roland. I co?

Tak na poważnie to i tak każdy wybierze odpowiednie mu brzmienie. Ja chciałem coś pomiędzy Yamahą a Korgiem. I chyba właśnie to zaoferował mi Roland. I tu też (również z powodów gabarytowych) wybrałem niższy model niż flagowy. Wystarcza mi w zupełności (choć innym niekoniecznie musi).

Pozdrawiam!

ODPOWIEDZ