Behringer BCA2000 - jaki sterownik?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Bombaas
Behringer BCA2000 - jaki sterownik?

Post autor: Bombaas » poniedziałek 05 sty 2009, 12:48

Witam wszystkich!
Mam małą prośbę - miał by ktoś z was może sterowniki do behringerowskiego bca2000, najlepiej w wersji 2.1
Zrobiłem format, sterowników nie zachowałem, na stronce producenta już nie można ich ściągnąć (w sam czas, cholera, jeszcze w wigilię ściągałem sterowniki :/ ), a płyta dołączona do interface'u została na drugim końcu Polski...
Jak by ktoś z Was posiadał sterowniki, był bym ogromnie wdzięczny!
Pozdrawiam!
Arek

theendriu1

Re: Behringer BCA2000 - jaki sterownik?

Post autor: theendriu1 » poniedziałek 05 sty 2009, 13:06

...Witam wszystkich!
Mam małą prośbę - miał by ktoś z was może sterowniki do behringerowskiego bca2000, najlepiej w wersji 2.1
Zrobiłem format, sterowników nie zachowałem, na stronce producenta już nie można ich ściągnąć (w sam czas, cholera, jeszcze w wigilię ściągałem sterowniki :/ ), a płyta dołączona do interface'u została na drugim końcu Polski...
Jak by ktoś z Was posiadał sterowniki, był bym ogromnie wdzięczny!
Pozdrawiam!
Arek...
czesc . sorki ale nei amm sterownikow , lecz mam pytanie . tez chce sobie kupic taki interface tylko czytałem ze jest duzy problem z instalacja , ze sa błedy producenta i dlatego interface został wycofany z produkcji . CZy opłaca sie kupic ten interface?
sprobuj sciagnac z tej strony sterowniki choc nie wiem czy one sa odpowiednie gdyz jeszzcze nie mam tego interface-u.
http://www.midimania.pl/index.php?Itemid=63&id=798&option=com_content&task=view

Bombaas

Post autor: Bombaas » poniedziałek 05 sty 2009, 13:19

czesc . sorki ale nei amm sterownikow , lecz mam pytanie . tez chce sobie kupic taki interface tylko czytałem ze jest duzy problem z instalacja , ze sa błedy producenta i dlatego interface został wycofany z produkcji . CZy opłaca sie kupic ten interface?
sprobuj sciagnac z tej strony sterowniki choc nie wiem czy one sa odpowiednie gdyz jeszzcze nie mam tego interface-u.
jak mozesz to napisz mi jaka jast jakosc tego interface-u .pzdr Andrzej
http://www.midimania.pl/index.php?Itemid=63&id=798&option=com_content&task=view...
Hej.
Co do sterków - na tej stronie niestety ich nie ma, jest jedynie przekierowanie na stronę producenta :(
A co do samego interface'u - ja nie miałem żadnych problemów ani z instalacją, ani z asio, ani z nagrywaniem. Wszystko przebiegło gładko i przyjemnie. Co prawda, kupiłem sprawdzoną używkę od znajomego, więc nie miałem najmniejszych oporów.
Za tą kasę jaką dałem (300zł) to sprzęt jest jak najbardziej do polecenia, multum opcji rozszerzeń, niezła jakość nagrań.
Jedyne, do czego można się przyczepić, to heble i potencjometry - mam wrażenie, że są przymocowane 'na słowo honoru', ale po roku używania nadal się dobrze trzymają.
Pozdrawiam!
Arek

theendriu1

Post autor: theendriu1 » poniedziałek 05 sty 2009, 13:26

......Behringer zmienia stronę i dlatego mają chwilowe kłopoty.
Część błędów już naprawili.

Czy się opłaca? Jak trafisz na dobry egzemplarz to będziesz miał wypas interfejs.
Ja trafiłem na dobry (prawdopodobnie maiłem totalnego farta, bo raczej ludzie się skarżą...) i instalacja interfejsu zajęła mi około 45 sekund. Działa poprawnie do dziś... .
W interfejsach z wadą też udaje się je zainstalować, tylko potrzeba dużo cierpliwości... :) ( i tak za każdym formatowaniem dysku). Sporo sprzedawców na allegro czy w sklepach oferuje zwrot interfejsu lub jego wymianę na inny - poprawnie działający (ale też trzeba trafić! ). Pytaj. Mój BCA sprzedawca z allegro, przed sprzedaniem zainstalował sam na swoim komputerze upewniając się czy jest OK.
...
a mzoesz mi napisac od jakiego sprzedawcy kupowałes na allegro to moze tez bym kupił od niego .bardzo prosze , za ile kupowałes?
...
a masz mzoe odsłuch sennheisera ew 300 iem ? bo jezeli tak to mogłbys podłaczyc go pod ten interface i sprawdzic czy działa poprawnie ?bo moj ja mam inteface m-audio i sa szymy a jak podłacze pod zwykły m ikser to tych szum,ow nie ma.. nie wiem dlaczego

