MEDIASTATION - mocny konkurent KORGa OASYS?
Natrafiłem ostatnio na ciekawy instrument workstation. A raczej można go nazwać kompterem PC w obudowie instrumentu. Ekran LCD dotykowy i w ogóle. Instrument oparty na Linuxie. Możliwości przeogromne.
Oto link: www.lionstracs.com
Zapowiada się intresująco
Pozdrawiam,
Łukasz
Pozdrawiam,
Łukasz
-
Re: MEDIASTATION - mocny konkurent KORGa OASYS?
Szkoda wielka, że nie można nigdzie w kraju tego przetestować, naprawdę. Pewnie kwestia ceny i braku pewności, czy to jest to, a może szkoda... Chętnie zamienił bym moją "szafę grającą" na wszystko w jednym. Z drugiej jednak strony, jak coś jest do wszystkiego......................;)
www.muzyka-pomojemu.blogspot.com
...Natrafiłem ostatnio na ciekawy instrument workstation. A raczej można go nazwać kompterem PC w obudowie instrumentu. Ekran LCD dotykowy i w ogóle. Instrument oparty na Linuxie. Możliwości przeogromne.
Pozdrawiam,
Łukasz...
Powiem szczerze że Ciekawa maszyna! Ale cena za to nie ciekawa. Wsadzili do środka potężne parametry a jak na razie z tych demo na youtube nic ciekawego i powalajacego nie znalazłem! Biorąc pod uwagę jego parametr cena/jakość i dysponując taką gotówką został bym przy Oasysie!
Pozdrawiam!
Pozdrawiam,
Łukasz...
Powiem szczerze że Ciekawa maszyna! Ale cena za to nie ciekawa. Wsadzili do środka potężne parametry a jak na razie z tych demo na youtube nic ciekawego i powalajacego nie znalazłem! Biorąc pod uwagę jego parametr cena/jakość i dysponując taką gotówką został bym przy Oasysie!
Pozdrawiam!
...Ale cena za to nie ciekawa. Wsadzili do środka potężne parametry a jak na razie z tych demo na youtube nic ciekawego i powalajacego nie znalazłem! Biorąc pod uwagę jego parametr cena/jakość i dysponując taką gotówką został bym przy Oasysie!...
Nie ma to jak odgrzny dobry kotlet. Przecież Korg Oasys też ceną (szczególnie ostatnio) wcale nie zachwyca, nie jest tu żadnym też wyjątkiem (wszak to również standardowy wręcz komputer pracujący na Linuxie). Równie dobrze można zakręcić się za czymś z oferty Open Labs: www.openlabs.com.
[addsig]
Nie ma to jak odgrzny dobry kotlet. Przecież Korg Oasys też ceną (szczególnie ostatnio) wcale nie zachwyca, nie jest tu żadnym też wyjątkiem (wszak to również standardowy wręcz komputer pracujący na Linuxie). Równie dobrze można zakręcić się za czymś z oferty Open Labs: www.openlabs.com.
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
albo za polowe tego sklecic cos samemu - wszak co za problem kupic pady kontrolery komputer i klawisze?
oprogramowanie za free wiec to nas nie kosztuje
wykonac obudowe i wszystko
oprogramowanie za free wiec to nas nie kosztuje
wykonac obudowe i wszystko
...albo za polowe tego sklecic cos samemu - wszak co za problem kupic pady kontrolery komputer i klawisze? oprogramowanie za free wiec to nas nie kosztuje wykonac obudowe i wszystko...
Masz rację Zbynia. Obawiam się jednak, iż właśnie owo "kupić... i wszystko" jest poza zasięgiem lwiej części tutejszych forumowiczów. Jak mam być szczery, to moim również (bo się qrna starzeję). I pewnie dlatego też nie widzę żadnego sensu w takiej operacji.
[addsig]
