Chciałbym się poradzić Was, jako fachowców, w wyborze sprzętu. Czego oczekuję? Bardzo dobrze brzmiącego instrumentu do studia (domowego), z wyrównanym pasmem, bądź z wybiciem na pierwszy plan niższych częstotliwości; chciałbym mieć dobrze brzmiące akustyczne pianino, elektryczne (coś jak Fender Rhodes), organy, świetnie brzmiące gitarki akustyczne, jak i elektryczne, brzmień typu lead oczekuję kilkunastu dobrych (tyle mi wystarczy), padów także za wiele nie oczekuję, chciałbym mieć szeroką gamę wyboru jeśli chodzi o brzmienia typu brass, i kończąc na najważniejszej dla mnie w tym momencie sekcji - strings! Potrzebne mi są piękne brzmienia orkiestrowe (zarówno pojedyncze skrzypce, altówki, kontrabasy i wiolonczela, jak i cała orkiestra z bębnami itd.). Ważne jest to, żeby można było podzielić klawiaturę na minimum 2 części i żeby można było grać 2 dźwiękami na raz i żeby była możliwość regulacji głośności poszczególnego dźwięku (np. piano+strings, raz potrzebne są cichutkie strings, raz głośniejsze). Liczą się także możliwości edycji dźwięku oraz zestawy perkusyjne. Przydałby się również wbudowany minimum 16-ścieżkowy rejestrator.
Miałem na myśli Yamahe MM6, lecz grałem na niej w sklepie i muszę przyznać, że ma słabiutki bas. Dlatego zwracam się do Was z prośbą o pomoc w wyborze oraz sugestie