...Witam , mam takie pytanie na jakim poziomie sa dopuszczalne szumy w zewnetrznych syntezatorach takich jak virus b czy rolandjp8000 ? Chodzi mi o to ze jak maxymalnie zglosnie wszyskie potencjomenty volume na mixerze oraz wlacze go w tryb +4db to slychac szumy( takie sssss) w obu isntrumentach w jp troche mniejsze ale tak pozatym to w obu, szumy te nie sa zalerzne od stanu pokretla volume na syntezatorze....
Jak na moje to problem tkwi w mikserze, skoro piszesz że szumy nie są zalezne od gałki volume w syntezatorze
Szumy w syntezatorach
eksperymentalna, niekomercyjna elektronika
- Yamahauser
Re: Szumy w syntezatorach
......Witam , mam takie pytanie na jakim poziomie sa dopuszczalne szumy w zewnetrznych syntezatorach takich jak virus b czy rolandjp8000 ? Chodzi mi o to ze jak maxymalnie zglosnie wszyskie potencjomenty volume na mixerze oraz wlacze go w tryb +4db to slychac szumy( takie sssss) w obu isntrumentach w jp troche mniejsze ale tak pozatym to w obu, szumy te nie sa zalerzne od stanu pokretla volume na syntezatorze....
Jak na moje to problem tkwi w mikserze, skoro piszesz że szumy nie są zalezne od gałki volume w syntezatorze...
Nie nie to sa szumy syntow po ich odlaczeniu one znikaja ;),
Jak na moje to problem tkwi w mikserze, skoro piszesz że szumy nie są zalezne od gałki volume w syntezatorze...
Nie nie to sa szumy syntow po ich odlaczeniu one znikaja ;),
a ja tam lubie szum !.........ale robić wokół siebie

Only Hardware System: Elektrony: Machinedrum UW, Monomachine, Octatrack, AnalogFour, DSI Tempest, Korg MS-20 Mini,Yamaha Tenori-on, Waldorf Blofeld, E-mu MP-7, Korg ER-1, Eventide Space, Alesis Bitrman
- Yamahauser
...a ja tam lubie szum !.........ale robić wokół siebie
...
haha ;)

haha ;)
.........Witam , mam takie pytanie na jakim poziomie sa dopuszczalne szumy w zewnetrznych syntezatorach takich jak virus b czy rolandjp8000 ? Chodzi mi o to ze jak maxymalnie zglosnie wszyskie potencjomenty volume na mixerze oraz wlacze go w tryb +4db to slychac szumy( takie sssss) w obu isntrumentach w jp troche mniejsze ale tak pozatym to w obu, szumy te nie sa zalerzne od stanu pokretla volume na syntezatorze....
Nie nie to sa szumy syntow po ich odlaczeniu one znikaja ;), ...
Dziwi mnie to co piszesz ponieważ miałem m.inn. virusa b,a jako że jestem wrazliwy na wszelakie szumy i niedoskonalosci sygnalu to nie zauwazyłem aby mi virus "szumiał".Zarówno jak był podpiety do miksera lub nawet bezposrednio do wej. karty dzwiekowej szumów słyszalnych nie wprowadzał.
A tak z ciekawosci to jaki masz mikser ?
Dziwi mnie to co piszesz ponieważ miałem m.inn. virusa b,a jako że jestem wrazliwy na wszelakie szumy i niedoskonalosci sygnalu to nie zauwazyłem aby mi virus "szumiał".Zarówno jak był podpiety do miksera lub nawet bezposrednio do wej. karty dzwiekowej szumów słyszalnych nie wprowadzał.
A tak z ciekawosci to jaki masz mikser ?
eksperymentalna, niekomercyjna elektronika
- Yamahauser
............Witam , mam takie pytanie na jakim poziomie sa dopuszczalne szumy w zewnetrznych syntezatorach takich jak virus b czy rolandjp8000 ? Chodzi mi o to ze jak maxymalnie zglosnie wszyskie potencjomenty volume na mixerze oraz wlacze go w tryb +4db to slychac szumy( takie sssss) w obu isntrumentach w jp troche mniejsze ale tak pozatym to w obu, szumy te nie sa zalerzne od stanu pokretla volume na syntezatorze....
A tak z ciekawosci to jaki masz mikser ?...
Tapco 220 mix, sam mixer nie szumi , virus szumi duzo bardziej niz jp-8000, w tej chwili mam innego virusa wersje - C i jest to samo dawalem tez inne kable zawsze jest to samo zarowno b jak i c szumia tak samo glosno, mixer bez zadnych wpietych syntow nie szumi wcale nawet jak sie da wszytskie jego potencjomentry na maksa ,dlatego podkerslam nie jest to wina miksera skoro sam nie ma slyszalnych szumow, juz sprawdzalem tez pod kontem czy to nie mikser zawsze to sprawdzam poza komputerem czyli poprostu porzez wpiete sluchwaki do miksera..
Moze poprostu nigdy tego nie slyszales , to jest dobrze slychac jak masz wejscie ustawione w trybie plus 4 db , jak masz normlany poziom wejscia minus 10 db to ciezko te szumy uslyszec wiec moze poprostu nigdy nie przysluchiwales sie temu, wczesniej mialem mikser bez mozliwosci wlaczenia w tryb plus 4db to tez tego nie slyszalem to to dopiero sie pokazuje przy odpowiednim zglosnieniu ale nie jest to jakies uciazliwe;), na tym jak wlacze tryb normlany minus 10 db to tez ich nie slychac , ale wtedy dzwiek nie nagywa sie odpwoiednio glosno .
A tak z ciekawosci to jaki masz mikser ?...
Tapco 220 mix, sam mixer nie szumi , virus szumi duzo bardziej niz jp-8000, w tej chwili mam innego virusa wersje - C i jest to samo dawalem tez inne kable zawsze jest to samo zarowno b jak i c szumia tak samo glosno, mixer bez zadnych wpietych syntow nie szumi wcale nawet jak sie da wszytskie jego potencjomentry na maksa ,dlatego podkerslam nie jest to wina miksera skoro sam nie ma slyszalnych szumow, juz sprawdzalem tez pod kontem czy to nie mikser zawsze to sprawdzam poza komputerem czyli poprostu porzez wpiete sluchwaki do miksera..
Moze poprostu nigdy tego nie slyszales , to jest dobrze slychac jak masz wejscie ustawione w trybie plus 4 db , jak masz normlany poziom wejscia minus 10 db to ciezko te szumy uslyszec wiec moze poprostu nigdy nie przysluchiwales sie temu, wczesniej mialem mikser bez mozliwosci wlaczenia w tryb plus 4db to tez tego nie slyszalem to to dopiero sie pokazuje przy odpowiednim zglosnieniu ale nie jest to jakies uciazliwe;), na tym jak wlacze tryb normlany minus 10 db to tez ich nie slychac , ale wtedy dzwiek nie nagywa sie odpwoiednio glosno .