Lucid ADA 8824 - podłączenie

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Alessandro
Lucid ADA 8824 - podłączenie

Post autor: Alessandro » wtorek 22 lip 2008, 12:34

PROBLEM: External plugin nie działa w przetworniku. Mogę zgrywać np mikrofon ale juz nie moge wrócić by obrabiać za pomocą Hardwaru.

SPRZĘT: Interface RME 9632

Przetwornik LUCID ADA8824

OPROGRAMOWANIE: WinXP i Cubase 3 SX

ROZWINIĘCIE: Podpinam 2x optical adat w obie strony, software Lucida komunikuje sie z HD Lucidem za pomocą kabla MIDI, WorldClocka brak w RME. Nie wiem co robie źle że nie działa, wiem to powinno być banalne ale nie jest:( W czym problem? F4 w Cubase w Exteral ustawiam in Adat1 outAdat1 bo hardware mam wpiety w 1 kanal analog w Lucidzie.... i cisza ledy w przetworniku ani rusz. Prosze pomóżcie mi sie z tym dogadać. Chce tylko obrabiać scieżki za pomocą Hardwaru wpietego w Lucida na 44,1kHz. Tylko do Hardwaru w pętli, external plugin. Chce wypuszczać sygnał optical adat=> analog1-8 out=> analog1-8 in=> optical adat powrót do rme. Obrabiać na żywo i gotowe ustawiania zgrywać. Poniżej podaje linki do instrukcji od RME i Lucida PROSZE już chyba tylko w Was nadzieja...

http://www.rme-audio.com/english/hdsp/hdsp9632.htm

http://support.symetrixaudio

Zbynia

Re: Lucid ADA 8824 - podłączenie

Post autor: Zbynia » wtorek 22 lip 2008, 12:38

to wyslij wprost z rme omijajac szit(cubase) - routing w rme jest zaj..sty - i mniejsze bedzie opoznienie

Awatar użytkownika
Alessandro

Re: Lucid ADA 8824 - podłączenie

Post autor: Alessandro » wtorek 22 lip 2008, 12:56

...to wyslij wprost z rme omijajac szit(cubase) - routing w rme jest zaj..sty - i mniejsze bedzie opoznienie...
aha zebym nie robil externala...? tylko normalnie zapętlil sygnał ale tak tez próbowalem i lipa. Sygnał poprostu nie dochodzi do Lucida. Mam tez inny przetwornik i tam jest ten sam problem, ale tamten jest mi tylko potrzebny do zgrywania wiec skupmy sie na Lucidzie. Będe kombinował ale jak coś prosze jak byscie znalezli chwilke zerknijcie na te linki i zobaczcie moze jest cos co przeoczylem. Bardzo zalezy mi na tym.

ODPOWIEDZ