Powercore pluginy podstawowe

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:
Re: Powercore pluginy podstawowe

Post autor: JoachimK » czwartek 07 sie 2008, 11:46

...
Wiec tak : MD3 :) rewelacja :)

brick wall limiter rewelunia jest troszke mniej drastyczny niz xenon

Nie potwierdzam, zreszta odsylam na forum Gearslutz

mega reverb naprawde grubo :) polecam jak dla mnie może sie nie zna ale to naprawde jeden z najlepszych reverbów jakie miałem w łapach

reverby z systermu 6000 sa rewelacyjne i to najwyzsza klasa :)

1. MegaVerb nie jest z System 6000. Co najwyzej opcjonalny VSS3 i NonlLin2bazuje na tym samym algorytmie (ale i tak System 6000 ma doskonalsze inne algorytmy)

Oba poglosy z PoCo nie sa wcale wybitne, choc moga sie czesto tam sprawdzac, gdzie sie sprawdzaja inne. Sa mocno 'blaszane' bez edycji. Natomiast nie maja tego, co ma Lexicon (czyli inne sprawy zwiazane z pglosem, poza jego "ogonem")

tubifex jak dla mnie porazka nie brzmi to wcale i te niby nasycenie lampy ....hehe nie wiem jak tc mogło wypuścić taki syf niektóre freewareowr wtyczki lepiej nasladują lampe niż to

Jeden z lepszych pluginow, wielokrotnie duzo bardziej sie sprawdzal niz np. Amplitube i podobne. Co ciekawe - sprawdzal sie znacznie lepiej przy porzadnym instrumencie, jesli gitara czy bas nbyly kiepskie, moglo byc drastycznie gorzej. Mowie to jako posiadacz takze PODa z wykupionymi wszystkimi GoldPackami.

24/7 limiting amplifier ja jestem zadowolony ja nie pracowałem nigdy na orginale tego sprzetu pewnie rozwala 100 krotnie ten plugin jednak jestem zadowolony z brzmienia i pracy tego plugina

szukaj na forum mojego porownania 24/7 vs UAD 1176 vs oryginalny stary UREI (pisalem o tym dosc dawno temu)

asimilator :) rewelacja bardzo dobre narządzie do mastera i do osiągania brzminia kawałka referancyjnego :)

Chyba sobie jaja robisz...

classic verb - mam go tam gdzie potrzebuje szybko reverbu dobrej jakości ale bez fajerverków np tło w hihatach lub coś takiego jednak sprawda sie we wszelkich śladach jako np wysyłka z wokalu pierwsza to zazwyczaj mega reverb :)

jak wyzej

v-station identyczne brzmienie i wszystko jak w pluginie vst v-station

virus mnie nie rozwala nie wiem za co dostałobiegowe miano najlepszego virtualnego odpowiednika virusa

virus brzmi jak virus, w przypadku v-station z wersja natywna moze byc roznie...

charectet w/g mnie to bardzo poważne nażędzie to kreowania brzmienia wszelkich traków[...]

Nie uzywam, byl krotki zachwyt na poczatku, ale...
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » czwartek 07 sie 2008, 11:49

...zapomniałaem jeszcze o virtualny finalizerze tzn MAsterX3 jak dla mnie taka kompresja sprawdzała sie zawsze każdy moj numer gram w klubie i ten wielo pasmowy kompresor był naprawde dobry jeśli masz wydac krocie na C4 Wavsa wogule sie nie opłaca to jest znacznie lepsze o ile nie nauczysz sie urzywać MD3:) demo ...

MastrerX3 jest jednym gorszych tego typu narzedzi, jakie znam. Uzylem slownie raz. bo sie sprawdzil w danym miksie. Jest dosc duza przepasc w jakosci brzmienia miedzi MasterX3 a MasterX5 na korzysc tego ostatniego (wcale nie wynikajaca z ilosci pasm, zreszta TC w swoich materialach opisuje, dlaczego MD3 jest lepszy majac tylko 3 pasma.

