DUY Silence - kolejny odszumiacz (Mac only)
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
Re: DUY Silence - kolejny odszumiacz (Mac only)
Ostatnio bawiłem się wtyczkami WaveArts do odszumiania i muszę przyznać że zawaliście daje radę z czyszczeniem próbek. To co mi się podoba w WaveArts to bardzo przejrzyste działanie i coś czego nie spotkałem chyba w innych wtyczkach, mozna odszumianiu poddać wybrany zakres pasma albo dla wybranych pasm stosować różne parametry filtrowania :)
...Ostatnio bawiłem się wtyczkami WaveArts do odszumiania i muszę przyznać że zawaliście daje radę z czyszczeniem próbek. To co mi się podoba w WaveArts to bardzo przejrzyste działanie i coś czego nie spotkałem chyba w innych wtyczkach, mozna odszumianiu poddać wybrany zakres pasma albo dla wybranych pasm stosować różne parametry filtrowania :)...
Widac, ze nie probowales Voxengo

...
A próbowałem i to z kilka godzin go testując chcąć go poznać, ale kompletnie nie czaję filozofii pracy tego programu. Podczas gdy inne mają Learn i odpowiednio filtrują szumek do zadanych parametrów Threshold i Reduction tutaj jakoś strasznie to gość pokomplikował. I wcale mnogość tych krzywych nie przedkłada się na dobry efekt końcowy. Z tego co zauważyłem, jest jakiś problem z atakiem, po za tym wprowadza spore opóźnienie.
Ale nic to bo spradziłem kilka różnych wtyczek znanych firm począwszy X-Noise, Z-Noise, wspomniamy WaveArts, Voxengo Redunoise, Sony Noise Reduction, Izotope RX. O ile już wydawało mi się, że WaveArts jest niezły myliłem gdy wziąłem pod młotek iZotope.
No i ten iZotope "zamiata" wszystko
i banalnie prosty w obsłudze a przy tym cholernie skuteczny w tych sprawach, pięknie filtruje nawet zaszumione ogony pogłosów czy zapogłosowane próbki ! co już jest nie lada wyzwaniem 

A próbowałem i to z kilka godzin go testując chcąć go poznać, ale kompletnie nie czaję filozofii pracy tego programu. Podczas gdy inne mają Learn i odpowiednio filtrują szumek do zadanych parametrów Threshold i Reduction tutaj jakoś strasznie to gość pokomplikował. I wcale mnogość tych krzywych nie przedkłada się na dobry efekt końcowy. Z tego co zauważyłem, jest jakiś problem z atakiem, po za tym wprowadza spore opóźnienie.
Ale nic to bo spradziłem kilka różnych wtyczek znanych firm począwszy X-Noise, Z-Noise, wspomniamy WaveArts, Voxengo Redunoise, Sony Noise Reduction, Izotope RX. O ile już wydawało mi się, że WaveArts jest niezły myliłem gdy wziąłem pod młotek iZotope.
No i ten iZotope "zamiata" wszystko

Szkoda, że DUY jest tylko mac, może kiedyś przy okazji skonfrontuję. Wygląda dość intrygująco na screenach