autor: lakiernik » wtorek 15 lip 2008, 13:55
...Definitywnie mam już tego dość i nie jest to wina pomieszczenia odsłuchowego. Nie jestem profesjonalistą ale głuchy tez nie jestem - jeżeli coś spartolę to chciałbym chociaż to słyszeć. Mam ok 4,5 k. na nowe monitory - panowie nagrywajacy cieższe odmiany muzyki - możecie jakieś polecić co wywalą na wierzch wszystkie niedoskonałości miksu?
...
APS AEON, Dynaudio BM6. Ale osobiście na tych ostatnich nie mógł bym pracować, bo (jak dla mnie) pokazują aż za dużo i wiem, że bym się ciągle wkurzał, bo nie mógłbym czegoś dokręcić idealnie..., zawsze coś by było nie tak. Ale to i tak żylety. APS-y kupił bym w ciemno (nadal nie miałem okazji posłuchać...), tylko za mało miejsca, więc zbieram na IO. ...
A ja zaryzykowałem i kupiłem do małego a nawet malutkiego ( 11m2 ) pomieszczenia Aeony. I jest rewelacyjnie. Jedyne co to niski bas słyszę dopiero jak wyjdę do przedpokoju ale można się przyzwyczaić.
Only Hardware System: Elektrony: Machinedrum UW, Monomachine, Octatrack, AnalogFour, DSI Tempest, Korg MS-20 Mini,Yamaha Tenori-on, Waldorf Blofeld, E-mu MP-7, Korg ER-1, Eventide Space, Alesis Bitrman