Gitara -> MIDI
Witam! Mam pytanie do forumowiczow, czy znacie moze software, ktory zamieni sygnal z gitary elektrycznej na komunikaty MIDI? Idealnym rozwiazaniem byloby jezeli taki program dzialalbty w czasie rzeczywistym i mialby wirtualne wyjcie MIDI , ktore mozna by przypisac do dowolnego syntezatora lub hosta. Istnieje cos takiego?
Re: Gitara -> MIDI
...Witam! Mam pytanie do forumowiczow, czy znacie moze software, ktory zamieni sygnal z gitary elektrycznej na komunikaty MIDI? Idealnym rozwiazaniem byloby jezeli taki program dzialalbty w czasie rzeczywistym i mialby wirtualne wyjcie MIDI , ktore mozna by przypisac do dowolnego syntezatora lub hosta. Istnieje cos takiego?...
Nie ma takiego softu. Jest tylko hardware, dosc skomplikowany i raczej kosztowny. Pickup oraz konwerter. Producenci: Roland, Axon, Terratec - poszukaj sobie w necie.
Pzdr.
Nie ma takiego softu. Jest tylko hardware, dosc skomplikowany i raczej kosztowny. Pickup oraz konwerter. Producenci: Roland, Axon, Terratec - poszukaj sobie w necie.
Pzdr.
...Witam! Mam pytanie do forumowiczow, czy znacie moze software, ktory zamieni sygnal z gitary elektrycznej na komunikaty MIDI? Idealnym rozwiazaniem byloby jezeli taki program dzialalbty w czasie rzeczywistym i mialby wirtualne wyjcie MIDI , ktore mozna by przypisac do dowolnego syntezatora lub hosta. Istnieje cos takiego?...
Produkowala to kiedys nieistniejaca juz firma Lateral Solution, sygnal audio z gitary wprowadzany na karte dzwiekowa byl zamieniany na MIDI. Nie dzialalo to wybitnie, chociaz calkiem dobrze rozpoznawalo dzwieki z akordu. Analiza byla tym wolniejsza, im nizsze tony byly grane.
Produkowala to kiedys nieistniejaca juz firma Lateral Solution, sygnal audio z gitary wprowadzany na karte dzwiekowa byl zamieniany na MIDI. Nie dzialalo to wybitnie, chociaz calkiem dobrze rozpoznawalo dzwieki z akordu. Analiza byla tym wolniejsza, im nizsze tony byly grane.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
Produkowala to kiedys nieistniejaca juz firma Lateral Solution, sygnal audio z gitary wprowadzany na karte dzwiekowa byl zamieniany na MIDI. Nie dzialalo to wybitnie, chociaz calkiem dobrze rozpoznawalo dzwieki z akordu. Analiza byla tym wolniejsza, im nizsze tony byly grane....
Jeżeli taki soft kiedyś powstanie to myślę, że będzie to Celemony
Oczywiście chodzi o zawodowy soft.
Przy okazji: Terratec i Axon to to samo.
Jeżeli taki soft kiedyś powstanie to myślę, że będzie to Celemony

Przy okazji: Terratec i Axon to to samo.