Szumy, normalka?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Sroka
Re: Szumy, normalka?

Post autor: Sroka » środa 24 wrz 2003, 20:35

Napewno lepiej niż z tą ktorą ma obecnie

zdrówka

Sroka
Nie jestem muzykiem, ale jestem na forum, bo lubię zadawać pytania!!!

drakul

Post autor: drakul » środa 24 wrz 2003, 21:07

super extra, dziękówa wielka, ale mam pytanko, jak wyłączyć input mica??? jak mam w opcjach "nagrywanie" to tylko moge przełączać na inne urządzenia (opcja zaznacz) jest inna droga?

Awatar użytkownika
shearly

Post autor: shearly » środa 24 wrz 2003, 21:18

...super extra, dziękówa wielka, ale mam pytanko, jak wyłączyć input mica??? jak mam w opcjach "nagrywanie" to tylko moge przełączać na inne urządzenia (opcja zaznacz) jest inna droga? ...

Nie w opcjach nagrywania,tylko odtwarzania.Masz taki mikserek,i tam mozesz to wyciszyc.Ikonka glosniczka w lewym dolnym rogu wnidowsa...kliknac dwa razy...odznaczyc mic in...koniec...
...phi...

drakul

Post autor: drakul » środa 24 wrz 2003, 21:29

no to wyciszyłem już dawno > nic nie pomaga, a z tym wyciszeniem audio cd pomogło o czym pisałem . Nawet mica wypiąłem i zmiany nie ma. Jak już mówiłem gdy ścisze głośność windy to ok działa (bo głośniki mają dużą moc > jak na cene ) . Chyba będe musiał SB live kupić. A może jest inna lepsza za podobną cene?

NArka i wielkie THX !

aha te głośniki philispa możecie oblukać tutaj >>>

http://www.computron.be/Multimedia/speakers/Philips/a3.300.htm

co sądzicie za taką cene? opłacało sie?

Gizmo

Post autor: Gizmo » czwartek 25 wrz 2003, 07:23

...no to wyciszyłem już dawno > nic nie pomaga, a z tym wyciszeniem audio cd pomogło o czym pisałem . Nawet mica wypiąłem i zmiany nie ma. Jak już mówiłem gdy ścisze głośność windy to ok działa (bo głośniki mają dużą moc > jak na cene ) . Chyba będe musiał SB live kupić. A może jest inna lepsza za podobną cene?

NArka i wielkie THX !

aha te głośniki philispa możecie oblukać tutaj >>>

http://www.computron.be/Multimedia/speakers/Philips/a3.300.htm

co sądzicie za taką cene? opłacało sie?...

Witaj,

tak, jak pisali koledzym - najlepiej będzie jak zastanowisz sie nad zmianą karty dźwiekowej. Nie oszukujmy się - Twoja karta nie jest najwyższych lotów, a SB`ściaki maja to do siebie, że lubią szumieć. Na kartach bardziej profesjonalnych nie znajdziesz bajerków w stylu: zgrywanie "What u hear ?" czy tzw. "łączka" (ale to określiłem:), ale chyba wiadomo o co chodzi) między CD-ROM`em a kartą, abyś mógł odtwarzać pliki CD AUDIO. Funkcjonowanie, odpowiedzialnych za powyższe funkcje, układów generuje dodatkowe szumy.

Co do głośniczków, o którysz piszesz, nigdy nie rozważałem możliwości, aby w moim domowym studio jako odsłuchy funkcjonowały głośniki nazwijmy je "multimedialnymi" (czytaj: do gier i odtwarzania plików audio) bo jest to nieporozumienie.

Radziłbym się zastanowić przede wszystkim do jakich celów chcesz przede wszystkim używać swojej karty dźwiękowej i od tego wyjść.

Jeśil zalezy Ci na dobrej jakości dźwięku podczas odsłuchiwania ścieżki audio z gier czy z płyty CD proponuję chociażby Creative SB audigy 2 (chociaż z drugiej strony wątpie czy zaglądałbyś wtedy na forum EiS). Jesli planujesz używanie karty dźwiękowej do "wyższych celów" (jak chociażby zabawa z midi) to radzę zastanowić się nad lepsza kartą (temat był wałkowany many times na forum EiS).

Pozdrawiam

Gizmo

Post autor: Gizmo » czwartek 25 wrz 2003, 07:25

...czy tzw. "łączka" (ale to określiłem:), ale chyba wiadomo o co chodzi) między CD-ROM`em a kartą, abyś mógł odtwarzać pliki CD AUDIO...

Witam ponownie,

oczywiście chodziło mi o odtwarzanie płyt Audio CD, ale jak ktoś się uprze to i może znaleść pliki "cda";-)

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