TC Helicon Voiceworks + Cubase + C4
Witam! Zwracam się do Was z prośbą o pomoc w konfiguracji sprzętu i właściwego (słusznego?) podłączenia. A więc: Mam gotowy projekt w cubase, na jednej sciezce muzyka, na drugiej wokal. chcę teraz za pomocą TC Helicon VoiceWorks nagrać na trzecim sladzie chórek stworzony ze sciezki wokalu. Karta muz to emu 1212, oczywiscie jeden slad w cubase bedzie sladem midi, który bedzie podawac do VoiceWorks akordy. Do dyspozycji mam Soundcraft C4. Czy da się to jakoś sensownie skonfigurowac zeby w miare prosto, szybko i skutecznie zrobic to co chcę zrobić? Jednoczesnie zależy mi też na odsłuchu w czasie rzeczywistym przetwarzanego w VoiceWorks sygnału. Mam nadzieję, że wyraziłem się w miare zrozumiale i z góry dzięki za pomoc!
Re: TC Helicon Voiceworks + Cubase + C4
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale możesz użyć w Kubusiu funkcji ExternalFx podłączając TC przez złącza cyfrowe.
Pozdrawiam
[addsig]
Pozdrawiam
[addsig]
RME Fireface800 plus RME ADI 8 DS, IgsAudio: Gloobus, DT, 2972, 1176, 2176, S-Type Mix Buss Compressor, APS Aeon...
Wlasnie o cos takiego mi chodzi! Tylko jak to skonfigurowac? Probowałem roznych konfiguracji w cubase ale nic mi z tego nie wyszlo, mozesz jakosc w skrócie w punktach rozpisac??
Ustawiasz w PatchMixie żeby była poprawna współpraca urządzeń ( przekierowania i synchronizacja ). W Kubusiu wchodzisz w VST Connection czy jakoś tak
i tam w zakładce ExternalFX dodajesz sobie nowy 'plugin' ustawiając porty send i return. Miałem kiedyś 0404 i po cyfrze puszczonego Lexicona więc to musi działać
Warunek że masz taką opcję bo chyba Studio tego nie ma.
Pozdrawiam
[addsig]

Warunek że masz taką opcję bo chyba Studio tego nie ma.
Pozdrawiam
[addsig]
RME Fireface800 plus RME ADI 8 DS, IgsAudio: Gloobus, DT, 2972, 1176, 2176, S-Type Mix Buss Compressor, APS Aeon...
- mr-hammond
W cubase 4 jest external fx , w cubase studio jej brak.
W cubase 4 jest external fx , w cubase studio jej brak.