Duende PCIe + Cubase SX3 - problem

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Pescado
Duende PCIe + Cubase SX3 - problem

Post autor: Pescado » niedziela 26 paź 2008, 19:02

Witam wszystkich
Od jakiegoś czasu jestem posiadaczem Duende wersji PCIe.Posiadam kompa z prockiem Intel Core 2 Quad 2,4 do tego interfejs Presonus firestudio zapięty na kontrolerze TI na płycie głownej ; 4 GB Ramu. Pracuje na Cubase SX3.Niestety od samego początku mam problem z Duende.Mianowicie chodzi on wyłącznie przy użyciu 1 wtyczki na 1 tracku , jeśli na tym samym tracku chcę zapiąć drugą wtyczke z Duende , pojawiają się trzaski , a bardzo często całkowicie zanika sygnał tego tracka.Próbowałem ponownej instalacji systemu , tym razem Windows Serwer 2003 , ściągnąłem najnowsze drivery zarówno do Firestudio jak również oczywiście do Duende,w Cubasie próbowałem zmieniać bufor.Niestety problem się nie zmienił.Dodam jeszcze,że przy okazji tych trzasków , bardzo często Cubase się "wywala"...jeśli ktoś ma jakiś pomysł to bardzo proszę o pomoc...Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Pescado

Re: Duende PCIe + Cubase SX3 - problem

Post autor: Pescado » poniedziałek 27 paź 2008, 19:26

...Witam wszystkich
Od jakiegoś czasu jestem posiadaczem Duende wersji PCIe.Posiadam kompa z prockiem Intel Core 2 Quad 2,4 do tego interfejs Presonus firestudio zapięty na kontrolerze TI na płycie głownej ; 4 GB Ramu. Pracuje na Cubase SX3.Niestety od samego początku mam problem z Duende.Mianowicie chodzi on wyłącznie przy użyciu 1 wtyczki na 1 tracku , jeśli na tym samym tracku chcę zapiąć drugą wtyczke z Duende , pojawiają się trzaski , a bardzo często całkowicie zanika sygnał tego tracka.Próbowałem ponownej instalacji systemu , tym razem Windows Serwer 2003 , ściągnąłem najnowsze drivery zarówno do Firestudio jak również oczywiście do Duende,w Cubasie próbowałem zmieniać bufor.Niestety problem się nie zmienił.Dodam jeszcze,że przy okazji tych trzasków , bardzo często Cubase się "wywala"...jeśli ktoś ma jakiś pomysł to bardzo proszę o pomoc...Pozdrawiam...
Hej Wszystkim , kurcze widzę , że chyba jest na forum niewielu użytkowników Duende PCIe...ale czekam cierpliwie na cenne wskazówki ;-
) Pozdrawiam !!

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » poniedziałek 27 paź 2008, 19:58

Czy masz cos na plycie obsadzone w PCI/PCIe? Jesli tak, sprobuj na chwile wyjac inne karty i sprawdzic jak sie zachowuje Duende. To, co opisales, wskazuje na problem plyty glownej.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » poniedziałek 27 paź 2008, 21:09

albo wrecz z konfliktem IRQ - mialem b.podobne objawy z kontrolerem IEEE1394b na PCI - zmienilem na slot ktory nie mial konfliktu IRQ z niczym innnym i jak reka odjal :)

Awatar użytkownika
proMIX

Post autor: proMIX » poniedziałek 27 paź 2008, 22:41

......Witam wszystkich
Od jakiegoś czasu jestem posiadaczem Duende wersji PCIe.Posiadam kompa z prockiem Intel Core 2 Quad 2,4 do tego interfejs Presonus firestudio zapięty na kontrolerze TI na płycie głownej ; 4 GB Ramu. Pracuje na Cubase SX3.Niestety od samego początku mam problem z Duende.Mianowicie chodzi on wyłącznie przy użyciu 1 wtyczki na 1 tracku , jeśli na tym samym tracku chcę zapiąć drugą wtyczke z Duende , pojawiają się trzaski , a bardzo często całkowicie zanika sygnał tego tracka.Próbowałem ponownej instalacji systemu , tym razem Windows Serwer 2003 , ściągnąłem najnowsze drivery zarówno do Firestudio jak również oczywiście do Duende,w Cubasie próbowałem zmieniać bufor.Niestety problem się nie zmienił.Dodam jeszcze,że przy okazji tych trzasków , bardzo często Cubase się "wywala"...jeśli ktoś ma jakiś pomysł to bardzo proszę o pomoc...Pozdrawiam...
Hej Wszystkim , kurcze widzę , że chyba jest na forum niewielu użytkowników Duende PCIe...ale czekam cierpliwie na cenne wskazówki ;-
) Pozdrawiam !!...
Witam, przede wszystkim sprawdź w instrukcji płyty gł. czy slot w którym masz Duende nie jest wsółdzielony. Ja miałem taki problem, że jak próbowałem uruchomić Panel kontrony Duende to zawieszał mi sie system ...

Pozdrawiam

kompozycja, aranżacja muzyki, szkolenie głosu-produkcja muzyczna

ODPOWIEDZ