AUX IN w Presonus Firestudio

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Tasiorowski
AUX IN w Presonus Firestudio

Post autor: Tasiorowski » sobota 18 paź 2008, 18:49

Sam jestem użytkownikiem tego interfejsu i sam już udzielałem porad odnośnie jego użytkowania. Jednak intryguje mnie jedno wejście - AUX IN z tyłu. Jest ono zaraz obok wejścia/wyjścia S/PDIF, nie ma go w mikserze karty. Chciałem dzisiaj coś sprawdzić, wybuliłem 20 zł na kabel i podłączyłem do tego AUX IN odtwarzacz CD. I nic. Takie moje małe pytanko - PO CO JEST TO GNIAZDO ??
[addsig]
Mocny Pecet + Laptop, Presonus FIRESTUDIO + DIGIMAX FS, TC M One XL, TC HELICON VIOCEWORKS, ALESIS 3630, MXL 2006 + 770, SE 3 Stereo Pair, Sontronics SIGMA, Shure SM 57, 81, Audio-Technica - ATM 650 x 3, ATM 250 DE, ATM 450, APS AEON, E-MU PM 5, AKG 141

Awatar użytkownika
devil

Re: AUX IN w Presonus Firestudio

Post autor: devil » sobota 18 paź 2008, 20:51

podlaczam sie pod pytanie... tez mam firestudio, a w sumie nigdy nie uzywalem tego...

tasiorowski... a co o tym mowi insturkcja, bo nieukrywam, ze swojej nie czytalem :>
[addsig]
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"

Awatar użytkownika
somebody-someone

Post autor: somebody-someone » sobota 18 paź 2008, 22:21

Rany, boskie, to jest dopiero bezczelność zapytać na forum o banał i podpisać, ze "jeszcze nie czytałem instrukcji"...
...
Nie należy też zapominać, o ciosie (ale dziwne słowo..) poniżej pasa - 'w sumie nigdy nie uzywalem tego...'

Jak wogóle teraz radzi sobie to ustrojstwo, bo moja z nim przygoda skończyła się po jakichś dwóch tygodniach od zakupu (było to rok temu).. kiedy więcej czasu zacząłem poświęcać na dochodzenie, dlaczego FireStudio nie chce pracować, aniżeli na tworzenie muzyki, postanowiłem go sprzedać czem prędzej.. Nie zdarzyło mi się jeszcze pożałować tej decyzji Czy przy obecnej cenie Motu 828 MKIII warto jeszcze 'bawić się w Presonusa? No w sumie, chyba gdy komuś potrzeba 8 preampów, to wtedy nie ma rozmowy właściwie..
..:: Dobra muzyka to koincydencja wielu zbiorów zawierających jedynie dobre pierwiastki ::..

Awatar użytkownika
Tasiorowski

Post autor: Tasiorowski » sobota 18 paź 2008, 22:38

Rany, boskie, to jest dopiero bezczelność zapytać na forum o banał i podpisać, ze "jeszcze nie czytałem instrukcji"...
...
wielkie dzięki MONTER - w manualu drukowanym tego nie ma bo też sprzwdzałem. Z racji że tam nie było nie sprawdzałem w onlinowym - bo tam powinno być to samo Dzięki
Mocny Pecet + Laptop, Presonus FIRESTUDIO + DIGIMAX FS, TC M One XL, TC HELICON VIOCEWORKS, ALESIS 3630, MXL 2006 + 770, SE 3 Stereo Pair, Sontronics SIGMA, Shure SM 57, 81, Audio-Technica - ATM 650 x 3, ATM 250 DE, ATM 450, APS AEON, E-MU PM 5, AKG 141

Awatar użytkownika
Tasiorowski

Post autor: Tasiorowski » sobota 18 paź 2008, 22:53

Jak wogóle teraz radzi sobie to ustrojstwo, bo moja z nim przygoda skończyła się po jakichś dwóch tygodniach od zakupu (było to rok temu).. kiedy więcej czasu zacząłem poświęcać na dochodzenie, dlaczego FireStudio nie chce pracować, aniżeli na tworzenie muzyki, postanowiłem go sprzedać czem prędzej.. Nie zdarzyło mi się jeszcze pożałować tej decyzji Czy przy obecnej cenie Motu 828 MKIII warto jeszcze 'bawić się w Presonusa? No w sumie, chyba gdy komuś potrzeba 8 preampów, to wtedy nie ma rozmowy właściwie.....
Ja to nie kumam, dużo ludzi pisało o problemach z FS. U mnie śmiga ponad rok czasu i nie wyobrażam sobie życia bez niego Fakt - po zainstalowaniu nowych sterowników kiedyś tam, które instalują nowy firmware miałem straszną kaszane. Reinstalka systemu i instalacja FS na świeżym systemie załatwiła WSZYSTKIE problemy. Poza tym mój sterownik FireWire jest na chipie VIA - czyli według niektórych forumowych głów (nietutejszych) niemożliwością jest odpalić FS na tym. Za ok. 5000 zł mam 16 świetnych preampów, możliwość rozszerzenia o dodatkowe 8, gigantyczne możliwości routowania sygnałów, kupa legalnego i dobrego softu, przy tym wszystkim MOTU ze swoją ceną wypada moim zdaniem słabo. Swoją drogą MOTU też nie jest świętym graalem stabilności o czym można poczytać tu i tam a i niektórzy się uskarżali na niezbyt fajne brzmienie konwerterów i preampów. No, poza tym MOTU jest bardziej PRO ( a to poprawia nastrój realizatora jak i klientów ) od PRESONUSA, więc dużo starszych użytkowników pozostaje wiernych tej marce. Może kolego coś w kompie miałeś nie halo, albo wadliwy egzemplarz kupiłeś ??
[addsig]

Awatar użytkownika
devil

Post autor: devil » sobota 18 paź 2008, 22:56

Nie należy też zapominać, o ciosie (ale dziwne słowo..) poniżej pasa - 'w sumie nigdy nie uzywalem tego...'

Jak wogóle teraz radzi sobie to ustrojstwo, bo moja z nim przygoda skończyła się po jakichś dwóch tygodniach od zakupu (było to rok temu).. kiedy więcej czasu zacząłem poświęcać na dochodzenie, dlaczego FireStudio nie chce pracować, aniżeli na tworzenie muzyki, postanowiłem go sprzedać czem prędzej..
e tam :D czepiacie sie :D
po prostu uzywam tylko wejsc mikrofonowych oraz adatow.
a tasiorowski zapytal wiec sie podlaczylem.
intrukcji nie czytam, bo nie ma potrzeby, wsyzstko zrouzmialem jak tylko wlaczylem control panel... a ze samo to aux in mnie nieinteresowalo , wiec nie czytalem o nim :D

presonus ogolnie teraz chodzi ok. ja go kupilem tez okolo rok temu i owszem, byly problemy ze stabilnoscia... wsyzstkiego byly winne sterowniki...
jednakze w koncu udalo im sie zrobic stabilne, i juz od dluzszego czasu nie mam z nim zadnych problem :D
[addsig]
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"

ODPOWIEDZ