Urządzenia do regulacji i dystrybucji sygnału audio

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
cityslickah
Urządzenia do regulacji i dystrybucji sygnału audio

Post autor: cityslickah » piątek 21 mar 2008, 17:04

Witam.
Czy ktoś miał może do czynienia z opisywanymi w ostatnim EIS urządzeniami do regulacji audio i chce podziel;ić sie wrażeniami?
Chciałbym wiedzieć jak sprawdzają sie w praktyce i czy warte są proponowanej kwoty. A może ktoś miał do czynienia z podobnym sprzętem marek konkurencyjnych? Jestem zainteresowany zakupem bardziej rozbudowanej wersji ( z wzmacniaczem słuchawkowym). Rozwiązanie wręcz idealne w przypadku mojego domowego studia(sięganie co rusz ręka do potencjometru umieszczonego z tylu monitorów jest co najmniej uciążliwe), lecz pierwszy raz słyszę nazwę SM Pro Audio i nie wiem czy jest marka godna zaufania.
Ktoś? Coś? Gdzieś?...
pozdrawiam

Loopwiz

Re: Urządzenia do regulacji i dystrybucji sygnału audio

Post autor: Loopwiz » sobota 22 mar 2008, 21:28

...Witam.
Czy ktoś miał może do czynienia z opisywanymi w ostatnim EIS urządzeniami do regulacji audio i chce podziel;ić sie wrażeniami?
Chciałbym wiedzieć jak sprawdzają sie w praktyce i czy warte są proponowanej kwoty. A może ktoś miał do czynienia z podobnym sprzętem marek konkurencyjnych? Jestem zainteresowany zakupem bardziej rozbudowanej wersji ( z wzmacniaczem słuchawkowym). Rozwiązanie wręcz idealne w przypadku mojego domowego studia(sięganie co rusz ręka do potencjometru umieszczonego z tylu monitorów jest co najmniej uciążliwe), lecz pierwszy raz słyszę nazwę SM Pro Audio i nie wiem czy jest marka godna zaufania.
Ktoś? Coś? Gdzieś?...
pozdrawiam...
Zapoznaj się raczej z Mackie Big Knob jeśli już myślisz o SM Pro M-Patch.

greengo

Post autor: greengo » sobota 22 mar 2008, 22:51

Posiadam M-patch 2 od pół roku i jestem bardzo zadowony. Zależy dokladnie co masz i jak to chcesz podłączyć.

cityslickah

Post autor: cityslickah » niedziela 23 mar 2008, 14:19

...Posiadam M-patch 2 od pół roku i jestem bardzo zadowony. Zależy dokladnie co masz i jak to chcesz podłączyć....
Chce podłączyć interface audio na wejściu stereo, na wyjściu monitory aktywne. Zależy mi na szybkiej regulacji poziomów monitorów oraz niezależnej regulacji poziomu w słuchawkach i co najważniejsze aby przy nagrywaniu i odsłuchiwaniu (przede wszystkim wokali) nie musieć co chwile włączać i wyłączać bądź sciszać i podgłaśniać monitorów. mackie big knob jednak jest zbyt rozbudowane jak na moje teraźniejsze potrzeby i co istotniejsze drogie

Awatar użytkownika
FranekZonzel

Post autor: FranekZonzel » niedziela 23 mar 2008, 14:22

Presonus HP4!! LUX i bdb jakość

cityslickah

Post autor: cityslickah » poniedziałek 24 mar 2008, 11:37

...Presonus HP4!! LUX i bdb jakość...
To zdecydowanie ciekawa pozycja. SM patch 2 ma 2 wejścia i wyjścia, w HP4 natomiast jest tylko po jednym, ale myślę że powinno wystarczyć.
Dzięki za rady i opinie. Pozdrawiam

ODPOWIEDZ