GT The Brick Tube Microphone and Instrument Preamplifier

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Koval
GT The Brick Tube Microphone and Instrument Preamplifier

Post autor: Koval » wtorek 17 lip 2007, 07:37

Czy ktoś z szanownego grona miał doczynienia z wyżej wymienionym ?

w wyszukiwarce niestety zero na ten temat...

Awatar użytkownika
oduck

Re: GT The Brick Tube Microphone and Instrument Preamplifier

Post autor: oduck » wtorek 17 lip 2007, 11:28

moim zdaniem to, obok SPL Goldmike MkI, jedyne dwa preampy lampowe godne uwagi (co w moim rozumieniu oznacza ze posrod sprzetow z wyzszej polki nie traca swoich zalet i znajduja zastosowanie, a rowniez dotrzymuja im kroku) ponizej 2tys zl.

prosty jak budowa cepa design (co sie wiaze niestety z brakiem miernika, jedyna IMHO wada tego urzadzenia), dosyc niski jak na lampe poziom szumow, brzmienie rasowe, malo koloryzuje, swietny jako DI do basu, moim zdaniem podobny do UA 6176 (bezposrednio porownywalem miedzy innymi z tym), z tym, ze mniej niepokorny przy wysokim poziomie wejscia i minimalnie jasniejszy, "czystszy"
no i na scene tez mozna zabrac bo sobie swietnie radzi ponoc z dlugimi kablami (dzieki jakiemus tam transformatorowi, nie znam sie :) )

fan dobrego brzmienia ;)

Awatar użytkownika
kaslab

Post autor: kaslab » wtorek 17 lip 2007, 19:16

...Czy ktoś z szanownego grona miał doczynienia z wyżej wymienionym ?

w wyszukiwarce niestety zero na ten temat... ...
Jedyny minus jest taki że od 2 miesięcy GT The Brick jest niedostepny... w Polsce...
Producent

Awatar użytkownika
Koval

Post autor: Koval » wtorek 17 lip 2007, 20:26

ok dzięki to mam jakis pogląd , miałem nadzieję na taką odpowiedź

Ptaszyna

Post autor: Ptaszyna » piątek 07 mar 2008, 12:08

...Czy ktoś z szanownego grona miał doczynienia z wyżej wymienionym ?

w wyszukiwarce niestety zero na ten temat... ...
Posiadam od kilkunastu tygodni.
Beznadziejnie dobrana charakterystyka potencjometru, podczas kręcenia nie zmienia się nic, nic, nic aż tu nagle wielki przyrost.
Brak miernika nie przeszkadza bo i tak ustawia się oglądając mierniki na monitorze.
Brzmienie bardzo dobre po podpięciu mikrofonu lub gitary akustycznej z jej preampu (Garrison G50-C+ B-Band A6.2), przepięknie pozbywa się "szorstkości".
Z basem to kwestia gustu, bas elektryczny jak najbardziej ale ja mam też bas elektroakustyczny - Godin A5. Wychodzi z niego tyle dołu że po przepuszczeniu przez ten preamp jest już tłusto do przesady, tu lepiej sprawdzają się choćby preampy wbudowane w E-MU 1820m.
Wnerwia mnie bardzo jasno świecąca niebieska dioda, jest z tyłu ale i tak chyba ją w końcu zamaluję albo wymienię na inny kolor.

P.S. Magia lampowych urządzeń działa bardzo na klientów, od razu słyszą różnice, ktorych ja muszę dosłuchiwać się w Beyerdynamic'ach DT150!
[addsig]

ODPOWIEDZ