Masz rację Zbynia. Obawiam się jednak, iż właśnie owo "kupić... i wszystko" jest poza zasięgiem lwiej części tutejszych forumowiczów. Jak mam być szczery, to moim również (bo się qrna starzeję). I pewnie dlatego też nie widzę żadnego sensu w takiej operacji.
[addsig]
Też naoglądałem się tego cuda na youtube.
Uważam, że ma bardzo przejrzyste sterowanie.
Tego mi brakuje w moim Oasys.
Ale...Nie ma tam nic takiego co by powalało.
Przynajmniej na filmikach. Dla mnie nadal Korg jest lepszy.
Fajnie byłoby dostać jakieś demko na mp3.
Uważam, że ma bardzo przejrzyste sterowanie.
Tego mi brakuje w moim Oasys.
Ale...Nie ma tam nic takiego co by powalało.
Przynajmniej na filmikach. Dla mnie nadal Korg jest lepszy.
Fajnie byłoby dostać jakieś demko na mp3.
Korg Oasys 88, Powercore X8, Alesis IO26, iMac 24", Cubase 5, NI Komplete 5, Salobrena Jumbo,
Fostex MK 2
Fostex MK 2
-
Od dziś można oglądnąć( i nie tylko) ten sprzęt - MEDIASTATION X76 - u mnie na górnym Śląsku. Sam dopiero zamierzam go rozgryźć, a co ustalę postaram się przejrzyście opisać;)
www.muzyka-pomojemu.blogspot.com
...Od dziś można oglądnąć( i nie tylko) ten sprzęt - MEDIASTATION X76 - u mnie na górnym Śląsku. Sam dopiero zamierzam go rozgryźć, a co ustalę postaram się przejrzyście opisać;)...
Witam! Jako "młody" na forum serdecznie pozdrawiam!
Chciałem nieco odgrzać temat, jako że jestem zainteresowany nabyciem platformy MEDIASTATION - tym bardziej, że można negocjować cenę
Proszę o opinie lub najlepiej miniteścik - mile widziane subiektywne odczucia.
Bardziej sprzętowiec, jednym okiem z ciekawością zerkający na soft.
...Proszę o opinie lub najlepiej miniteścik - mile widziane subiektywne odczucia...
Jeśli dasz radę wyobrazić sobie ten "instrument" jako zwyczajny komputer, tyle że z Linuksem na pokładzie, klawiaturą, manipulatorami i guzikami obsługi, a przy tym masz jakiekolwiek doświadczenia z tym systemem operacyjnym, to będzie on dla Ciebie wymarzonym. W przeciwnym wypadku albo będziesz zdany na łaskę producenta, albo będziesz musiał się tego systemu nauczyć, lub też zmienić go na cokolwiek z "małomiękkiego" i tu mocno pokombinować.
Generalnie masz do dyspozycji przeolbrzymią platformę sprzętowo programistyczną ( czyli komputer
), i tylko od Ciebie zależy z czego zechcesz skorzystać, bo to, co jest w nim na pokładzie wcale nie jest zobowiązujące.
Po prostu - ta workstation zagra tym i tak, na co pozwoli oprogramowanie, które w nią zapakujesz. Równie dobrze może posłużyć do obsługi tylko internetu
Klawiatura w nim jest pierwawa sorta (Fatar), przyciski toże (Silicon)
[addsig]
Jeśli dasz radę wyobrazić sobie ten "instrument" jako zwyczajny komputer, tyle że z Linuksem na pokładzie, klawiaturą, manipulatorami i guzikami obsługi, a przy tym masz jakiekolwiek doświadczenia z tym systemem operacyjnym, to będzie on dla Ciebie wymarzonym. W przeciwnym wypadku albo będziesz zdany na łaskę producenta, albo będziesz musiał się tego systemu nauczyć, lub też zmienić go na cokolwiek z "małomiękkiego" i tu mocno pokombinować.
Generalnie masz do dyspozycji przeolbrzymią platformę sprzętowo programistyczną ( czyli komputer

Po prostu - ta workstation zagra tym i tak, na co pozwoli oprogramowanie, które w nią zapakujesz. Równie dobrze może posłużyć do obsługi tylko internetu

Klawiatura w nim jest pierwawa sorta (Fatar), przyciski toże (Silicon)

[addsig]