Yamaha HS50 - kiepsko grają
Witam!
Mam monitory yamaha hs-50 (bez woofera),wyjścia to xlr albo duży jacek.W związku z tym, że póki co posiadam kartę Creative Sound Blaster Audigy 2 Platinum EX podłączyłem je kablem 2duże jacki/1 mały jack, do podstawowego wyjścia na karcie (jest tam jeszcze digital out też na małego jacka na panelu zew.).Wszystko to gra gorzej niż jak miałem kompa podłączonego do starego mini hifi na aux..Czy to wina karty?Kabli?Pomóżcie proszę i polećcie mi ewentualnie kartę dźwiękową, która uwolni mnie od tego problemu.
pozdrawiam
PimpMasta
Mam monitory yamaha hs-50 (bez woofera),wyjścia to xlr albo duży jacek.W związku z tym, że póki co posiadam kartę Creative Sound Blaster Audigy 2 Platinum EX podłączyłem je kablem 2duże jacki/1 mały jack, do podstawowego wyjścia na karcie (jest tam jeszcze digital out też na małego jacka na panelu zew.).Wszystko to gra gorzej niż jak miałem kompa podłączonego do starego mini hifi na aux..Czy to wina karty?Kabli?Pomóżcie proszę i polećcie mi ewentualnie kartę dźwiękową, która uwolni mnie od tego problemu.
pozdrawiam
PimpMasta
Re: Yamaha HS50 - kiepsko grają
Wszystko to gra gorzej niż jak miałem kompa podłączonego do starego mini hifi na aux.
Co to znaczy "gorzej" ?
Co to znaczy "gorzej" ?
...Wszystko to gra gorzej niż jak miałem kompa podłączonego do starego mini hifi na aux.
Co to znaczy "gorzej" ? ...
płasko,praktycznie zero basu,wysokie też ścina-brzmi troszkę jak słuchawka..
płasko,praktycznie zero basu,wysokie też ścina-brzmi troszkę jak słuchawka..
......Wszystko to gra gorzej niż jak miałem kompa podłączonego do starego mini hifi na aux.
płasko,praktycznie zero basu,wysokie też ścina-brzmi troszkę jak słuchawka.....
Hmm... a nie tak mają właśnie brzmieć monitory?
Monitory dlatego są monitorami, że nie brzmią jak kolumny hifi.
płasko,praktycznie zero basu,wysokie też ścina-brzmi troszkę jak słuchawka.....
Hmm... a nie tak mają właśnie brzmieć monitory?
Monitory dlatego są monitorami, że nie brzmią jak kolumny hifi.
Podłączałem do Emu0404 i grało fajnie..
w zasadzie co chciałbys od 5 calowego głośnika.
sprawdz w ustawieniach karty/mikserze karty. czy nie masz czasem ktorys z pasm poscinanych.
sprawdz w ustawieniach karty/mikserze karty. czy nie masz czasem ktorys z pasm poscinanych.
...w zasadzie co chciałbys od 5 calowego głośnika.
sprawdz w ustawieniach karty/mikserze karty. czy nie masz czasem ktorys z pasm poscinanych....
w audigy2 mam tylko niskie i wysokie ustawione na połowie suwaczka,cały eax i inne gówna odinstalowałem.
sprawdz w ustawieniach karty/mikserze karty. czy nie masz czasem ktorys z pasm poscinanych....
w audigy2 mam tylko niskie i wysokie ustawione na połowie suwaczka,cały eax i inne gówna odinstalowałem.
Jest tyle kart dzwiękowych , daj sobie spokój z blasterami.Nowość tu
http://www.kartydzwiekowe.com.pl/?akcja=produkt&id=347
http://www.kartydzwiekowe.com.pl/?akcja=produkt&id=347
...Podłączałem do Emu0404 i grało fajnie.....
Nie kumam, czyżby chodziło Ci o to, że na innym interfejsie te same głośniki grały lepiej? Jeśli tak to zmień interfejs.
Być może jak Twój zestaw hi-fi podbarwia dźwięk, a Ty już jesteś do tego przyzwyczajony? Dla pewności (jeśli się da) to porównaj je do innego kompletu HS50, byś ostatecznie mógł im "zaufać".
Nie kumam, czyżby chodziło Ci o to, że na innym interfejsie te same głośniki grały lepiej? Jeśli tak to zmień interfejs.
Być może jak Twój zestaw hi-fi podbarwia dźwięk, a Ty już jesteś do tego przyzwyczajony? Dla pewności (jeśli się da) to porównaj je do innego kompletu HS50, byś ostatecznie mógł im "zaufać".
Lubię: klawisze, samplery, realizację, programowanie, DIY. Muzyka dub i okolice.