MD3 z kolei to cos duzo bardziej kreatywne, z mozliwoscia znacznie szerszej kontroli nad materialem, jaki by on nie byl.

Awatar użytkownika
lukasbravo

Post autor: lukasbravo » czwartek 07 sie 2008, 14:11

MastrerX3 jest jednym gorszych tego typu narzedzi, jakie znam. Uzylem slownie raz. bo sie sprawdzil w danym miksie. Jest dosc duza przepasc w jakosci brzmienia miedzi MasterX3 a MasterX5 na korzysc tego ostatniego (wcale nie wynikajaca z ilosci pasm, zreszta TC w swoich materialach opisuje, dlaczego MD3 jest lepszy majac tylko 3 pasma.

MD3 z kolei to cos duzo bardziej kreatywne, z mozliwoscia znacznie szerszej kontroli nad materialem, jaki by on nie byl....
to prawda wogule zapokniałem o x5 jest rużniuca pomiedzy x3 a x5 w tescie estrady też to zauwazyli jako minus

jednak proponuje odrazu walczyc z MD3 bo jesdt po co :) pozdro
aktywny producent muzyczny / dj / remixer

WG

Post autor: WG » czwartek 07 sie 2008, 17:24

jednak proponuje odrazu walczyc z MD3 bo jesdt po co :) pozdro...
Ta, tylko ze MD3 kosztuje dwa razy tyle co samo PoCo :)
Co sądzicie o "ostatnich" wynalazkach waves-ów ?
Na przykład taki L3-LL Multimaximizer albo L3-16 Multimaximizer.

A mi się podoba Vintage Warmer 2 w roli limitera !, ciekawsze żywsze brzmienie się robi gdy kawałki przepuści się przez wtyczkę z delikatnymi parametrami nasycenia. Oczywiście Xenon rulez robotę wykonuje niezłą. Wspomniamy kiedyś Barricade nawet nawet. Ale jak trzeba nadać czemuś jakiś charakter to imo VW 2 sprawdza się w tym zadaniu zaskakująco dobrze :)

synthi

Post autor: synthi » czwartek 07 sie 2008, 21:54

Jeszcze raz ponawiam pytanie dotyczące PoCo + Duende + Interface audio na jednym kontrolerze FW.
Czy to oznacza, że mając w kompie jedną kartę PCI Fire Wire z trzema gniazdami we/wy, podłaczam kazde urządzenie do kolejnego gniazda i wszystko jest OK?
Czy tez trzeba zainwestować w trzy niezalezne kontrolery FireWire?...

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » piątek 08 sie 2008, 00:14

...Jeszcze raz ponawiam pytanie dotyczące PoCo + Duende + Interface audio na jednym kontrolerze FW.
Czy to oznacza, że mając w kompie jedną kartę PCI Fire Wire z trzema gniazdami we/wy, podłaczam kazde urządzenie do kolejnego gniazda i wszystko jest OK?
Czy tez trzeba zainwestować w trzy niezalezne kontrolery FireWire?...
Jeszcze raz ponawiam odpowiedz (nie pierwszy raz na tym forum), ze taka konfiguracja moze dzialac, ale nie musi i nie jest to zwiazane tylko z samym kontrolerem firewire komputera, ale sposobem jego obslugi przez plyte glowna komputera. Dwa rozne modele plyt glownych opartych na tym samym chipsecie plyty i chipsecie FW moga skrajnie roznie zachowac sie dla sprzetu FW, wynika to z dzielenia zasobow magistrali PCI plyty glownej, ktora moze byc roznie zrealizowana w danych modelach plyty.
Jeszcze raz napisze: u mnie PoCo i Duende (oraz inny sprzet, jak np. LiquidMix itp. - szukaj na tym forum - pisalem niejednokrotnie o konfiguracjach FW i o chipsetach FW) bez problemow pracuja na starych komputerach P4, na nowych plytach glownych najczesciej wydajnosc firewire jest slabsza i lepiej miec osobne porty FW.

ODPOWIEDZ