Studer 902 Side car

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
AlfonsoRodeo
Re: Studer 902 Side car

Post autor: AlfonsoRodeo » sobota 07 cze 2008, 11:13

...Dziekuje wszystkim za odpowiedzi i cenne wskazowki. Przyznaje ze moje nwatpliwosci co do tego miksera wynikaja rowniez z tego ze nie jest to pełnoprawny mikser tylko wersja "sidecar" czyli chyba dobudówka do głównego miksera więcobawiam sie że mogą byc kłopoty z routingiem.

Joachim z tego co piszesz wynika ze te kompresory które są tam zamontowane nie nsprawdzaja się tak dobrze jak wyspecjalizowane jednostki zewnetrzne a ja właśnie liczyłem na to że bedą chociaż na tyle uniwersalne ze realnie pomoga w upychaniu wszystkiego w dobrze sklejony miks i odciążą troche komputer..

Przysłuchałem test mikserów linoowych i moje wątpliwości wzrosły jeszcze bardziej mając oferte dobrego sumatora takiego jak Neve który pokazał pazur przy elektronice albo Chandlera przy rocku

A jeszcze jedno - czy moze lepiej nie bawic się w to wszystko i wybrac np. nowe miksery Toft ATB 16 albo Trident 8T 16? choć musze przyznać że to właśnie po odsłuchaniu porownania brzmienia Tofta ze Studerem z serii 900 byłem prawie zdecydowany na Studera bo tam (pomimo ze jest to strona Toft Audio) różnica w brzmieniu wyraźnie przemawia za droższym Studerem

link do terstu na stronie http://www.toftaudiodesigns.com/...
side car to nie wersja, tylko side car! łączy się to to z reguły przez specjalny kabel z konsoletą główną. side car korzysta z bussów konsolety, której jest rozszerzeniem, korzysta też z zasilania z konsolety głownej. nie można go więć raczej użyć jako stołu stand-alone... więc raczej odpada, chyba, że masz już takiego całego studera i chcesz parę kanałów wejściowych więcej

ODPOWIEDZ