Mbox2 Mini - jak wyeliminować pisk?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
chris
Mbox2 Mini - jak wyeliminować pisk?

Post autor: chris » poniedziałek 23 lut 2009, 07:35

Witam
Zakupilem jakis czas temu ten interfejs. Poczatkowo dzialalem na sluchawkach i nic nie nagrywalem(nic z tylu nie bylo podpiete). Bylo cacy. Wreszcie podpialem do miksera(yamaha) a tu - pisk :(.
Podpialem bezposrednio do odsluchu(mackie) - pisk :(.
Wpialem sluchawki (odpialem od odsluchu) - nie ma pisku.
Wyczytalem na innym forum, ze ten interfejs tak ma gdy sie go podlaczy do czegos co ma inne zasilanie. Moje pytanie brzmi:

Czy jest jakis sposob, ktory pozwoli mi podpiac mbox2 mini i pozwoli mi uniknac tego pisku?

Czy to mozliwe, ze digidesign wypuscil produkt z taka wada? Dodam, ze zmienialem tez porty usb i dalej to samo.
Czy pozostaje mi to sprzedac i kupic cos innego?

Pozdrawiam
Chris

Awatar użytkownika
DJOZD

Re: Mbox2 Mini - jak wyeliminować pisk?

Post autor: DJOZD » poniedziałek 23 lut 2009, 08:14

...Witam
Zakupilem jakis czas temu ten interfejs. Poczatkowo dzialalem na sluchawkach i nic nie nagrywalem(nic z tylu nie bylo podpiete). Bylo cacy. Wreszcie podpialem do miksera(yamaha) a tu - pisk :(.
Podpialem bezposrednio do odsluchu(mackie) - pisk :(.
Wpialem sluchawki (odpialem od odsluchu) - nie ma pisku.
Wyczytalem na innym forum, ze ten interfejs tak ma gdy sie go podlaczy do czegos co ma inne zasilanie. Moje pytanie brzmi:

Czy jest jakis sposob, ktory pozwoli mi podpiac mbox2 mini i pozwoli mi uniknac tego pisku?

Czy to mozliwe, ze digidesign wypuscil produkt z taka wada? Dodam, ze zmienialem tez porty usb i dalej to samo.
Czy pozostaje mi to sprzedac i kupic cos innego?

Pozdrawiam
Chris...
Nie pojawiał sie pisk z MINI kiedy uzywalem Mboxa oraz karty integrowanej podłączonej do jednego miksera. Po odłączeniu kabla od karty laptopa pisk znikał. Nie znalazłem sposobu na wyeliminowanie pisku. Uzywalem poprostu solo. Wtedy bylo czysto.
Masz na mysli taki śfiszczący pisk, ktory nie przypomina brumienia tak?

Moj temat o tym

Inne tematy

Jesli ci sie chce napisz do supportu Mboxa, byc moze problem jest znany. Mnie sie nie chcialo, bo mam jeszcze inne interfejsy. Ale chetnie bym zobaczyl co oni maja do powiedzenia.

Inne tematy

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » poniedziałek 23 lut 2009, 08:16

Mialo byc "Mnie pojawiał sie pisk z MINI kiedy uzywalem Mboxa oraz karty integrowanej podłączonej do jednego miksera" undefined

Awatar użytkownika
chris

Post autor: chris » poniedziałek 23 lut 2009, 11:23

...Mialo byc "Mnie pojawiał sie pisk z MINI kiedy uzywalem Mboxa oraz karty integrowanej podłączonej do jednego miksera" undefined...
Dziekuje Ci DJOZD za ten link.
Tak, chodzi o taki sfiszczący pisk.
Pozostaje mi chyba sprzedac to urzadzeine. Nie chce dlubac w kablu bo mam "lewe rece" do tego typu dzialan. Sprobuje oklejic tasma tak jak napisal Zbynia. Jak nic to nie da to sprzedam.
A tak swoja droga to bez sensu - Digidesign wypuszcza bubel.
Myslalem, ze jak to kupie, to taka znana i ceniona marka zagwarantuje mi komfort pracy.
Czyli zostaje mi jakies M-Audio + zakup Pro Toolsa.

Pozdrawiam
chris

ODPOWIEDZ