EMD

Post autor: EMD » poniedziałek 05 sty 2009, 13:29

sterowniki są na link

Bombaas

Post autor: Bombaas » poniedziałek 05 sty 2009, 14:54

...sterowniki są na link...

EMD, stukrotne dzięki! :)

Awatar użytkownika
MATT669

Post autor: MATT669 » poniedziałek 05 sty 2009, 15:27

a mnie zastanawia cały czas dlaczego, skoro ten interfejs oferuje tyle możliwości za tak niewielkie pieniądze (sam jestem posiadaczem takiego) nikt nie podjął się próby napisania alternatywnych sterowników? tak jak np. w przypadku soundblastera live i sterowników kX. tutaj problem jest kwestią hardware'u?

paul

Post autor: paul » poniedziałek 05 sty 2009, 23:22

...a mnie zastanawia cały czas dlaczego, skoro ten interfejs oferuje tyle możliwości za tak niewielkie pieniądze (sam jestem posiadaczem takiego) nikt nie podjął się próby napisania alternatywnych sterowników? tak jak np. w przypadku soundblastera live i sterowników kX. tutaj problem jest kwestią hardware'u? ...

Tak, jest to kwestia Hardware. Ja wymienialem 2 razy. W pierwszym nie dzialal ADAT IN 5-6, w drugim MIC in 1, 3-ci egzemplarz na razie dziala bez zarzutu.

Awatar użytkownika
ktm

Post autor: ktm » poniedziałek 05 sty 2009, 23:52

.........Behringer zmienia stronę i dlatego mają chwilowe kłopoty.
Część błędów już naprawili.

Czy się opłaca? Jak trafisz na dobry egzemplarz to będziesz miał wypas interfejs.
Ja trafiłem na dobry (prawdopodobnie maiłem totalnego farta, bo raczej ludzie się skarżą...) i instalacja interfejsu zajęła mi około 45 sekund. Działa poprawnie do dziś... .
W interfejsach z wadą też udaje się je zainstalować, tylko potrzeba dużo cierpliwości... :) ( i tak za każdym formatowaniem dysku). Sporo sprzedawców na allegro czy w sklepach oferuje zwrot interfejsu lub jego wymianę na inny - poprawnie działający (ale też trzeba trafić! ). Pytaj. Mój BCA sprzedawca z allegro, przed sprzedaniem zainstalował sam na swoim komputerze upewniając się czy jest OK.
...
a mzoesz mi napisac od jakiego sprzedawcy kupowałes na allegro to moze tez bym kupił od niego .bardzo prosze , za ile kupowałes?
...
a masz mzoe odsłuch sennheisera ew 300 iem ? bo jezeli tak to mogłbys podłaczyc go pod ten interface i sprawdzic czy działa poprawnie ?bo moj ja mam inteface m-audio i sa szymy a jak podłacze pod zwykły m ikser to tych szum,ow nie ma.. nie wiem dlaczego
...
a który m-audio masz? jeżeli któryś z tych które mają liniowe nie symetryczne to może być problem w kablu - podobno lutowanie "pseudo symetryczne" pomaga
pozdrowionka!

theendriu1

Post autor: theendriu1 » wtorek 06 sty 2009, 12:00

......Jedyne, do czego można się przyczepić, to heble i potencjometry - mam wrażenie, że są przymocowane 'na słowo honoru', ale po roku używania nadal się dobrze trzymają....
Bo to firmowe potki ALPS i zapewniam zamocowane są dobrze :)

Fotki rozebranego BCA + kilka uwag modyfikacji wrzucę wieczorem w innym temacie o BCA2000.

Sprzedawca z pewnego, znanego serwisu aukcyjnego to " commuz (236)".

...
czesc. czyli mowisz ,ze warto kupic ten bca 2000 od urzytkownika znanego serwisu aukcyjnego commuza 236?? czy lepeij kupic od innego bo sa na tym serwisie 4 sztuki

ODPOWIEDZ