Zdążyłem ochłonąć po update do nowego systemu OS3. Jednym słowem rewelka i Virus TI znów wraca u mnie do łask, ale ...
Wszyscy właściciele Virusa TI zapewne zauważyli, że od dobrych kilku miesięcy mamy do dyspozycji banki ROM od A do Z po 128 brzmień + 4 banki RAM co daje łączną sumę 3840 presetów na pokładzie Virusa TI.
Wiemy też , że nowe dodane banki od S do Z a w tej chwili już tylko od T do Z były puste i za cholerę nie dało się ich nadpisać ani z pozycji hardware , ani z Virus Control , więc tak naprawdę 768 brzmień = Init Patch czyli bzzzzzzz.
Dzisiaj , szperając sobie po bezkresnych zasobach dysku C

wszedłem w :
Program Files\\Access Music\\Virus TI\\Common
Ku mojemu zdziwieniu natrafiłem na: Virus Control Center.exe (błagam, nawet jeśli ktoś to już wcześniej odkrył nie chcę o tym wiedzieć, nie psujcie mi uczucia, że to ja jestem pierwszy :-D

)
Otóż ten programik pozwala nam na utworzenie Backup-u całego instrumentu , przywrócenie ustawień, Update do nowego OS i .... Zapełnienie dowolnych banków w Virusie łącznie z niedostępnymi wcześniej (S) T U W X Y Z !
Wypełniłem je sobie kilkoma bankami z Virusa TI2 oraz z wersji SNOW , które (jeśli niektórzy jeszcze nie zdążyli zauważyć ) są dostępne w Virus Control (VST)
Pozdrawiam i życzę miłego wypełniania ROM-ów (nie mylić z cyganami

)
[addsig]
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...