Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
-
Meduz
Re: Akai MPC2500 i Nuendo 3
...chcialbym jeszcze pozdrowic mame i tate... (przepraszam, musialem :] )...
Ale jesteś
Wiesz zastanawiam się jak można wtapiać tyle kasy i nie umieć nawet podstawowych funkcji wykorzystać...
Pozdrawiam
[addsig]
RME Fireface800 plus RME ADI 8 DS, IgsAudio: Gloobus, DT, 2972, 1176, 2176, S-Type Mix Buss Compressor, APS Aeon...
-
holaboy - Posty:19
autor: holaboy » wtorek 02 wrz 2008, 20:38
......chcialbym jeszcze pozdrowic mame i tate... (przepraszam, musialem :] )...
Ale jesteś
Wiesz zastanawiam się jak można wtapiać tyle kasy i nie umieć nawet podstawowych funkcji wykorzystać...
Pozdrawiam
...
hura :) dziala moge zgrywac..wielkie dzieki ja mialem odsluchy zaraz do akai podlaczone a z karty byly inne glosniki .. ale nadal ne dziala midi komunikacja akai powino ruszyc razem z nuendo a nie rusza musze wlaczacto i to jednoczesnie choc dioda od komunikatuw midi swieci .hmmmm.. co do tych pojechanek i lekkiego wysmiewania ..to tak pieniadze mam i znam fukcje akai bo robie na niej beaty tak jak trzeba odbiegam od polskiej muzyki daleko i sa orginalne jestem muzykalny ale brak mi wiadomosci technicznych takich jak wy macie ja chce tylko grac teraz biore sie za zgrywanie tego i dalsza praca z projektami.ja wiem ze macie wieksze pojecie odemnie ale wysmiewaniem i madrzeniem sie po co ty to kupiles lub czy wogule cos robie jest bardzo prymitywne bo sa ludzie madrzejsi od was i tak samo was moga potraktowac kiedys byliscie dziecmi i slowa nie potrfiliscie powiedziec .amen.do uslyszenia w :) ....
-
Meduz
... ja mialem odsluchy zaraz do akai podlaczone a z karty byly inne glosniki ...
... ale nadal ne dziala midi komunikacja ...
... wysmiewaniem i madrzeniem sie po co ty to kupiles lub czy wogule cos robie jest bardzo prymitywne ...
Eh... bez komentarza
Tak to jest jak człowiek weźmie i się zlituję i coś odpisze
Koniec...
[addsig]
RME Fireface800 plus RME ADI 8 DS, IgsAudio: Gloobus, DT, 2972, 1176, 2176, S-Type Mix Buss Compressor, APS Aeon...
-
autor: holaboy » środa 03 wrz 2008, 01:32
...... ja mialem odsluchy zaraz do akai podlaczone a z karty byly inne glosniki ...
... ale nadal ne dziala midi komunikacja ...
... wysmiewaniem i madrzeniem sie po co ty to kupiles lub czy wogule cos robie jest bardzo prymitywne ...
Eh... bez komentarza
Tak to jest jak człowiek weźmie i się zlituję i coś odpisze
Koniec...
...
**/xxa jak nagrywać cyfrowo ?? komunikacja nadal nie działa mc nie rusza z softem ...pozdrawiam mame i tate (przpraszam :) musialem
-
Zbynia - Posty:7665
wszystko masz w instrukcji
-
autor: holaboy » sobota 13 wrz 2008, 02:27
...wszystko masz w instrukcji...
ahh istrukcja tu nic nie daje ja robie wszytko poprawnie.tak jak w istrukcji .

mam zalamke ..jesli ktos wie niech powie co oznacza komunikat tx clk ..mam taki na wyswietlaczu akai gdy ustawie na master i wlacze play. domyslam sie ze cos clock jak ustawie na midi clock a jak ustawie master time code to tx mtc..wiec dochodze do wniosku ze akai wysla te komunikaty . po drugie w emu dioda od midi in swieci gdy wlacze play w sofcie bez ruznicy czy na slave czy na master ustawie czy clock czy time code wiec takze odbiera i wysyla ..po trzecie w emu mam możliwosc wybrania na external w panelu sterowania lecz nawet jak wybiore, to sync status i tak swieci nad iternal. ogulnie nachodza mnie mysli ze kable są do du...wiec zamuwilem nowe czekam jak przyjdą to sie okaże ale jesli to nie kable ?? to stawiam na soft że wini.hmmm. posiadam takzeklawiature steruaca na usb behringer umx 61 czy jest moz liwosc bym podlaczyl ja do akai bo midi out jest i jednoczesnie z kablem usb do lap i użyl softa jako modulu brzmieniowego. i czy wtedy synchronizacja z akai z emu bedzie potrzebna poprzez kable midi ?pozdrawiam wszytkim prosze o wyrozmialośc to moje pierwsze kroki z takimi sprzetami jak akai .