Tascam US-144 czy Presonus Audiobox?
Jak w temacie, co lepiej w przedziale do 600zl , US-144 czy Presonus Audiobox? Potrzebuje karte do ktorej zalaczany jest Cubase. Interesuje mnie muzyka elektroniczna, wiec bedzie duzo VSTi , czasami chcialbym gitare albo bas podlaczyc i nagrac. Jak wyglada sprawa z latencja? Moj komputer Macbook 2.0GHz, 4MB cache, 1GB RAM,
GG: 3867380 *****Gdańsk*****
Re: Tascam US-144 czy Presonus Audiobox?
...Jak w temacie, co lepiej w przedziale do 600zl , US-144 czy Presonus Audiobox? Potrzebuje karte do ktorej zalaczany jest Cubase. Interesuje mnie muzyka elektroniczna, wiec bedzie duzo VSTi , czasami chcialbym gitare albo bas podlaczyc i nagrac. Jak wyglada sprawa z latencja? Moj komputer Macbook 2.0GHz, 4MB cache, 1GB RAM,...
Z tych dwóch zdecydowanie Presonus Audiobox.

...
Moge prosic o argument dlaczego ? O US-144 dosyc duzo dobrego czytalem, ale chcialem zasiegnac opini forumowiczow.

Moge prosic o argument dlaczego ? O US-144 dosyc duzo dobrego czytalem, ale chcialem zasiegnac opini forumowiczow.
...Z tych dwóch zdecydowanie Presonus Audiobox.
...
Moge prosic o argument dlaczego ? O US-144 dosyc duzo dobrego czytalem, ale chcialem zasiegnac opini forumowiczow....
Fachowcem to ja nie jestem
ale:
Mam, posiadam Presonus Inspire 1394 jak za tę cenę niecałe 600 ziko ma dobre preampy mikrofonowe i śmiagają instrumenty VST jak trza
Latencja na moim laptopku przez karte PCMCIA (gdyż nie zaposiada fire wire mój Benq'ś) wynosi ok 5 ms!
A o US-144 słyszałem, że nie chodzą niektóre mikrofony pojemnościowe...
Aczkolwiek też spoko produkcik;) Stawiam na presonusa choćby dlatego, że jest nowszy

Moge prosic o argument dlaczego ? O US-144 dosyc duzo dobrego czytalem, ale chcialem zasiegnac opini forumowiczow....
Fachowcem to ja nie jestem

Mam, posiadam Presonus Inspire 1394 jak za tę cenę niecałe 600 ziko ma dobre preampy mikrofonowe i śmiagają instrumenty VST jak trza

Latencja na moim laptopku przez karte PCMCIA (gdyż nie zaposiada fire wire mój Benq'ś) wynosi ok 5 ms!
A o US-144 słyszałem, że nie chodzą niektóre mikrofony pojemnościowe...
Aczkolwiek też spoko produkcik;) Stawiam na presonusa choćby dlatego, że jest nowszy

Tu przeczytasz test PRESONUSa:
http://www.e-muzyk.net.pl/content/view/754/61/
A w archiwum EiS znajdziesz całkiem pozytywny test TASCAMa.
Moim zdaniem lepiej sobie kupić TASCAMa i papier samoprzylepny. Z netu ściągnąć logo PRESONUS, nadrukować i przykleić na interfejs. Masz wtedy dobry interfejs i wysoki WOW-FACTOR.
http://www.e-muzyk.net.pl/content/view/754/61/
A w archiwum EiS znajdziesz całkiem pozytywny test TASCAMa.
Moim zdaniem lepiej sobie kupić TASCAMa i papier samoprzylepny. Z netu ściągnąć logo PRESONUS, nadrukować i przykleić na interfejs. Masz wtedy dobry interfejs i wysoki WOW-FACTOR.

No wlasnie ten test czytalem, mi zalezy tylko zeby gitarke lub bas podlaczyc. No i musi interfejs byc na USB, bo z czasem zmienie na nowego macbook'a, ktory nie ma firewire. Chyba stanie na TASCAM. Poprosze jeszcze o wypowiedz uzytkownikow Audibox'a
- Soundscape
- Kontakt:
...No wlasnie ten test czytalem, mi zalezy tylko zeby gitarke lub bas podlaczyc. No i musi interfejs byc na USB, bo z czasem zmienie na nowego macbook'a, ktory nie ma firewire. Chyba stanie na TASCAM. Poprosze jeszcze o wypowiedz uzytkownikow Audibox'a...
Jak tylko bas i gitarka, to może któryś z interfejsów Line-6? Np. Toneport UX2? No i preampy też są. Interfejs sam w sobie też niezły.
Jak tylko bas i gitarka, to może któryś z interfejsów Line-6? Np. Toneport UX2? No i preampy też są. Interfejs sam w sobie też niezły.
Jak tylko bas i gitarka, to może któryś z interfejsów Line-6? Np. Toneport UX2? No i preampy też są. Interfejs sam w sobie też niezły....
No i duzo VSTi zeby pociagnela :)
No i duzo VSTi zeby pociagnela :)
Jak pisalem wczesniej, zalezy mi zeby w zestawie byl Cubase

----------------------------------
myślisz ze od karty zależny płynność w działaniu VST?! jestes w bledzie!!
www.klub.agaton.pl