Miło słyszeć. Ja próbowałem z kablem od firewire i tym drugim podającym zasilanie i ni cholerki. Zauważyłem też kiedy za pierwszym razem w sklepie podłączyli ten sprzęt, że podczas pracy na zasilaniu z kabla firewire w monitorach słychać było ciche brumienie - po podłączeniu zasilacza ten problem znikał. U mnie chodziło czysto i na zasilaniu z f-w i na dołączonym zasilaczu, fakt, że nie za długo chodziło. Jak się powiesił to nawet diodki kolorów nie zmieniały.
Opisz krok po kroku co zrobiłeś od momentu kiedy pojawił się komunikat o zerwaniu połączenia... no i podziel się wrażeniami z użytkowania :)
Jedno co mogę powiedzieć mimo wszystkich zastrzeżeń jakie mam do tego interfejsu, to to, że dźwięk podczas odsłuchu jest krystaliczny, kanały dobrze separowane i nawet w "gęstych" miksach gdzie gra wiele instrumentów wszystkie słychać b. selektywnie. Innych uroków nie zdążyłem poznać :(
Focusrite Safire
lajf is a moment in spejs
Re: Focusrite Safire
dawno nie zagladalem na forum....dlatego odpisuje dpierro teraz.
wiec jak "naprawilem saffire"????
podlaczylem go jak zawsze przez firewire do kompa.
podlaczylem zasilacz. co sprawilo ze karta miala dwa zrodla zasilania.
sciagnalem z oficjalnej stronki wszystkie najnowsze sterowniki i firmware.
i zaczalem instalowac wszystko od poczatku....
no i poszlo.....
cala filozofia....:)
nie wiem... moze mialem szczescie....
i nikomu juz sie to nigdy nie uda,
ale u mnie ten sposob zadzialal....
pozdrawiam
wiec jak "naprawilem saffire"????
podlaczylem go jak zawsze przez firewire do kompa.
podlaczylem zasilacz. co sprawilo ze karta miala dwa zrodla zasilania.
sciagnalem z oficjalnej stronki wszystkie najnowsze sterowniki i firmware.
i zaczalem instalowac wszystko od poczatku....
no i poszlo.....
cala filozofia....:)
nie wiem... moze mialem szczescie....
i nikomu juz sie to nigdy nie uda,
ale u mnie ten sposob zadzialal....
pozdrawiam
witam, chciałbym odświeżyć temat kłopotów z Saffire'm, chciałbym zapytać użytkowników czy najnowszy soft (z grudnia 2007) niweluje wszelkie problemy i czy zapewnia stabilną pracę.
ja nie mam zadnych problemow - no czasem sie phantom nie zalacza?
o czym konkretnie piszesz?
o czym konkretnie piszesz?
...ja nie mam zadnych problemow - no czasem sie phantom nie zalacza?
o czym konkretnie piszesz?...
1. chodzi mi o to czy powtarzają się problemy z updatem firmware
2. problem ze stabilnością pracy (wiadomo związane z chipsetem) - o tym w sumie na forum dużo - ale chodzi mi o to czy z nowymi poprawkami pojawiają się jakieś stare lub nowe problemy
o czym konkretnie piszesz?...
1. chodzi mi o to czy powtarzają się problemy z updatem firmware
2. problem ze stabilnością pracy (wiadomo związane z chipsetem) - o tym w sumie na forum dużo - ale chodzi mi o to czy z nowymi poprawkami pojawiają się jakieś stare lub nowe problemy
ponadto pytanie do użytkowników z FW na Ricoh, są problemy?
...ponadto pytanie do użytkowników z FW na Ricoh, są problemy?...
Mam taka konfigurację( FW - Ricoh ). Nawet zastanawiałem się nad kupnem PCMCIA z FW, ale od pół roku wszystko działa i jest ok. Czasami zdarzały się, i sporadycznie karta się wypnie...wtedy odłączam kabel FW, podłączam z powrotem i dalej jest ok. W porównaniu do pracy kontrolera FW Ricoh z M-audio 410 to jest niebo a ziemia!
PoZdrawiam
Mam taka konfigurację( FW - Ricoh ). Nawet zastanawiałem się nad kupnem PCMCIA z FW, ale od pół roku wszystko działa i jest ok. Czasami zdarzały się, i sporadycznie karta się wypnie...wtedy odłączam kabel FW, podłączam z powrotem i dalej jest ok. W porównaniu do pracy kontrolera FW Ricoh z M-audio 410 to jest niebo a ziemia!
PoZdrawiam