Kurzweil PC3
Zainstalowałem PC SoundEdytor na kompie ale nie widzi PC3X, próbowałem usb i midi i nic. W oknie Midi Setup - midi connections powinien być jako jeden z portów ale go nie ma...
Kompozytor, aranżer, pianista.
-
Re: Kurzweil PC3
Witam. Jestem szczęśliwym posiadaczem PC3, ale mam z tym instrumentem pewne problemy związane z wgrywaniem do niego utworów midi. nie chce pisac na forum o co mi chodzi i czekac tydzien czy ile, az ktos odpowie mało konkretnie na moje pytania.
Dlatego zostawiam mojego maila i jesli, ktoś jest w stanie podać mi swój numer telefonu, to umówiłbym sie na jakis termin i zadzwoniłbym, by pewne wskazówki udzielił mi krok po kroku.
Ogólnie problem polega na tym, ze za każdym razem gdy odtwarzam utwór, resetują mi sie jego ustawienia i we wszystkch trackach gra samo piano. nie wiem co zrobic, by zaprogramowac utwory tak, by to zostalo w pamięci instumentu.
Bardzo prosze o pomoc, poniewaz mam go od października i nie moge sobie z nim poradzic.
Jesli chodzi o edycje brzmień i tworzenie setupów, to wszystko wyjaśnił mi pc3 editor.
prosze o odpowiedz
Dlatego zostawiam mojego maila i jesli, ktoś jest w stanie podać mi swój numer telefonu, to umówiłbym sie na jakis termin i zadzwoniłbym, by pewne wskazówki udzielił mi krok po kroku.
Ogólnie problem polega na tym, ze za każdym razem gdy odtwarzam utwór, resetują mi sie jego ustawienia i we wszystkch trackach gra samo piano. nie wiem co zrobic, by zaprogramowac utwory tak, by to zostalo w pamięci instumentu.
Bardzo prosze o pomoc, poniewaz mam go od października i nie moge sobie z nim poradzic.
Jesli chodzi o edycje brzmień i tworzenie setupów, to wszystko wyjaśnił mi pc3 editor.
prosze o odpowiedz
-
tu mail::::::::: malin.tbg@gmail.com
-
czy moze mi ktoś pomóc w tej powyższej sprawie?
przejrzyj komunikaty na poszczególnych trackach pliku midi. być może masz tam komunikaty PC (program change) ustawione na to właśnie brzmienie lub gdzieś na początku komunikat CC121 - reset all. myślę, że to jest tego przyczyną. Nie znam PC3 i nie powiem Ci jak to dokładnie zrobić na twoim sprzęcie ale musisz wejść w jakiś edytor śladów i przejrzeć wszystkie komunikaty i usunąć to co może przeszkadzać. lub zrób to na jakimś sekwencerze programowym - cubase, sonar... lub poszukaj jakiś darmowych
- mr-hammond
...przejrzyj komunikaty na poszczególnych trackach pliku midi. być może masz tam komunikaty PC (program change) ustawione na to właśnie brzmienie lub gdzieś na początku komunikat CC121 - reset all. myślę, że to jest tego przyczyną. Nie znam PC3 i nie powiem Ci jak to dokładnie zrobić na twoim sprzęcie ale musisz wejść w jakiś edytor śladów i przejrzeć wszystkie komunikaty i usunąć to co może przeszkadzać. lub zrób to na jakimś sekwencerze programowym - cubase, sonar... lub poszukaj jakiś darmowych...
Wejdz w tracka w sekwencerze i wstaw komunikat z barwą, tak jak mówi kolega wyżej.
Tylko dziwne bo moj pc3x pamięta ustawienia songów.
Wejdz w tracka w sekwencerze i wstaw komunikat z barwą, tak jak mówi kolega wyżej.
Tylko dziwne bo moj pc3x pamięta ustawienia songów.
-
pierwszy raz mam doczynienia z tak rozbudowanym kontrolerem midi. w ogóle z midi. dlatego nawet sie nie domyśliłem, ze mozna śledzić zdarzenia na wszystkich trackach pliku za pomocą przycisku EDIT :)
do tej pory siedziałem tylko w wirtualnych programach.
Dzieki za pomoc koledzy. a mr-hammond uzywasz pc3 na jakichś chałturach?
Dzieki za pomoc koledzy. a mr-hammond uzywasz pc3 na jakichś chałturach?
- mr-hammond
...pierwszy raz mam doczynienia z tak rozbudowanym kontrolerem midi. w ogóle z midi. dlatego nawet sie nie domyśliłem, ze mozna śledzić zdarzenia na wszystkich trackach pliku za pomocą przycisku EDIT :)
Dzieki za pomoc koledzy. a mr-hammond uzywasz pc3 na jakichś chałturach?...
Nie gram chałturek :)
Gdybyś miał jakiś problem kliknij na @ by tu nie smiecić.
Dzieki za pomoc koledzy. a mr-hammond uzywasz pc3 na jakichś chałturach?...
Nie gram chałturek :)
Gdybyś miał jakiś problem kliknij na @ by tu nie smiecić.
Witam,chciałem zapytać użytkowników PC3X o klawiaturę,zamierzam nabyć ten instrument tylko waham się nad wersją 88 czy 76.Mam Yamahe Motif XS76 i jestem przyzwyczajony do klawiatury pół warzonej ,słyszałem że klawiatura w PC3X to coś z pomiędzy takiej warzonej dla pianistów a takiej jak jest w Motiwie 76,nie miałem okazji tego sprawdzić,u nas w sklepach nie ma takich instrumentów.Pozdrawiam.