który z mikrofonów akg perception 420 czy akg c 2000 b bedzie lepszy do nagrywania inst. dętych ew piana i wolaku? czy akg c 2000b różni sie jakością odwzorowania dźwięku? czy lepiej wybrać 420 ze względu na możliwość ustawienia kierunkowości a zatem wiekszego zakresu wykorzystania mikrofonu...
pozdrawiam i witam jako ze to moj pierwszy post
[addsig]
AKG Perception 420 czy AKG C2000 b?
początkujący, ambitnie do przodu...
Re: AKG Perception 420 czy AKG C2000 b?
...który z mikrofonów akg perception 420 czy akg c 2000 b bedzie lepszy do nagrywania inst. dętych ew piana i wolaku? czy akg c 2000b różni sie jakością odwzorowania dźwięku? czy lepiej wybrać 420 ze względu na możliwość ustawienia kierunkowości a zatem wiekszego zakresu wykorzystania mikrofonu...
...
C2000B to stara konstrukcja obarczona starą ceną (sprzed wejścia do UE). Jedna charakterystyka kierunkowa. Mała membrana.
PERCEPTION to mikrofony nowocześniejsze z wielką membraną. A model 420 ma 3 charakterystki. Konstrukcyjnym odpowiednikiem C-2000 jest PERCEPTION 120. Porównaj sobie ceny,
...
C2000B to stara konstrukcja obarczona starą ceną (sprzed wejścia do UE). Jedna charakterystyka kierunkowa. Mała membrana.
PERCEPTION to mikrofony nowocześniejsze z wielką membraną. A model 420 ma 3 charakterystki. Konstrukcyjnym odpowiednikiem C-2000 jest PERCEPTION 120. Porównaj sobie ceny,
Re: AKG Perception 420 czy AKG C2000 b?
PERCEPTION to mikrofony nowocześniejsze z wielką membraną. A model 420 ma 3 charakterystki. Konstrukcyjnym odpowiednikiem C-2000 jest PERCEPTION 120. Porównaj sobie ceny,...
w takim razie pytanie czy ktoś miał styczność juz z 420 i czy nadaje sie on do takich zgrań, i kolejna rzecz kwestia jakości brzmienia? ew. jakaś lepsze alternetywa dla tego mic. Wiem ze najlepiej neumann albo akg 414 ale szukam czegos średniobudrzetowego ja 420...
PERCEPTION to mikrofony nowocześniejsze z wielką membraną. A model 420 ma 3 charakterystki. Konstrukcyjnym odpowiednikiem C-2000 jest PERCEPTION 120. Porównaj sobie ceny,...
w takim razie pytanie czy ktoś miał styczność juz z 420 i czy nadaje sie on do takich zgrań, i kolejna rzecz kwestia jakości brzmienia? ew. jakaś lepsze alternetywa dla tego mic. Wiem ze najlepiej neumann albo akg 414 ale szukam czegos średniobudrzetowego ja 420...
początkujący, ambitnie do przodu...