Boss ME50
Re: Boss ME50
Grałem na nim i musze powiedzieć śmiało, że jest bardzo dobry, jak to na Bossa przystało. Czy lepszy od kostek? Inny, jest cyfrowy, a kostki to analogi, mają swój charakter. Osobiście wolę Bossa od tych żałosnych symulatorów typu POD, Behringer itd.
gadu-gadu 4021735
Grałem na wielu multiefektach typu syfiaste Zoomy, Digitechy wszystkie w większym lub mniejszym stopniu sypią plastikiem włącznie z Boss GT6 czy mozna uznać, że ME50 nie brzmi sztucznie?
Muzyk, elektronik, informatyk. Założyciel - gitarzysta i wokalista kapeli Acrimonia
Zoomy i DigiTechy walą plastykiem, ale Bossy nie. GT-6 brzmi rewelacyjnie. Nie wiem, do czego ty go podpiąłeś, że tak go oceniasz, pewnie do jakiegoś tranzystorowego pieca. Ja testowałem takie urządzenia na lampowej końcówce mocy Mesa/Boogie i paczce Fender 4x12”. W instrukcji do Bossa pisze, że najlepiej podpiąć go do lampowej końcówki i paczki 4x12”.
Prawda jest taka, że wszystkie preampy i efekty cyfrowe brzmią sztucznie, tylko niektóre mniej a inne bardziej. Najlepiej grać na dobrej głowie, lub lampowej końcówce i lampowym preampie (ja tak robię i jestem zadowolony)
gadu-gadu 4021735