MOTU 828 mk3

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Pająk
Re: MOTU 828 mk3

Post autor: Pająk » sobota 03 maja 2008, 22:11

Chciałem kupić tą karte by służyła do odtwarzania śladów na koncertach i jako przenośny rejestrator Cubase ale nie wiem z jakim laptopem najlepiej się komunikuje.
Czy ktoś ma już jakieś sprawdzone rozwiązanie? Jaki laptop? Czy lepiaj kupić Mac booka, jakiego ( procek, dysk, ram), czy musi być pro????
Dzięki

Awatar użytkownika
schmaletz

Post autor: schmaletz » czwartek 29 maja 2008, 22:46

Temat trochę podupadł, a szkoda ....

Interesuje mnie czy są na forum kolejni użytkownicy MOTU 828 Mk3
i jak ich wrażenia.

(przede mną wybór karty, więc ciekawym)

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » piątek 22 sie 2008, 15:14

Zamierzam wkrótce zakupić 828mk3 i dlatego ożywiam ten wątek.

I mam pytanie, przede wszystkim do kolegi Adama Z., ale też do ewentualnych użytkowników, o wrażenia po dłuższym okresie pracy na tym interfejsie.

Z perspektywy czasu - sprawdza się w "praniu"?

Awatar użytkownika
AdamZ

Post autor: AdamZ » piątek 22 sie 2008, 15:28

...Zamierzam wkrótce zakupić 828mk3 i dlatego ożywiam ten wątek.

I mam pytanie, przede wszystkim do kolegi Adama Z., ale też do ewentualnych użytkowników, o wrażenia po dłuższym okresie pracy na tym interfejsie.

Z perspektywy czasu - sprawdza się w "praniu"?...

Hej hej :)

Pierwszy egzemplarz 828 mk3 , który do mnie dotarł padł po około 50 dniach. Działał raz na 2-3 dni. Uruchamiał się od 3 do 5 min. po czym i karta i komp durniały. W supporcie motu tłumaczono mi , że mam coś z napięciem itd, kazano robic różne dziwne rzeczy, testy , które nie przyniosły żadnych pozytywnych rezultatów. W końcu jakimś cudem udalo mi się wynegocjowac w thomann.de , w którym kupiłem kartę wymiane na nową. Ogólnie nie musieli się na to zgadzac , ponieważ mają 30 dniowy okres na zwrot produktu. Więc naprawdę "nagięli" procedurę a nie sądzę , żebym była aż tak dobrym klientem

Nowa motu zaiwania że aż miło. Naprawdę nie mam kompletnie zadnych zastrzeżeń co do pracy, jakości itd. Zaraz po wypuszczeniu interfejsu po uwagach uzytkowników poprawiono kilka drobnych błędow w sofcie i od tamtej pory nie mogę złego słowa powiedzieć. Mam nadzieję , że tak już zostanie ...

Pozdrawiam

[addsig]
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » piątek 29 sie 2008, 21:00

MB napisał: Już o tym pisałem: według opisu 828 mk3 to nie tylko interfejs, ale również mikser cyfrowy, może pracować równie dobrze z komputerem jak i bez niego. Zastosowania takiego urządzenia są ogromne, choćby do pracy na żywo, ale również do wygodnego połączenia urządzeń w studio w jeden system bez konieczności przepinania kabli.

Ja mam jeszcze pytanie apropos tego aspektu pracy z MOTU. Czy ktoś z kolegów sprawdził w praktyce, jak spisuje się 828mk3 właśnie jako cyfrowy mikser, również z uwzględnieniem efektów, w pracy na żywo? Czy opinie pisane na początku tego wątku, na podstawie opisów i danych producenta, potwierdzają się w praktyce?

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » piątek 29 sie 2008, 21:02

Nowa motu zaiwania że aż miło. Naprawdę nie mam kompletnie zadnych zastrzeżeń co do pracy, jakości itd. Zaraz po wypuszczeniu interfejsu po uwagach uzytkowników poprawiono kilka drobnych błędow w sofcie i od tamtej pory nie mogę złego słowa powiedzieć. Mam nadzieję , że tak już zostanie ...

AdamZ: dzięki za liczne informacje Pewnie przyjdzie mi niedługo zamówić to urządzenie, potrzeby nieubłaganie rosną...

Awatar użytkownika
AdamZ

Post autor: AdamZ » piątek 29 sie 2008, 22:42

AdamZ: dzięki za liczne informacje Pewnie przyjdzie mi niedługo zamówić to urządzenie, potrzeby nieubłaganie rosną... ...

I mi to mówisz ? Moje potrzeby nie mają już miejsca. Niedługo się do niech będę przedzierał przechodząc przez tunele w kablach
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...

Mateush25

Post autor: Mateush25 » niedziela 31 sie 2008, 23:20

Ja zamówiłem sobie Motu Ultralite mk3.W poniedziałek lub we wtorek ma być już u mnie w domu.Nie mogę się doczekać,ale z drugiej strony strasznie sie boje bo to pierwsze egzemplarze i moze coś być jeszcze niedorobione.Mam nadzieje,że bedzie ok.chciałem kupić kupić 828 mk3,ale kasy mi nie starczyło.Teraz już mam.Jeśli Ultralite nie bedzie dawało rady to mam 14 dni na zamiane:)Co myslicie o Ultralite mk3?oczywiście tylko z zapowiedzi.Warto?
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
somebody-someone

Post autor: somebody-someone » poniedziałek 01 wrz 2008, 10:51

I mi to mówisz ? Moje potrzeby nie mają już miejsca. Niedługo się do niech będę przedzierał przechodząc przez tunele w kablach ...
Mam pytanie odnośnie Adata w 828. Czy podłączając 8pre, lub coś podobnego, poprzez dwa złącza optyczne, mogę przesyłać 8 kanałów do 828 z częstotliwością próbkowania 96 kHz? Jeśli tak, to czy wszystko chodzi wtedy stabilnie - łącznie z obsługą tych 8 kanałów przez DSP? Zastanawiam się nad taką kombinacją, choć osobiście nie uważam, aby konieczność przeskakiwania na 96 kHz była u mnie na porządku dziennym.
..:: Dobra muzyka to koincydencja wielu zbiorów zawierających jedynie dobre pierwiastki ::..

DARU

Post autor: DARU » sobota 04 kwie 2009, 22:43

A ja mam pytanie dotyczące tej karty.
Ktos wcześniej pisał, że ten model na "podobno" tylko 2 preampy.
Czy to prawda?
Czy preampy /tak jak EQ, DSP, Compres/ są na każdym kanale IN ?
Idąc dalej - czy wejścia na tylnym panelu są wyłacznie wejściami liniowymi czy mozna ich uzywać równiez jako mikrofonowych /jakiś przełącznik czułości/?

ODPOWIEDZ