Witam serdecznie. Posiadam kartę EMU 1212m.
Mam z nią mianowicie taki problem:
czy to podłączam MPC czy Gramofon do karty, żaden program nie jest w stanie mi zarejestrować śladu. Używam ACID'a 4 i Sound Forga 6.
Sprzęt podpinam do "in L" na karcie.
W Acidzie i Forgu i ustawieniach ogólnych dźwięku w windowsie mam ustawione w preferences: "E-DSP Waves (4000)" zarówno w playback jak i record. Jest jeszcze do wyboru: "Sound Max Digital Audio", ale z tym jest tak samo.
Nie umiem obsługiwać się Patch mixem tego programu, nie wiem czego to jest wina. Proszę o pomoc, mam mase sampli na woskach, bębny na MPC, a nie moge tego zarejestrować na komputer.
Bless
EMU 1212m - nagrywanie na PC
Re: EMU 1212m - nagrywanie na PC
Szukaj odpowiednich nastawów w PC, bo chyba tam tkwi problem.
Jeśli nie masz w tym doświadczenia, poproś kumatego kolegę na browca i po kłopocie. Co się bedziesz męczył
Jeśli nie masz w tym doświadczenia, poproś kumatego kolegę na browca i po kłopocie. Co się bedziesz męczył

ok. ale to mi nic nie pomogło. Był jeden koleżka, który kuma się (ocena jak się kuma, to już nie należy do mnie). I powiedział, że "najprawdopodobniej" trzeba przeinstalować system. Nie chce tego robić, jeśli wcale ta misja tego nie wymaga. Czekam dalej na pomoc.
z góry wielkie dzieki
5
z góry wielkie dzieki
5
\
Niekiedy reinstalka jest konieczna, bo inne programy mogły Ci pozmieniać nastawy i konfigurację. Zasadę znamy: najperw system, sterowniki, a dopiero na końcu programy itd.
A dlaczego nie korzystasz z asio?
zrób tak - podłącz kanał lewy do line in L ,kanał prawy do line in R
w przypadku mpc podpinasz bezpośrednio i w opcjach patchmixa wybierasz poziom wejść na +4 (mpc ma wyjścia symetryczne zapewne - jeśli nie ustaw -10)
potem w mikserze patchmixa w aux 1 wstaw insert do wave host (pod oknem efektów) - możesz tez dać tam send do asio jeśli skorzystasz z driverów asio w programach
kanały ine in rozstaw w panoramie i ustaw auxy by wysyłały sygnał na auxa 1
powinno wszystko działać
ustawienia windowsa nie maja z tym nic wspólnego
zrób tak - podłącz kanał lewy do line in L ,kanał prawy do line in R
w przypadku mpc podpinasz bezpośrednio i w opcjach patchmixa wybierasz poziom wejść na +4 (mpc ma wyjścia symetryczne zapewne - jeśli nie ustaw -10)
potem w mikserze patchmixa w aux 1 wstaw insert do wave host (pod oknem efektów) - możesz tez dać tam send do asio jeśli skorzystasz z driverów asio w programach
kanały ine in rozstaw w panoramie i ustaw auxy by wysyłały sygnał na auxa 1
powinno wszystko działać
ustawienia windowsa nie maja z tym nic wspólnego