Słuchawki AKG K-77

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Andres
Re: Słuchawki AKG K-77

Post autor: Andres » poniedziałek 22 gru 2008, 18:26

A ktoś może mi powiedzieć,czy warto dopłacić 40 zeta i zamiast k-77 wziąć
k-99,czy lepiej do tych pierwszych dokupić butelkę wina w tej cenie?

2ms

Post autor: 2ms » poniedziałek 22 gru 2008, 18:29

chcesz cos podobnego do beyerdynamic?niedrogo, napewno lepsze od tych akg tyle ze firma to jakis superlux......

to się nazywa Superlux HD-660 i kosztują na allegro 129zł + przesyłka
sam się nad nimi zastanawiam
[addsig]
ROLAND JP8000, YAMAHA Motif ES6, WALDORF Blofeld, OBERHEIM MC1000/76, IBM T40, BEHRINGER BCA-2000, ALESIS M1 Active mk2, Sennheiser HD265 Linear x2... http://www.myspace.com/inthetwilightbandpl

Awatar użytkownika
semczukuba

Post autor: semczukuba » poniedziałek 22 gru 2008, 19:46

...

chcesz cos podobnego do beyerdynamic?niedrogo, napewno lepsze od tych akg tyle ze firma to jakis superlux......

to się nazywa Superlux HD-660 i kosztują na allegro 129zł + przesyłka
sam się nad nimi zastanawiam
...
Ale poważnie to coś wartego zachodu? Zbynia powiedz o nich coś więcej.

Zbynia

Post autor: Zbynia » poniedziałek 22 gru 2008, 21:46

powiem tylko tyle ze wygladaja identycznie jak beyerki 770 tylko zamiast futra maja jakies pseudoskore

ktos tu mial na forum i mial zajrzec do srodka czy przetworniki sa takie same ale w koncu chyba nic z tego nie wyszlo

ja tam zakupilem sobie 770 ale kto wie gdybym trafil je wczesniej to dla wokalistow bym jak nic zakupil :)

napewno sa mocne i trwale oraz dobrze leza na glowie :)
tylko mierzi mnie ten przetwornik

Awatar użytkownika
semczukuba

Post autor: semczukuba » poniedziałek 22 gru 2008, 23:52

...powiem tylko tyle ze wygladaja identycznie jak beyerki 770 tylko zamiast futra maja jakies pseudoskore

ktos tu mial na forum i mial zajrzec do srodka czy przetworniki sa takie same ale w koncu chyba nic z tego nie wyszlo

ja tam zakupilem sobie 770 ale kto wie gdybym trafil je wczesniej to dla wokalistow bym jak nic zakupil :)

napewno sa mocne i trwale oraz dobrze leza na glowie :)
tylko mierzi mnie ten przetwornik...
Wygląd zauważyłem, ale wiesz coś o brzmieniu?

Awatar użytkownika
Andres

Post autor: Andres » wtorek 23 gru 2008, 00:19

Wygląd zauważyłem, ale wiesz coś o brzmieniu?...
http://www.eis.com.pl/virtual/modules.php?op=modload&name=Forum&file=viewtopic&topic=14023&forum=10
Kolega matiz się wypowiedział na ten temat

WG

Post autor: WG » wtorek 23 gru 2008, 00:56

Tak się składa, że mam i K-55 i K-66.
I najcześciej wracam do K-66, jeżeli muszę coś tam ocenić na słuchawkach nie mając w tym czasie dostępu do monitorów, okazuje się, że najlepiej mi pasują i pracując na nich (gdy muszę) popełniam najmniejsze błędy "aranżacyjne". Pewnie paradoks jako, że inni uważają ze za fatalne :) i pewnie mogą mieć rację. Natomiast kompletnie się sparzyłem na HD-280 i je odradzam, nie dość, że drogie to i kompletnie nie nadające się do sensownej pracy bynajmniej dla mnie. Generalnie same wady długo by wymieniać. Jeżeli będę kupował jeszcze kiedyś słuchawy ;) to będzie to tylko i wyłącznie coś z AKG np. K-271 Studio. Kiedyś słuchałem i AKG i Senki w starciu bezpośrednim i zdecydowanie AKG prowadziły jeżeli chodzi o ilość modeli nadających się do jakiegoś miksowania. To takie moje prywatne zdanie, oczywiscie ktoś może mieć inne.

A tak na poważnie polecam wybić sobie z głowy poważne miksowanie na słuchawkach, to jest może i dobre ale do przybliżonej orientacji w brzmieniu i gdy nie mamy możliwości pracy na monitorach. Jakiś czas temu wyleczyłem się na szczęscie z tego mylnego przeświadczenia :) Innymi słowy nic nie zastąpi porządnych monitorów odsłuchowych.

pozdr.

Awatar użytkownika
djx76

Post autor: djx76 » środa 21 sty 2009, 18:58

przepraszam że odgrzebuje trochę ale może warto wspomnieć : Akg K77 jest najlepszym wyborem w tej cenie.Z mojej strony wielki ukłon w stronę konstruktorów z AKG .Akg 99 mniej dołu ale też rewelacja.pozdrawiam
Nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu-następnie pokona doświadczeniem :)

Awatar użytkownika
kriX

Post autor: kriX » środa 21 sty 2009, 23:11

...mialem i k55 i k66......i to byl najgorszy zakup jakiego dokonalem - polowe tansze moglem miec bijace te plastikowe dziadostwo na leb......

a co do beyerow daja rade do sluchania(miksy sie strasznie przewala) ale tylko gdy bedziemy sluchac plasko - ingerencja jakims eq daje sie ostro we znaki na -...
Zbynia, nie wiem, czy piszesz o superluxach, bo czytałeś jakiś sponsorowany test w prasie, czy masz takie słuchawki, czy co..??

Nie polecam absolutnie tych słuchawek, grają przeciętnie, brzęczą jak są basy! i spadają z głowy!! A kosztują 149 zł katalogowo.
Lepiej nabyć słuchawki w markecie za 50 zł.

Uzasadnienie mojej opini:
Superlux HD-660 są dystrybuowane przez firmę, w której osobiście pracowałem przez rok, i byłem odpowiedzialny za ten produkt. Wystarczy?

granie i komponowanie

Awatar użytkownika
kriX

Post autor: kriX » środa 21 sty 2009, 23:14

Posiadam AKG-77. Ale nie umiem powiedziec, jak będą działać w miksie, bo nie używam ich do tego - tylko dla wokalistów do nagrywania oraz do wysłyszenia szczegółów wykonawczych w miksie...
granie i komponowanie

ODPOWIEDZ