Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
-
panisher
Re: Profesjonalny vocoder
autor: panisher » poniedziałek 08 gru 2008, 11:48
......
i do Adama :) , czym kreciles ten vocoder w swoim kawałku Electric Boogie , wiem ze to calkiem inny rodzaj ale tez ciekawy ;)...
microKORG

...
A tak poza tym bardzo fajny Vocoder w zakładce others posiada Cubase. Zapina się go jako insert na ścieżkę audio a steruje ze ścieżki MIDI. Naprawdę przyjemne brzmienie jeśli się trochę pokręci....
w takim razie najlepszym wokoderem bedzie ... syntezator + talk box :) bardziej realnie juz sie nie da wykrecic
np.
http://www.youtube.com/watch?v=VX5v-S_jGD4
-
KazZ
autor: KazZ » poniedziałek 08 gru 2008, 15:29
...
i do Adama :) , czym kreciles ten vocoder w swoim kawałku Electric Boogie , wiem ze to calkiem inny rodzaj ale tez ciekawy ;)...
microKORG

...
thx : )
juz slyszalem nie raz tego vocka i tak sie zastanawialem z czego jest
a co do talk boxa to nie mieszajmy tego z vocoderem bo to nieco inna technika
-
DJOZD
autor: DJOZD » poniedziałek 08 gru 2008, 15:42
...sprawdzcie Herbiego z Vocoderem ;)
Herbie
pzdr...
Jakby sie zdrowo zastanowić to Duft Punk byli wtedy szkolnymi dziećmi kiedy herbie tworzył źródło tych wszytskich inspiracji. Dla mnie to jednen z największych inspirujących mega utalentowanych tego świata.
-
slaw - Posty:65
autor: slaw » poniedziałek 08 gru 2008, 18:57
......sprawdzcie Herbiego z Vocoderem ;)
Herbie
pzdr...
Jakby sie zdrowo zastanowić to Duft Punk byli wtedy szkolnymi dziećmi kiedy herbie tworzył źródło tych wszytskich inspiracji. Dla mnie to jednen z największych inspirujących mega utalentowanych tego świata. ...
oczywizm ;)
-
panisher
autor: panisher » poniedziałek 08 gru 2008, 19:57
......
microKORG

...
thx : )
juz slyszalem nie raz tego vocka i tak sie zastanawialem z czego jest
a co do talk boxa to nie mieszajmy tego z vocoderem bo to nieco inna technika ...
Po prostu zakpilem celowo ;) Technika inna, ale to tez odmiana vocodera, tak samo jak w pewnym sensie odmiana vocodera jest ten harmonizer autotuna... chociaz nazwa moze nie wskazuje
-
smiechu
autor: smiechu » poniedziałek 08 gru 2008, 22:30
A co to - pochwała plastiku? Przeciez w powaznych instytucjach takie brzmienie uznane by bylo za niewazne

...
Wiesz ja jeszcze nigdy nie powiedzialem na cokolwiek ze jest "plastik"... kazdy istrument czy efekt ma po prostu swoj charakter... kwestia ze ten charakter nie zawsze wszystkim musi odpowiadac i w kazdej sytuacji sie sprawdzac... nigdy nie marudzilem ze symulacje gitarowe to plastik itd... bo wiem ze czasem gitary ktore nagrywalem z pieca brzmialy o wiele bardziej plastikowo niz symulacje... Najwiecej zalezy od samego muzyka... moja pochwala wiec szla w strone Jordana ktory czego nie dotknie potrafi wykrzesac z tego prawdziwe cuda...
A tak na marginesie zaloze sie ze w bardzo powaznej instytucji jaka jest Dream Theater takie brzmienia na pewno znalazly by racje bytu...
-
matiz
-
Kontakt:
autor: matiz » poniedziałek 08 gru 2008, 22:48
to tez odmiana vocodera, tak samo jak w pewnym sensie
W pewnym sensie... Wiesz, jak dziala takie urzadzenie i co z wokoderem ma wspolnego?
-
JoachimK
-
Kontakt:
autor: JoachimK » wtorek 09 gru 2008, 01:23
Technika inna, ale to tez odmiana vocodera, tak samo jak w pewnym sensie odmiana vocodera jest ten harmonizer autotuna... chociaz nazwa moze nie wskazuje ...
Harmonizer, vocoder to dwa kompletnie inne urzadzenia. I w dzialaniu, i w brzmieniu. A talk box to juz zupelnie odstaje od powyzszych, nie tylko technicznie, ale i w idei.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!