Alesis Andromeda A6 - warto kupić?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
SAKAMOTO
Re: Alesis Andromeda A6 - warto kupić?

Post autor: SAKAMOTO » czwartek 11 wrz 2008, 21:23

...Panowie ja moge kupic tylko nowe bo to na firme myslalem o takim zestawie
virus ti
roland gt synth
prophet 08
waldorf Q+
jak ten zestaw wyglada w waszych oczach??...
Moim skormnym zdaniem najlepiej dobrany zestaw.Mozna bylo oczywiscie zawsze cos zmienic w tym zestawie.Tylko pytanie po co??. Masz tu wszystko co potrzebujesz do wyprodukowania nowoczesnej muzyki.Wiec nie ma co wiecej debatowac.Kupuj sprzet i zajmij sie produkcja.W przeciwnym razie stracisz kilka miesiecy lub moze lat na szukanie wciaz nowego sprzetu w pogoni za nowinkami...pozdrawiam

Awatar użytkownika
AdamZ

Post autor: AdamZ » czwartek 11 wrz 2008, 21:24

Darkpsy to jest dla ćpunów tam samo jak całe techno-gabbery i inne pseudo gatunki wymyślone przez totalne beztalencia. Liczy sie tylko Progressive trance, Ibiza Trance i Epic Trance....

Joł joł ziom ... haloooo Wydaje mi się , że Twoja wiedza muzyczna jest na podobnym poziomie jak wiedza o instrumentach klawiszowych. A teraz wracamy do tematu głównego
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...

Awatar użytkownika
robuś

Post autor: robuś » czwartek 11 wrz 2008, 21:26

Joł joł ziom ... haloooo Wydaje mi się , że Twoja wiedza muzyczna jest na podobnym poziomie jak wiedza o instrumentach klawiszowych. A teraz wracamy do tematu głównego ...

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » czwartek 11 wrz 2008, 21:26

......Chyba wciąż mało kto pamięta, że Korg Oasys, to... komputer postawiony na Linuxie z procesorem Pentium IV, na płycie głównej AOpen MX4GVR i dyskiem 40 GB (dziś już większymi; link). Nawet Windowsa można sobie na nim odpalić.

Już abstahując od samego Korga, ale argumenty o tym, że coś tam niby lepsze, bo dostało nagrodę, to wybaczcie - możecie babci przed snem opowiadać.

...
Mój człowiek ...
a który cyfrowy syntetyk czy workstation nie jest komputerem? Mają tylko różne procesory płyty główne systemy itp itd. ale tak czy owak wszystko jest sterowane komputerowo(cyfrowo)
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Awatar użytkownika
robuś

Post autor: robuś » czwartek 11 wrz 2008, 21:30

a który cyfrowy syntetyk czy workstation nie jest komputerem? Mają tylko różne procesory płyty główne systemy itp itd. ale tak czy owak wszystko jest sterowane komputerowo(cyfrowo)...

ale Oasys jak na Pentium 4 troszke drogi jest

zektor

Post autor: zektor » czwartek 11 wrz 2008, 21:50

Darkpsy to jest dla ćpunów tam samo jak całe techno-gabbery i inne pseudo gatunki wymyślone przez totalne beztalencia. Liczy sie tylko Progressive trance, Ibiza Trance i Epic Trance....

oj tam można to nazwac 'poważne'psycostam tak czy siak jest to bliższe formie romantyzmu Musorgskiego niż skocznosci i lekkosci! Mozarta (ale cos w tym jest z tymi cpunami - rosyjscy kompozytorzy to ponoc byli mniej lub bardziej jawni alkoholicy hm )

SHIVOO
Kontakt:

Post autor: SHIVOO » czwartek 11 wrz 2008, 21:53

...wiatm wszystkich zwracam sie do was z prośba o rade chcialbym kupic syntezator alesis andromeda a6 jeddnak słyszałem ze przyspaza on wiele kłopotów jest bardzo zawodny i awaryjny, prosze poradzcie mi czy warto go nabyć, czy te opinie które słyszalem moga sie potwierdzic i meic racje bytu pozdrawiam...
A jakie masz doświadczenie w pracy z syntezatorami ? Umiesz tworzyć brzmienia ? Jeśli jesteś na początku tej drogi, to zupełnie BEZ SENSU jest kupowanie od razu tyli skomplikowanych urządzeń. Cała wena może Ci się "rozpiechrznąć" gdy zaczniesz kręcić 300 gałkami w tych maszynach które chcesz kupić. Lepiej kup jedną dobrą maszynę na początek - zacznij ją poznawać - resztę kasy wrzuć na konto (czy też inny badziew abyś nie tracił w związku z inflacją) i poznaj ten sprzęt. Potem dokupisz inny. Andromeda może być za trudna na dzień dobry - chyba że masz potencjał w tych klockach. Może w zupełności starczy Ci BLOFELD + dobra klawiatrua sterująca - to nie analog, ale wydasz z 2500-3000 i możesz podejmować dalsze decyzje - a prawdopodobnie i tani BLOFELD zaskoczy Cię - a potem czas na następny "DAN" tej sztuki walki ?

beatnick

Post autor: beatnick » czwartek 11 wrz 2008, 22:27

...............house skonczył sie na Daft Punk 'trance' oprócz darkpsy to pilumkanie na gumkach z wybitnie lapidarnymi frazami ...
Nie zapomnij o Epic Trance to już jest pewna forma sztuki i wartościowej muzyki....

Zaczyna się ......... ...

żartowałem! kłócic się kłócic! ;)...

ahahahahaha .. aksel .

tutaj mozna zobaczyc jaki sprzet w studio ma najlepszy dj swiata.

i jak tworzy najlepszy trance na swiecie.

btw: chyba widzialem tam andromede :]

http://pl.youtube.com/watch?v=6Ov0YMMc3nY

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » czwartek 11 wrz 2008, 22:51

..................house skonczył sie na Daft Punk 'trance' oprócz darkpsy to pilumkanie na gumkach z wybitnie lapidarnymi frazami ...
Nie zapomnij o Epic Trance to już jest pewna forma sztuki i wartościowej muzyki....

ahahahahaha .. aksel .

http://pl.youtube.com/watch?v=6Ov0YMMc3nY...
Najlepszy DJ świata... najlepsze xero świata jakoś mi bardziej pasuje;-)
Masz widać mały świat skoro to dla Ciebie "najlepszy" DJ świata. Dla mnie jest on akurat poniżej krytyki
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

beatnick

Post autor: beatnick » czwartek 11 wrz 2008, 23:58

.....................house skonczył sie na Daft Punk 'trance' oprócz darkpsy to pilumkanie na gumkach z wybitnie lapidarnymi frazami ...

ahahahahaha .. aksel .

http://pl.youtube.com/watch?v=6Ov0YMMc3nY...
Najlepszy DJ świata... najlepsze xero świata jakoś mi bardziej pasuje;-)
Masz widać mały świat skoro to dla Ciebie "najlepszy" DJ świata. Dla mnie jest on akurat poniżej krytyki
...

najwidoczniej nie rozumiesz przeslania, ktore plynie z filmu tego

ODPOWIEDZ