CENTRINO

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Velu
Kontakt:
CENTRINO

Post autor: Velu » czwartek 25 wrz 2003, 19:48

procesory do laptopa - podobno centrino 1,400MHz mają wydajnosc p4 2000mhz mysle o zakupie tego modelu http://www.maxdata.pl/?site=productInfo&id=7000X ale po rozbudowie o dysk 80Gb i RAM o 512Mb co wy na to

Awatar użytkownika
biawoj

Re: CENTRINO

Post autor: biawoj » czwartek 25 wrz 2003, 22:39

...procesory do laptopa - podobno centrino ...

Pytałem o to cud nad cudy CENTRINO, i z tego, co mi pan z Karena naopowiadał, raczej nie wynikało, że ta platforma będzie tym, co zasobożerne programiki audio lubią najbardziej...

CENTRINO to całkowicie nowy pomysł na cały chipset, który ma być przede wszystkim energooszczędny.

Czyli kupujemy laptopik za dziesięc klocków, który ma wszelkie wodotryski do oszczędzania energii, które poprawnie będą obsługiwane pewnie dopiero w systemie typu WIN 2009, tylko po to, żeby wszystkie je na dzieńdobry powyłączać, żeby system pracował wydajniej?

Nie jestem gigantem w tej materii, ale myślę, że chyba nie tędy droga.

Co fachowcy-komputerowcy na to?

Jeśli się mylę, to chętnie odszczekam, co tu popisałem :)
Jestem realizatorem dźwięku live, posiadam własną aparaturę nagłośnieniową 2x5kW TriAmp z 64 kanałami w miksie i 12 torami monitorowymi, oraz możliwością nagrywania do 72 kanałów na 3x Alesis HD24. Lubię czasem zatopić się w przestrzeniach wydobywanych z

Awatar użytkownika
Velu
Kontakt:

Post autor: Velu » niedziela 28 wrz 2003, 13:52

czy tylko tyle osob wie cos na ten temat? jesli tak to dzieki !!!

Awatar użytkownika
msieczko

Post autor: msieczko » niedziela 28 wrz 2003, 14:56

nie widziałem żeby ktokolwiek robił już testy wydajności Cnetrino pod systemami audio. Benchmarki mulimedialne i aplikacyjne wypadają bardzo pozytywnie - ale audio to trochę inna historia ... chyba trzeba poczekać aż zachodnie magazyny pokuszą się o takie testy
Warszawa - 'home' studio

Awatar użytkownika
Velu
Kontakt:

Post autor: Velu » poniedziałek 29 wrz 2003, 20:27

A może redakcje poprosimy o jakieś porównanie wydajności pod audio np. P4 Centrino Athlon Barton ?? Droga redakcjo spróbujcie coś wymyślec!!!

ODPOWIEDZ