Mikrofon Avant Electronics CV-12
Hej!
W związku z tym, że przymierzam się powoli do wyboru mikrofonu poj., szukam prezentacji audio mikrofonu Avant Electronics CV-12. Jedną znalazłem na e-muzyk.net.
Po krótkim google search widzę, że prezentowano ten mikrofon też na płycie audio EiS z maja 2008 roku (10 ścieżka).
Niestety - nie posiadam tego numeru EiS i w związku z tym mam prośbę: czy mógłbym tę sceżkę otrzymać na maila, choćby skompresowaną do mp3 320 kbps? Redakcja chyba się nie obrazi, jak ktoś mi ją podeśle? ;)
Pozdro.
mail: perro5 [na] interia.pl
W związku z tym, że przymierzam się powoli do wyboru mikrofonu poj., szukam prezentacji audio mikrofonu Avant Electronics CV-12. Jedną znalazłem na e-muzyk.net.
Po krótkim google search widzę, że prezentowano ten mikrofon też na płycie audio EiS z maja 2008 roku (10 ścieżka).
Niestety - nie posiadam tego numeru EiS i w związku z tym mam prośbę: czy mógłbym tę sceżkę otrzymać na maila, choćby skompresowaną do mp3 320 kbps? Redakcja chyba się nie obrazi, jak ktoś mi ją podeśle? ;)
Pozdro.
mail: perro5 [na] interia.pl
Re: Mikrofon Avant Electronics CV-12
...i dodam jeszcze odpisując sam do siebie, że trafiłem własnie na fajną stronkę:
http://www.studioauditions.com/
Wystarczy wybrać zakładkę Jam Room Sessions, by móc porównać dzwięk kilkudziesięciu mikrofonów pojemnościowych, w tym większośc oferty Avant :)
Pozdrawiam.
http://www.studioauditions.com/
Wystarczy wybrać zakładkę Jam Room Sessions, by móc porównać dzwięk kilkudziesięciu mikrofonów pojemnościowych, w tym większośc oferty Avant :)
Pozdrawiam.
- StaryCzłowiek
Witam :)
Napisałem Ci na priva.
Pozdrawiam
[addsig]
Napisałem Ci na priva.
Pozdrawiam

[addsig]
M-Audio ProFire 2626 + PT M-Powered 7.4 + Axiom 61
...Witam :)
Napisałem Ci na priva.
Pozdrawiam
...
niestety, nic nie dostałem do tej pory :/
pozdrawiam
Napisałem Ci na priva.
Pozdrawiam

...
pozdrawiam
- StaryCzłowiek
......Witam :)
Napisałem Ci na priva.
Pozdrawiam
...
pozdrawiam...
A teraz? :)
[addsig]
Napisałem Ci na priva.
Pozdrawiam

...
pozdrawiam...
[addsig]
M-Audio ProFire 2626 + PT M-Powered 7.4 + Axiom 61
gdyby jeszcze cv-12 byl dostepny w polsce.... :(
[addsig]
[addsig]
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"
...gdyby jeszcze cv-12 byl dostepny w polsce.... :(
...
Chyba Musictoolz ma to w ofercie chyba, że nie mają akurat ;)
...
Chyba Musictoolz ma to w ofercie chyba, że nie mają akurat ;)
akurat nie maja, akurat od roku, jak wszyscy z reszta....
[addsig]
[addsig]
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"
.........Witam :)
Napisałem Ci na priva.
Pozdrawiam
...
pozdrawiam...
...
:) aj, no nie ma. Ale już chyba na razie dam sobie spokój z Avantem.
Jako czlowieka węszącego, mój nos zaprowadził mnie na GearSlutz.com. A tam - jak wiadomo - opinii o sprzęcie każdego rodzaju jest co niemiara. i jest też duuuzy watek poświęcony Avant CV-12. I czyta się go, jak ...hmm.. horror?
Zaczyna się pieknie: kilkanascie postów z zachwytem podziwiających gładkosc brzmienia tego mikrofonu, potem jednak GearSlutzy zaczynają zastanawiac się nad tym, co siedzi we wnętrzu. I na koniec konców (po kilku miesiącach, bo to żywotny wątek był) okazuje sie, że Avant CV-12 to to samo co tani APEX za sto dolarów tylko z wymienioną podwójną triodą na inny model, przemalowanym korpusem i dodaną walizeczką. Szok. No i odeszła mi ochota na zakupy Avanta :/
Szkoda, bo cena zacna. Teraz szukam czegos w podobnej (2,5k) cenie i chyba nawet już znalazłem, ale zapeszać nie będę ;)
Aha - by nie być gołosłownym: link do GearSlutz:
http://www.gearslutz.com/board/low-end-theory/114397-avant-cv12-mic.html
Dyskusja kilkunastostronicowa, ale pouczajaca.
Pozdrawiam
drA
Napisałem Ci na priva.
Pozdrawiam

...
pozdrawiam...
...
:) aj, no nie ma. Ale już chyba na razie dam sobie spokój z Avantem.
Jako czlowieka węszącego, mój nos zaprowadził mnie na GearSlutz.com. A tam - jak wiadomo - opinii o sprzęcie każdego rodzaju jest co niemiara. i jest też duuuzy watek poświęcony Avant CV-12. I czyta się go, jak ...hmm.. horror?
Zaczyna się pieknie: kilkanascie postów z zachwytem podziwiających gładkosc brzmienia tego mikrofonu, potem jednak GearSlutzy zaczynają zastanawiac się nad tym, co siedzi we wnętrzu. I na koniec konców (po kilku miesiącach, bo to żywotny wątek był) okazuje sie, że Avant CV-12 to to samo co tani APEX za sto dolarów tylko z wymienioną podwójną triodą na inny model, przemalowanym korpusem i dodaną walizeczką. Szok. No i odeszła mi ochota na zakupy Avanta :/
Szkoda, bo cena zacna. Teraz szukam czegos w podobnej (2,5k) cenie i chyba nawet już znalazłem, ale zapeszać nie będę ;)
Pozdrawiam
drA
- MUSICTOOLZ
Pozdrawiam
drA...
Witam,
jako dystrybutor produktów firmy Avant jestem bardzo zaniepokojony tym, co przeczytałem w tym wątku na Gearslutz. Zjeżyły mi się włosy na głowie... Mam nadzieję, że okaże się to nieprawdą i firma Avant to wyjaśni - właśnie przed chwilą wysłałem do nich oficjalnego maila z prośbą o wytłumaczenie sytuacji.
Oczywiście natychmiast dam znać, gdy będę coś wiedział. Dziękuję za sygnał.
Natomiast w kwestii dostępności - rzeczywiście, tu walczymy ostro, by można je było kupić w Polsce, ale na realizację zamówienia musimy czekać w kolejce wiele tygodni - podobnie jak i inni dystrybutorzy europejscy i amerykańscy.
Jednak pojawiło się światełko w tunelu - ostatnio dostaliśmy transport CR14, i te mikrofony są dostępne.
Dziękuję i pozdrawiam,
Konrad
[addsig]
konrad@musictoolz.pl
www.musictoolz.pl
www.musictoolz.pl