Virus Ti 2 - problem z volume

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
DeepSee
Virus Ti 2 - problem z volume

Post autor: DeepSee » niedziela 24 maja 2009, 15:18

Witam

Mam problem , od paru minut nie działa mi kontroler Volume w virusie, niezaleznie jaki preset wybiero i kręce to nie pojawia sie na wyświetlaczu zaden komunikat a preset cały czas brzmi tak samo :/ próbowałem zresetować virusa gdy byl w sleep mode poprzez wcisniecie arp edit ale po właczenie i ruszeniu kontrolerem volume pojawił sie jakis dziwny szum.

Co robić ? jak przywrócić go do ustawień fabrycznych ?

Pomocy
Mieszkam w Poznaniu mam 21 lt , interesuje się muzyką elektroniczną i syntezatotami.

DeepSee

Re: Virus Ti 2 - problem z volume

Post autor: DeepSee » niedziela 24 maja 2009, 15:22

Nie dziala mi edycja postów więc napiszę jeszcze że Virus jest nowy (mam go od kilku dni) , dodam także że gdy dzisiaj rano kręciłem dzwiek od podstaw to gdy weszłem w edycje efektu phaser to krecenie gałkami type/mix oraz intensity tez nie dawało żadnego efektu.
Mieszkam w Poznaniu mam 21 lt , interesuje się muzyką elektroniczną i syntezatotami.

Awatar użytkownika
Velu
Kontakt:

Post autor: Velu » poniedziałek 25 maja 2009, 10:23

spróbuj przeinstalować soft.

DeepSee

Post autor: DeepSee » wtorek 26 maja 2009, 20:50

...spróbuj przeinstalować soft....
Dziwna sprawa , wczoraj gdy ten problem występował i resety nie pomagały (zrobiłem 2) wyłączyłem go zrezygnowany. po godzinie cos mnie tknelo i postanowiłem go właczyć i wszystko było ok , knob od volume działał poprawnie ale doszedl kolejny problem. Mam do Virusa podpięte słuchawki Beyerdynamic 990 Pro , gdy kupilem syntezator i podpiełem słuchawki musiałem mieć dzwiek rozkręcony na minimum bo był on tak glosny natomiast wczoraj po tym ostatnim wlączeniu był on cichszy, moglem spokojnie rozkręcić dzwiek na połowę.

Kurczę czy to możliwe żebym trafił na wadliwy egzemplarz ?
Jutro go bedę reklamował bo 11700 zł to nie jest mało.

Jeszcze jeden szczegół, po wyjęciu Virusa z kartona podłaczylem słuchawki i zaczołem przegladac patche ( powoli) i nagle usłyszalem taki szum i pisk że myślałem ze mi mózg rozsadzi.

Czyzby Access miał wpadke przy produkcjii ?

czy ktos z was mial takie cyrki z nowo zakupionym syntezatorem firmy access ?

DeepSee

Post autor: DeepSee » wtorek 26 maja 2009, 20:52

Jestem tak zdenerwowany że zapomnialem dodac iz zmiana i przeinstalowanie softu nie pomaga.

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » wtorek 26 maja 2009, 22:04

11700zł ?Acces Virus TI 2 można z spokojem kupić za 10.000zł nowy.
Też bym sie wkurzał jakbym tak przepłacił i jeszcze miałbym problemy, jednak to co opisujesz wydaje mi się leżeć bardziej po stronie mechanicznej niż softu. Odbierałeś sprzęt osobiście czy kurier Ci go dostarczył?
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

DeepSee

Post autor: DeepSee » wtorek 26 maja 2009, 22:41

Odebralem syntezator osobiscie. Teraz siedze sobie przy nim i wybieram przykladowy patch ROM E 4 Atlantis M i krece gałka Type Mix w sekcji effects , żadnege efektu zarówno brzmieniowo jak i wizualnie na wyswietlaczu. Nastepnie kręce gałką Value 1 i wyskakuje delay time i nastepnie deley send, po chwili deelay feedback :/

Jutro jadę go zareklamować ( Już poinformowałem sprzedawcę poprzez email), chyba faktycznie trafil mi się jakiś nieszczęśliwy egzemplarz.

Skoro jusz nawet reset i zmiana oprogramowania nie pomaga to widocznie jakas usterka mechaniczna.

Awatar użytkownika
chantizstudio

Post autor: chantizstudio » środa 27 maja 2009, 09:22

...Odebralem syntezator osobiscie. Teraz siedze sobie przy nim i wybieram przykladowy patch ROM E 4 Atlantis M i krece gałka Type Mix w sekcji effects , żadnege efektu zarówno brzmieniowo jak i wizualnie na wyswietlaczu. Nastepnie kręce gałką Value 1 i wyskakuje delay time i nastepnie deley send, po chwili deelay feedback :/

Jutro jadę go zareklamować ( Już poinformowałem sprzedawcę poprzez email), chyba faktycznie trafil mi się jakiś nieszczęśliwy egzemplarz.

Skoro jusz nawet reset i zmiana oprogramowania nie pomaga to widocznie jakas usterka mechaniczna. ...
kurde faktyczniie, moze jakis trefny model ;(, miejmy nadzieje ze nie beda Ci problemu z wymiana robic , osobiscie jak AkselPL , stawial bym na przyczyne uszkodzenia , niz problemu softu.
''po to są gały w syntezatorach , zeby kręcić aż uzyska się to czego się szuka'' AdamZ

Awatar użytkownika
evolver

Post autor: evolver » środa 27 maja 2009, 18:59

Witam,
ten przykład pokazuje, że z syntezatorami zaczyna być jak z autami. Najlepiej kupowac je po dwóch latach obecności na rynku, by producent zdążył usunąć usterki "wieku młodzieńczego". Tak czy inaczej, jestem troche zaskoczony, że mimo osobistego odbioru występują takie usterki?! Daj znć jaka była przyczyna i jak zachował się dystrybutor. Powodzenia!

ps. Pamiętaj, że Access to super sprzęt! Każdemu mogą się przytrafić wypadki przy pracy, tylko dlaczego zawsze nam?! :)

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » środa 27 maja 2009, 19:13

...Witam,
ten przykład pokazuje, że z syntezatorami zaczyna być jak z autami. Najlepiej kupowac je po dwóch latach obecności na rynku, by producent zdążył usunąć usterki "wieku młodzieńczego". Tak czy inaczej, jestem troche zaskoczony, że mimo osobistego odbioru występują takie usterki?! Daj znć jaka była przyczyna i jak zachował się dystrybutor. Powodzenia!

ps. Pamiętaj, że Access to super sprzęt! Każdemu mogą się przytrafić wypadki przy pracy, tylko dlaczego zawsze nam?! :)...
Mi na M3 wyskoczył "blue screen" z napisem erorr 0xCC...coś tam i cały projekt zniknął, pomógł dopiero restart M3 chodź tutaj to bardziej brzmi jak Service Packi do Visty.:)
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

ODPOWIEDZ