Witam wszystkich!
Jestem tutaj 'nowy' i mam pytanko jak w temacie :)
Mam behringery B2031a i mysle nad tym subem........
Z góry dzieki za wszelkie odpowiedzi
Pozdr for all :)
Behringer B2092A - jak grają suby?
Re: Behringer B2092A - jak grają suby?
...Witam wszystkich!
Pozdr for all :)...
Sub - gra jak sub , dołem ... zaskakujaco dobrze wykonany , jedna wada jest na prawde duzy . przez miesiac grał u mnie z Mackie hr 824 , bez problemow
Pozdr for all :)...
Sub - gra jak sub , dołem ... zaskakujaco dobrze wykonany , jedna wada jest na prawde duzy . przez miesiac grał u mnie z Mackie hr 824 , bez problemow
a jak orbit z jego moca bo z tego co widac to ma naprawde duza....
...a jak orbit z jego moca bo z tego co widac to ma naprawde duza.......
daje rade , musiałem sie szybko pozbyc tego Subwoofera bo sasiadka przyszła z awanturą 2 razy , to jest sporych rozmiarów i sporaej mocy Mebel , osobiscie byłem zaskoczony jakoscią wykonania , bardzo solidna skrzynia .
daje rade , musiałem sie szybko pozbyc tego Subwoofera bo sasiadka przyszła z awanturą 2 razy , to jest sporych rozmiarów i sporaej mocy Mebel , osobiscie byłem zaskoczony jakoscią wykonania , bardzo solidna skrzynia .
A mój jest jakis wadliwy. Dostaje przesteru jeszcze zanim zadziała "LIMIT"... nie wiem czy wszystkie tak mają ale moj tak ma i daje sobie obciąć rękę, że nie ma tych watów które pisze fabryka
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...
Może kwestia podłączenia, mój sub miał ogromny zapas mocy, nigdy nie byłem zmuszony siegać do poziomów kiedy zapala się limit. Jeżeli chodzi o jego brzmienie, to nie zachwycił mnie w moim pokoiku, miał troche buczące brzmienie, ale podobno w dobrze przygotowanych pomieszczeniach, gra bardzo dobrze ,nisko a jednocześnie bez zadyszki, chyba dzieki tej mocy. Powiem jedno że gry ustawialem na generatorze w EMU 32 hz, to było nie do zniesienia w mieszkaniu. ściana z suporexu i inne rzeczy wpadały w rezonans. i tak do 28 hz, poniżej juz nie słychać pracy suba.
Sprzedałem cały zestaw truthów, wraz z tym subkiem do nich, łezka się kręci w oku, kupiłem alesisy MKII active, ... kurcze w sumie dobrze zrobiłem, bo mają również dobre brzmienie, i suba nie trzeba, więcej miejsca w domu.
JoU
Sprzedałem cały zestaw truthów, wraz z tym subkiem do nich, łezka się kręci w oku, kupiłem alesisy MKII active, ... kurcze w sumie dobrze zrobiłem, bo mają również dobre brzmienie, i suba nie trzeba, więcej miejsca w domu.
JoU
Witam ponownie :)
Troche stary post ale...
Ma moze ktos z Was do sprzedania suba b2092a? Niestety juz go nie produkują...
Zastanawaim sie jeszcze nad subem KRK RP 10 S jednak wydaje mi sie, ze ze wzgledu na zapas mocy lepszy bedzie bechringer. (zakładam, ze 'jakosc' basu
obywda suby mają podobną)
Monitory b2031a ktore aktualnie posiadam wystarczają do miksowania pop/rock ale do rapu ktorego miksuje najwiecej potrzebuje najnizszego dołu.
Budzet to ok. 1000pln
Generalnie zalezy mi na czyms głosnym, tak zebym jeszcze mogl poprostu posłuchac muzyki bo od kąd posiadam monitory jakos niemoge słuchac muzyki na jakichkolwiek innych głosnikach.
A moze jakies inne propozycje w tym przedziale cenowym?
Najprawdopodobniej bede miał mozliwosc sprzedania monitorów, ktore aktualnie posiadam wiec moze jakis inny zestaw sub + sat?
Moze poczekac jeszcze i dozbierac do zestawu KRK RP 6 + sub KRK PR 10 S? Ale czy taki zestaw nie bedzie miał mniejszego zapasu mocy niz moj planowany zestaw sub+sat behringera?
Prosze o wypowiedzi posiadaczy zestawów sub-sat. Z góry dziekuje.
Pozdrawiam.
Troche stary post ale...
Ma moze ktos z Was do sprzedania suba b2092a? Niestety juz go nie produkują...
Zastanawaim sie jeszcze nad subem KRK RP 10 S jednak wydaje mi sie, ze ze wzgledu na zapas mocy lepszy bedzie bechringer. (zakładam, ze 'jakosc' basu
obywda suby mają podobną)
Monitory b2031a ktore aktualnie posiadam wystarczają do miksowania pop/rock ale do rapu ktorego miksuje najwiecej potrzebuje najnizszego dołu.
Budzet to ok. 1000pln
Generalnie zalezy mi na czyms głosnym, tak zebym jeszcze mogl poprostu posłuchac muzyki bo od kąd posiadam monitory jakos niemoge słuchac muzyki na jakichkolwiek innych głosnikach.
A moze jakies inne propozycje w tym przedziale cenowym?
Najprawdopodobniej bede miał mozliwosc sprzedania monitorów, ktore aktualnie posiadam wiec moze jakis inny zestaw sub + sat?
Moze poczekac jeszcze i dozbierac do zestawu KRK RP 6 + sub KRK PR 10 S? Ale czy taki zestaw nie bedzie miał mniejszego zapasu mocy niz moj planowany zestaw sub+sat behringera?
Prosze o wypowiedzi posiadaczy zestawów sub-sat. Z góry dziekuje.
Pozdrawiam.
Przepraszam ze pisze post pod postem... Wiem ze na forum było o subach ale wszystko sie zmienia; ceny spadają, wchodzą nowe konstrukcje na rynek wiec temat caly czas aktualny.
Sprawa jest bardzo pilna, wiec prosze raz jeszcze o Wasze rady, opinie, przemyslenia...
Sprawa jest bardzo pilna, wiec prosze raz jeszcze o Wasze rady, opinie, przemyslenia...