...Opłaca opłaca. Tylko na drodze mogą stanąć dwie przeszkody:
1. część rezystorów nie jest dostępna w zwykłych sklepach elektronicznych (chociaż nie jest tak źle jak w urei'u)
2. część scalaków trzeba sciągać z zagranicy bo w polsce są niedostępne.
Sam teraz właśnie robie klona 4000 i urei'a. Koszt każdego wacha się w okolicach 500zł.
Klon pulteca wyszedł mnie jakies 500-600zł - nie liczyłem dokładnie....
Z obudowa czy bez?Po drugie,gdybyscie to wy zyli z produkcji tych urzadzene,to jaka byla by ich cena?Pewnie taka sama jak u Igora.Co innego skladac sobie hobbystycznie a co innego prowadzic firme i placic podatki.W naszym ukochanym panstwie jak sprzedasz jedno urzadzenie to z zysku zaplacisz ZUS i reszte co sie panstwu nalezy,musisz sprzedac drugi zeby wyjsc do przodu,a co teraz jesli sprzedacie w miesiacu tylko 2 klocki?Nie mozna miec pretensji ze producent chce zarabiac i to dobrze na tym na czym sie zna a nie chodzi tez o to zeby zarabial jak kasjerka w TESCO(z calym szacunkiem dla pan,ktore tam pracuja).
[addsig]
IGS Type 4000 vs ART Pro VLA II ?
- stevelukather
Re: IGS Type 4000 vs ART Pro VLA II ?
Oczywiscie racja gdzies po srodku
Ja doceniam te "klony" ktore wniosly cos do oryginalu, poprawily jego wady (na ogol spowodowane technologia rejestracji w rodzaju szumy)...
szczegolnie bacznie obserwuje mikrofony - bo atak klonow U47 jest zauwazalny - ale i roznice miedzy nimi zauwazalne :)
Ja doceniam te "klony" ktore wniosly cos do oryginalu, poprawily jego wady (na ogol spowodowane technologia rejestracji w rodzaju szumy)...
szczegolnie bacznie obserwuje mikrofony - bo atak klonow U47 jest zauwazalny - ale i roznice miedzy nimi zauwazalne :)
Samo wykonanie jest pracochłonne jeśli robi sie to jednorazowo.
od lutowania do wiercenia otworów.Uważam ,że jeśli czesci wyjdą 500-600 zł to za taki produkt warto zapłacic finalnie jakies 1500 zł.
I w tej cenie mamy bardzo dobry kompressor w przystepnej cenie.
Apropo jest jakis schemat na EQ Pulteqa stereo. Przymierzałem sie do składania ale są to urządzenia mono i musiałbym złożyć 2 szt. + Problem z transformatorami.
Jeszcze jak macie jakikolwiek kontakt na firmy sprzedające obudowy 19" 1U i 2U byłbym wdzięczny.
od lutowania do wiercenia otworów.Uważam ,że jeśli czesci wyjdą 500-600 zł to za taki produkt warto zapłacic finalnie jakies 1500 zł.
I w tej cenie mamy bardzo dobry kompressor w przystepnej cenie.
Apropo jest jakis schemat na EQ Pulteqa stereo. Przymierzałem sie do składania ale są to urządzenia mono i musiałbym złożyć 2 szt. + Problem z transformatorami.
Jeszcze jak macie jakikolwiek kontakt na firmy sprzedające obudowy 19" 1U i 2U byłbym wdzięczny.
Logic express 8,RME FF400, Akai Mpc2000xl,Virus Ti,Roland JP8000,FM 8,Surge,Tc Electronic Finalizer,Tl Audio 5013 mk2, 2 x 1176 clone, 2 x pultec clone,SSL4000 bus compressor clone with external sidechain,
2176 Stereo Clone.
2176 Stereo Clone.
Witajcie! Też jestem ciekaw odpowiedzi na pytanie z tematu, bo od 2 postu całkowicie zmieniliście temat na DIY a pytanie było o różnice i między IGS a Art ! Ktoś używał obu by móc się wypowiedzieć ?
[addsig]
[addsig]