Problem z E-mu Xboard 49

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
modest
Problem z E-mu Xboard 49

Post autor: modest » sobota 07 cze 2008, 22:39

Witam. Piszę z prośbą o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu. Otóż zainstalowałem świeży system (po formatowaniu dysków) i podczas odpalania Proteusa 2 (czy to w Cubase czy normalnie) występuje mi pewien błąd. Tak wygląda w wersji nie podlegającej Cubase.

http://img261.imageshack.us/my.php?image=beztytuuku0.jpg

Zachowałbym spokój gdyby nie to, że problem pojawia się kolejny raz ;) (instalowałem system ponownie oraz sterowniki - wielokrotnie usuwane i ponownie instalowane). Wcześniej nie miałem takich problemów... wszystko działało w miarę sprawnie.
Czy ktoś już spotkał się z takim problemem? Na pewno jest jakieś rozwiązanie skoro wcześniej wszystko działało sprawnie. Po kilku godzinach udręk tracę nerwy i zwracam się o pomoc.
Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
delorjan

Re: Problem z E-mu Xboard 49

Post autor: delorjan » sobota 07 cze 2008, 23:41

Problem polega na tym, że Proteus (a przynajmniej ten dodawany do Xboard) działa tylko na interfejsach Emu... Więc nie posiadając karty muzycznej tej firmy nici z softu :( Pozdrawiam

XalienX

Post autor: XalienX » niedziela 08 cze 2008, 00:37

...Problem polega na tym, że Proteus (a przynajmniej ten dodawany do Xboard) działa tylko na interfejsach Emu... Więc nie posiadając karty muzycznej tej firmy nici z softu :( Pozdrawiam...
To nie prawda. Problem polega na czym innym. Również to przerabiałem.

Co musisz zrobić?

Zainstaluj wszystkie sterowniki itd. Następnie przejdź do
C:\\Program Files\\Creative Professional\\E-MU Xboard\\Program lub do folderu gdzie zainstalowałeś sterowniki i Proteusa. Włącz klawiaturę. Następnie kliknij dwa razy na Setup i tam w UPDATE OPTION wybierz DRIVER INSTALLATION. Będziesz potrzebował płyty ze sterownikami bo Widows będzie chciał pobrać odpowiedni plik z płyty. Po zakończeniu instalacji zrestartujesz komputer i błąd już się nie pojawi.

Gdy Win będzie chciał odpowiedni plik to musisz go ręcznie wskazać w konkretnym katalogu z płyty.

Awatar użytkownika
modest

Post autor: modest » niedziela 08 cze 2008, 16:35

......Problem polega na tym, że Proteus (a przynajmniej ten dodawany do Xboard) działa tylko na interfejsach Emu... Więc nie posiadając karty muzycznej tej firmy nici z softu :( Pozdrawiam...
To nie prawda. Problem polega na czym innym. Również to przerabiałem.

Co musisz zrobić?

Zainstaluj wszystkie sterowniki itd. Następnie przejdź do
C:\\Program Files\\Creative Professional\\E-MU Xboard\\Program lub do folderu gdzie zainstalowałeś sterowniki i Proteusa. Włącz klawiaturę. Następnie kliknij dwa razy na Setup i tam w UPDATE OPTION wybierz DRIVER INSTALLATION. Będziesz potrzebował płyty ze sterownikami bo Widows będzie chciał pobrać odpowiedni plik z płyty. Po zakończeniu instalacji zrestartujesz komputer i błąd już się nie pojawi.

Gdy Win będzie chciał odpowiedni plik to musisz go ręcznie wskazać w konkretnym katalogu z płyty.
...
coś chyba nie chce słuchać. ściągnąłem nowsze sterowniki ze strony emu i nadal nic. nadal proszę o pomoc.

XalienX

Post autor: XalienX » niedziela 08 cze 2008, 17:32

Nowsze sterowniki ze strony nic Ci nie dadzą. Musisz ręcznie zainstalować sterownik od klawiatury. Wiem co mówię bo robię to za każdym razem gdy stawiam na nowo system.

A po za tym to co Ci napisałem jest w instrukcji obsługi.

ODPOWIEDZ