Wyj. cyfrowe do Focusrite Platinum
Witam. Jestem świeżym posiadaczem przedwzmacniacza mikrofonowego Focuerite Platinum Trak Master. Chciałbym się Was poradzić, czy warto dokupić do niego wyjście cyfrowe, czy lepiej nagrywać analogowo. Może dźwięk nagrany cyfrowo brzmi jakoś nienaturalnie? Czekam na Wasze sugestie. Pozdrawiam.
Re: Wyj. cyfrowe do Focusrite Platinum
...A na co nagrywasz?...
Mam kartę Echo Mia. Posiadam dobre kable mono Monster Keyboard Performer 500 Prolink i mikrofonowy firmy Blueberry model Blue.
Mam kartę Echo Mia. Posiadam dobre kable mono Monster Keyboard Performer 500 Prolink i mikrofonowy firmy Blueberry model Blue.
No to i tak twoje nagrania sa cyfrowe i brzmia tak jak brzmia
Nie jestem pewien, ale przetwornik analogowo-cyfrowy umieszczony w przedwzmacniaczu moze miec lepsze parametry od karty, natomiast na pewno umieszczony jest poza komputerem i zasilany z normalnego zasilacza a nie komputerowego. Raczej tu sa powody zastosowania takiego a nie innego rozwiazania...

Nie jestem pewien, ale przetwornik analogowo-cyfrowy umieszczony w przedwzmacniaczu moze miec lepsze parametry od karty, natomiast na pewno umieszczony jest poza komputerem i zasilany z normalnego zasilacza a nie komputerowego. Raczej tu sa powody zastosowania takiego a nie innego rozwiazania...
...Witam. Jestem świeżym posiadaczem przedwzmacniacza mikrofonowego Focuerite Platinum Trak Master. Chciałbym się Was poradzić, czy warto dokupić do niego wyjście cyfrowe, czy lepiej nagrywać analogowo. Może dźwięk nagrany cyfrowo brzmi jakoś nienaturalnie? Czekam na Wasze sugestie. Pozdrawiam....
Miałem Trak Mastera z wyjściem cyfrowym. Ten przetwornik brzmiał bardzo dobrze, ale różnica nie była bardzo zauważalna gdy robiłem porównania do nagrań drogą analogową z kartą Waveterminal 192X .
Także jeśli masz interfejs audio z wyższej półki, to moim zdaniem nie warto w to inwestować. Ale jeśli masz tanią kartę ze złączem cyfrowym i bardzo sprawnymi (stabilnymi) sterownikami, to jak najbardziej rozważyłbym jego zakup.
Miałem Trak Mastera z wyjściem cyfrowym. Ten przetwornik brzmiał bardzo dobrze, ale różnica nie była bardzo zauważalna gdy robiłem porównania do nagrań drogą analogową z kartą Waveterminal 192X .
Także jeśli masz interfejs audio z wyższej półki, to moim zdaniem nie warto w to inwestować. Ale jeśli masz tanią kartę ze złączem cyfrowym i bardzo sprawnymi (stabilnymi) sterownikami, to jak najbardziej rozważyłbym jego zakup.
Racja - nie wiem, co masz, ale wydaje sie, ze te pare stow (czy ile tam ten przetwornik kosztuje) mozesz zainwestowac z wiekszym pozytkiem