GEM Equinox - kabel To-Host

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
zk12
GEM Equinox - kabel To-Host

Post autor: zk12 » czwartek 19 lut 2009, 17:01

Witam. Czy ma ktoś zbędny kabel to-host do gem equinox to chętnie odkupię. A może ktoś wie gdzie można go kupić.
Mam 35 lat, średnie wykształcenie. Pracuję w elektrowni wodnej.

2ms

Re: GEM Equinox - kabel To-Host

Post autor: 2ms » czwartek 19 lut 2009, 17:09

...Witam. Czy ma ktoś zbędny kabel to-host do gem equinox to chętnie odkupię. A może ktoś wie gdzie można go kupić....
czy on wygląda tak samo jak do Yamahy ?
ROLAND JP8000, YAMAHA Motif ES6, WALDORF Blofeld, OBERHEIM MC1000/76, IBM T40, BEHRINGER BCA-2000, ALESIS M1 Active mk2, Sennheiser HD265 Linear x2... http://www.myspace.com/inthetwilightbandpl

Awatar użytkownika
zk12

Post autor: zk12 » czwartek 19 lut 2009, 18:27

czy on wygląda tak samo jak do Yamahy ?...
Wygląda tak kabel to host

Awatar użytkownika
VanChesco

Post autor: VanChesco » piątek 20 lut 2009, 00:32

...Witam. Czy ma ktoś zbędny kabel to-host do gem equinox to chętnie odkupię. A może ktoś wie gdzie można go kupić....
Szkoda na to czasu. Też szukałem. W końcu sam sobie zlutowałem, ale jak się okazuje: kabelek, to początek wycieczki. Potem zaczyna się przeprawa ze sterownikami. Gra nie warta świeczki. Dokładnie to samo zrobisz za pomocą zwykłego połączenia MIDI (włącznie z przesyłaniem sampli przez MIDI SEND/DUMP)

Awatar użytkownika
zk12

Post autor: zk12 » piątek 20 lut 2009, 11:31

......Witam. Czy ma ktoś zbędny kabel to-host do gem equinox to chętnie odkupię. A może ktoś wie gdzie można go kupić....
Szkoda na to czasu. Też szukałem. W końcu sam sobie zlutowałem, ale jak się okazuje: kabelek, to początek wycieczki. Potem zaczyna się przeprawa ze sterownikami. Gra nie warta świeczki. Dokładnie to samo zrobisz za pomocą zwykłego połączenia MIDI (włącznie z przesyłaniem sampli przez MIDI SEND/DUMP)...
Właśnie chodzi o głównie o przesyłanie sampli. Przez MIDI trwa wieki, na dyskietce tylko 1,4M, SCSI też nie mogę zdobyc.
Może podrzucisz schemat połączeń tego kabla?

ODPOWIEDZ