ExpressCard - zasilanie dla FireWire

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
miły73
ExpressCard - zasilanie dla FireWire

Post autor: miły73 » wtorek 01 lip 2008, 18:13

Witam, czy ma ktoś doświadczenia w tym temacie. Czy dostępne na rynku modele podają na złączu zasilanie ? Nie mam 6 pinowego firewire w laptopie, więc chciałbym dokupić taki interfesj na expresscard, aby do niego podłączać interfejs audio i z niego zasilać..
technologie ..

Awatar użytkownika
macandroll

Re: ExpressCard - zasilanie dla FireWire

Post autor: macandroll » środa 02 lip 2008, 01:14

......
Z tego co mi wiadomo nie ma takiej konstrukcyjnej możliwości. Gniazda express card, a wcześniej pcmcia mają bardzo "małą wydajność prądową" w stosunku do firewire 6 pin.
Muzyk, gitarzysta

borzech

Post autor: borzech » środa 02 lip 2008, 09:08

.........
Z tego co mi wiadomo nie ma takiej konstrukcyjnej możliwości. Gniazda express card, a wcześniej pcmcia mają bardzo "małą wydajność prądową" w stosunku do firewire 6 pin....
Nie ma możliwości bezpośrednio z gniazda express card. Niby można zastosować kartę firewire na express card, która ma wejście na zasilacz. Wtedy interfejs będzie zasilany z firewire, ale i tak będzie dodatkowy zasilacz. Jedyna różnica ze zamiast wpięty do interfejsu to wpięty do karty firewire.

Zbynia

Post autor: Zbynia » środa 02 lip 2008, 11:54

jak wystarczy interfejsowi 500ma(albo 1) to mozna skonstruować przejściówke zasilania z portu usb

Zbynia

Post autor: Zbynia » środa 02 lip 2008, 11:54

aha o ile zasilanie interfejsu to 5V

ODPOWIEDZ