M-Audio Axiom 49 - MIDI IN

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
cas
M-Audio Axiom 49 - MIDI IN

Post autor: cas » poniedziałek 13 paź 2008, 12:42

Witam,
Jestem posiadaczem klawiatury axiom 49. Jak pewnie wszyscy wiedzą to jest tylko sterownik, więc po co jest tam Midi-In?? Pozatym chcę kupić osobny zasilacz, jest napisane tylko 12V DC. Jaki zasilacz kupic?

Z gory dziekuje

Redakcja

Re: M-Audio Axiom 49 - MIDI IN

Post autor: Redakcja » poniedziałek 13 paź 2008, 13:26

...Jak pewnie wszyscy wiedzą to jest tylko sterownik, więc po co jest tam Midi-In?

Po instalacji firmowych sterowników USB zobaczysz w komputerze 2 standardowe porty MIDI IN. Jeden odbiera komunikaty bezpośrednio ze sterownika a drugi właśnie z owego dodatkowego gniazda MIDI IN. Jest to doskonałe rozwiązanie na wypadek gdy trzeba dopuścić do komputera dodatkowe urządzenia MIDI, a nie ma się osobnego interfejsu. W tym przypadku nasz Axiom będzie pracował właśnie za owy (interfejs MIDI/USB).

...Pozatym chcę kupić osobny zasilacz, jest napisane tylko 12V DC. Jaki zasilacz kupic?..

Axiom będzie pracował z dowolnym zasilaczem 12V prądu stałego o wydajności prądowej powyżej 300 mA (środkowy styk wtyczki ma być dodatni, styk zewnętrzny ujemny). Jeśli Axiom pracuje z komputerem poprzez złącze USB, to zasilanie zewnętrzne nie jest konieczne.
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

cas

Re: M-Audio Axiom 49 - MIDI IN

Post autor: cas » wtorek 14 paź 2008, 08:16

Dziękuję za rzeczową odpowiedź. Już nie mam więcej wątpliwości.

ODPOWIEDZ