Waves Maserati

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Tasiorowski
Re: Waves Maserati

Post autor: Tasiorowski » czwartek 15 sty 2009, 01:42

W moim odczuciu Guitar Rig wydaje się trafniejszym rozwiązaniem. IMHO więcej opcji kombinowania. Chociaż GTR ma chyba ciekawsze brzmienie. To chyba zależy od własnych upodobań. To tylko "symulacja" brzmienia. A symulacja zawsze ustępuje fizycznym maszynom:) NI dobrze wyposażyli swój instrument. No i presety są nad wyraz dobrze podane. a to jest ważne w sytuacji gdy pierwszy raz stykamy się z wtyczką tego typu....
W sumie to nie stykam się z wtyczką tego typu po raz pierwszy. W studio mamy PODA X3 RACK - fajne cacuszko, ale żeby tak na szybko zarejestrować jakiś pomysł, nie będę zadzierał kiecy i leciał do studia - poza tym nie zawsze jest czas na to. I chodzi mi tutaj raczej o bluesowo/surf rockowe brzmienia niż ciężkie przestery. No skoro dają za darmo, to ciągnę, pytanie czy dlatego że Łejwsom wyszedł bubel jakiś ?
[addsig]
Mocny Pecet + Laptop, Presonus FIRESTUDIO + DIGIMAX FS, TC M One XL, TC HELICON VIOCEWORKS, ALESIS 3630, MXL 2006 + 770, SE 3 Stereo Pair, Sontronics SIGMA, Shure SM 57, 81, Audio-Technica - ATM 650 x 3, ATM 250 DE, ATM 450, APS AEON, E-MU PM 5, AKG 141

Awatar użytkownika
estbeatz

Post autor: estbeatz » czwartek 15 sty 2009, 02:06

W sumie to nie stykam się z wtyczką tego typu po raz pierwszy. W studio mamy PODA X3 RACK - fajne cacuszko, ale żeby tak na szybko zarejestrować jakiś pomysł, nie będę zadzierał kiecy i leciał do studia - poza tym nie zawsze jest czas na to. I chodzi mi tutaj raczej o bluesowo/surf rockowe brzmienia niż ciężkie przestery. No skoro dają za darmo, to ciągnę, pytanie czy dlatego że Łejwsom wyszedł bubel jakiś ?
...
hmm, myślę że nie mieli nowatorskiego pomysłu. A żeby marka nie ucichła to robią ubogi remake. Użytkownicy (na razie) na tym skorzystają. Ale to może być niebezpieczny sygnał, że firma się wyczerpuje. W sumie wszystkie pakiety jakie udostępniły robią nie małą furorę. Może to też jest sposób promocji: firma ciągle działa - trzeba się nią interesować. A potem jak wypuszczą coś nowego, oszczędzą na promocji. Ale to dopisywanie scenariusza. Nie sprawdzałem tego darmowego pakietu, ale - czy to jest wtyka, którą można coś sensownego ukręcić? Czy to tylko taka zabawka?

Marceli

Post autor: Marceli » czwartek 15 sty 2009, 09:36

...Czy ktos moglby w paru zdaniach strescic o co tu chodzi - bo piany dostaje, ze ta strona tak kijowo dziala. Mam ochote j...b...n...a...c w komputer lub whateverrrr..... Wrrrrrr..........

www.waves.com/signatureseries/flashes/Masarati1_Master.flv

M.

pakamc

Post autor: pakamc » czwartek 15 sty 2009, 09:36

Moim zdaniem to bedzie tylko zabawka, która nie dorówna mozliwosciami do poprzednich wtyczek waves'ów.
Zostało to juz ujete w którymś z postów wyżej, ale popieram - to wtyczki to wytwór PR zeby zarobic, nieładnie oj nieładnie

ODPOWIEDZ