Laptop ASUS S96S - bios

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Pan_Jabu
Re: Laptop ASUS S96S - bios

Post autor: Pan_Jabu » piątek 18 kwie 2008, 14:31

ale kombinujecie , jakby nie można było używac karty zewnetrznej USB na np .abletonie a zintegriowanej na skypie czy internecie !!! , jakim cudem mogą sobie przeszkadzac jeśli mają swoje sterowniki !!!

Nikt nie mówi że przeszkadzają sobie. Ale jeżeli karta zintegrowana jest nieużywana, to warto ją po prostu wyłączyć i już.

Awatar użytkownika
mr.X

Post autor: mr.X » piątek 18 kwie 2008, 19:37

...ale kombinujecie , jakby nie można było używac karty zewnetrznej USB na np .abletonie a zintegriowanej na skypie czy internecie !!! , jakim cudem mogą sobie przeszkadzac jeśli mają swoje sterowniki !!!

Nikt nie mówi że przeszkadzają sobie. Ale jeżeli karta zintegrowana jest nieużywana, to warto ją po prostu wyłączyć i już....
Mysle ze ważniejsze jest zainstalowanie 2 systemow operacyjnych osobnego do tworzenia muzyki , a osobnego do internetu i skypow itp. Ja tak mam uzywajac karty zewnetrznej usb z abletonem a zintegrowanej z internetem . Nie mialem nigdy zadnych problemow z dzwiekiem.

Kefir

Post autor: Kefir » piątek 18 kwie 2008, 19:42

1. Wchodzisz do biosu i pojawia się menu na górze: MAIN, ADVANCED,SECURITY,POWER,BOOT,EXIT
2.Wchodzisz do: SECURITY
3.Wchodzisz do: I/0 Interface Security
4.Ustawiasz: AUDIO/MODEM Interface na [ LOCKED ]
I w ten o to sposób, karta dźwiękowa jest wyłączona :)
Chcę podkreślić, że takie "menu w Biosie "jest u mnie na ASUSIE,a wiadomo że jest kilka wersji i każda się różni. Ale do cierpliwych i upartych świat należy :D Pozdrawiam i mam nadzieję, że pomogłem :)...
U mnie w menu jest tak:

MAIN, ADVANCED,POWER,BOOT,EXIT i tylko tyle.
Nigdzie nie znalazłem też I/0 Interface Security, a tym bardziej AUDIO/MODEM Interface na [ LOCKED ].
Może trzeba to uaktywnić, ale nie mam pojęcia gdzie,...

Awatar użytkownika
mr.X

Post autor: mr.X » piątek 18 kwie 2008, 20:56

...1. Wchodzisz do biosu i pojawia się menu na górze: MAIN, ADVANCED,SECURITY,POWER,BOOT,EXIT
Chcę podkreślić, że takie "menu w Biosie "jest u mnie na ASUSIE,a wiadomo że jest kilka wersji i każda się różni. Ale do cierpliwych i upartych świat należy :D Pozdrawiam i mam nadzieję, że pomogłem :)...
U mnie w menu jest tak:

Nigdzie nie znalazłem też I/0 Interface Security, a tym bardziej AUDIO/MODEM Interface na [ LOCKED ].
Może trzeba to uaktywnić, ale nie mam pojęcia gdzie,......
I chyba nie uaktywnisz , jak kupilem laptopa HP bez systemu operacyjnego i uruchomilem bios zeby sobie sprawdzic bebechy nie pokazywal nawet dysku twardego ale funkcja do jego testu byla. Dopiero po zainstalowaniu windowsa dysk byl widoczny i w windowsie i linuxie ktory zainstalowalem do internetu . W moim poprzednim kompie stacjonarnym bios oczywiscie pokazywal dysk z jego nazwa /firmy/

Awatar użytkownika
mr.X

Post autor: mr.X » piątek 18 kwie 2008, 21:28

......1. Wchodzisz do biosu i pojawia się menu na górze: MAIN, ADVANCED,SECURITY,POWER,BOOT,EXIT
U mnie w menu jest tak:

I chyba nie uaktywnisz , jak kupilem laptopa HP bez systemu operacyjnego i uruchomilem bios zeby sobie sprawdzic bebechy nie pokazywal nawet dysku twardego ale funkcja do jego testu byla. Dopiero po zainstalowaniu windowsa dysk byl widoczny i w windowsie i linuxie ktory zainstalowalem do internetu . W moim poprzednim kompie stacjonarnym bios oczywiscie pokazywal dysk z jego nazwa /firmy/...
I aby nie bylo watpliwosci mozna oczywiscie zainstalowac 2 windowsy jesli ktos boi sie linuxa

Awatar użytkownika
mr.X

Post autor: mr.X » piątek 18 kwie 2008, 21:40

.........1. Wchodzisz do biosu i pojawia się menu na górze: MAIN, ADVANCED,SECURITY,POWER,BOOT,EXIT
U mnie w menu jest tak:

I chyba nie uaktywnisz , jak kupilem laptopa HP bez systemu operacyjnego i uruchomilem bios zeby sobie sprawdzic bebechy nie pokazywal nawet dysku twardego ale funkcja do jego testu byla. Dopiero po zainstalowaniu windowsa dysk byl widoczny i w windowsie i linuxie ktory zainstalowalem do internetu . W moim poprzednim kompie stacjonarnym bios oczywiscie pokazywal dysk z jego nazwa /firmy/...
I aby nie bylo watpliwosci mozna oczywiscie zainstalowac 2 windowsy jesli ktos boi sie linuxa...
Widzialem raperow ktorzy mieli w jednym systemie cubasa ,fruity loopsa , need for speedy , offisy , 2 antywirusy , wszelkie gadulce , p2p -iry i zdziwieni byli ze maja ciagle jakies problemy a komputer mial zawsze za malo mocy !!!

Kefir

Post autor: Kefir » piątek 18 kwie 2008, 23:28

Dzięki za pomoc, nie da rady, trudno !!!

Do Zbyni: to składak VBI, niestety.

ODPOWIEDZ